milivolt electronics world news renciler_niversiteleri_tanyarak_tercih_edecek-didimhaber.net
30-12-2015

renciler niversiteleri tanyarak tercih edecek

renciler_niversiteleri_tanyarak_tercih_edecek

Aydn l Milli Eitim Müdürlüü, Türkiye ve KKTC’den 48 üniversitenin katlmyla, “Yükseköretim Kurumlarn Tantm ve Kariyer Günleri” balatt. Etkinlikte lise örencileri, üniversiteleri yakndan tanma frsat buldu. Bu programla Aydn’da yaklak 11 bin örenciye ulama amaçlanyor.

Hasmahal’de düzenlenen etkinliin açlnda konuan l Milli Eitim Müdürü Pervin Töre, \"Bizleri en çok onurlandran, örenciler için yaptmz birebir çalmalardr. Yükseköretim Kurumlarn Tantm ve Kariyer Günleri de bu çalmalardan birisidir. Aydn kariyer günlerini beinci kez düzenliyoruz. lk baladmzda 28 üniversiteyle olan etkinliimizde bugün, 48 üniversitemizi burada sizler için davet ettik. Anne babamz seçemiyoruz, doduumuz yeri seçemiyoruz ama mesleimiz ve iimizi seçebiliyoruz. Bir insann yaamnda baarl olabilmesi için ve büyük baarlara imza atabilmesi için mesleini öncelikle severek istemesi ve onu hayallerinde tamas gerekiyor. Gelecekte Türkiye’yi yönetecek gençler olarak, büyük hayaller kurduunuzu biliyorum. Bu büyük hayallerinize ulamak için kendinize hedefler koyarak, youn bir çalma temposu içerisinde olduunuzu da biliyorum. Biz büyükleriniz olarak unu istiyoruz, tüm gençlerimizin hayallerinin gerçek olmasn arzu ediyoruz. Bunun için biz de sizler için ne yaplmas gerekiyorsa Aydn\'da yapmaya hazrz. Gençler, üniversiteyi tanyacaksnz, meslekleri sorgulayacaksnz, 21. yüzyln önemli meslekleri hakknda bilgi edineceksiniz. Zaten sizler bilgiye kolay ulayorsunuz. Burada bizim yapmak istediimiz, üniversite yöneticileriyle, akademisyenlerle, üniversiteyi temsil eden kiilerle birebir, yüz yüze gelerek sorusunu sorup cevap aradnz birçok konuda kendinizi aydnlatmanzdr.\" dedi.

Aydn\'n üniversite giri snavlarnda baarl bir il olduunu belirten Töre, LYG ve YGS snavlarnda çkacak sorularn, okullarda görev yapan öretmenler tarafndan hazrlandn söyledi: “Artk sizin karnza, beklemedik yabanc sorular çkmayacak. Müfredat ve örenim programlarn takip eden, kazanmlarn iyi bilen örencilerimiz kesinlikle baarl olacaktr. Biz Türkiye’nin YGS ve LYS’de en baarl illerinden birisi olarak, bu baarlarmza baar katp Türkiye’yi, hattâ dünyay yönetecek gençleri Aydn’da yetitireceiz.”

l merkezi ve bütün ilçelerde bulunan örenciler, eitimciler ve velilerin davet edildii etkinlik sayesinde, ekonomik yetersizlik sebebiyle okul gezilerine katlamayan, üniversiteleri yeteri kadar tanma frsat bulamayan örencileri, üniversite temsilcileriyle buluturup öretim üyelerinden snav kaygs, motivasyon, zaman yönetimi, gelecein mesleklerini tanma, verimli ders çalma, baar ve mutluluk konularnda bilgi almalarnn salanmas için seminer, konferans ve tantm etkinlikleri düzenlenecek. Yükseköretim Kurumlarn Tantm ve Kariyer Günleri, 30 Aralk 2015\'te sona erecek.

Açla Aydn Vali Yardmcs brahim Yurdakul, l Emniyet Müdür Yardmcs Oktay Zabun, Milli Eitim ube müdürleri, müdür yardmclar, öretmenler ve örenciler katld. Daha sonra protokol üyeleri ve örenciler, üniversite stantlarn gezerek bilgi ald.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..