milivolt electronics world news Aydnl_renciler_bilimadamlarndan_canl_yaynda_ders_ald-didimhaber.net
12-01-2016

Aydnl renciler bilimadamlarndan canl yaynda ders ald

Aydnl_renciler_bilimadamlarndan_canl_yaynda_ders_ald

Aydnl örenciler, ABD Uzay ve Havaclk Dairesi (NASA)’ndeki bilimadamlarndan naklen yaynla ders ald. Milli Eitim Bakanl tarafndan düzenlenen, çeitli illerden örencilere internet üzerinden canl olarak verilen dersleri merakla takip ettiler. Örencilere Güne, Ay, gezegenler, yldzlar ve uzayla ilgili bilgiler verildi.

Milli Eitim Bakanl Eitim Teknolojileri Genel Müdürlüü ile NASA ibirliiyle düzenlenen eitimde, video konferans sistemiyle Aydnl örenciler, NASA’da görevli Türk bilimadamlarndan ders ald. Ders sonunda, uzayla ilgili merak ettikleri sorular sordular. \"Astronomi ve Bilimde Kariyer\" e-konferanslar kapsamnda Aydn Sosyal Bilimler Lisesi ile Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örencileri, NASA’nn ngiltere ve ABD’de görevli Türk bilimadamlar Dr. Selçuk Topal ve Dr. Umut Yldz\'dan online ders ald. Derste yldzlarn oluumu, gözlem yöntemleri, uzay hareketlilii, gezegenler gibi konular ilendi. Uzayla ilgili merak ettikleri sorular sözlü ve yazl olarak yönelten örenciler, \"Baka gezegenlerde hayat var m? Baka gezegenlerde insanlar gibi canl yayor mu? Karadelikte yolculuk, Dünya ve uzay zaman fark\" gibi sorlar sordu.

Örencileri cevaplayan Dr. Topal, “Güne Sistemi\'nin dna yeni çktk. Evren çok büyük. Evrenin bir yerinde yaam olsa bile belki hiçbir zaman iletiime geçemeyeceiz onlarla. Belki de evrenin bir köesinde uygarlk vard ve yok oldu, bunu bilemeyiz. Evren gerçekten çok büyük. leride k hzndan daha hzl giden bir eyler icat edersek, o zaman evrenin gizemlerini gidip yerinde aratrrz. \'nsanolu Ay\'a çkt m?\' diyorlar. nsanolu Ay\'a çkt. Uzayda çok fazla yldz ve gezegen var. Bunlarn resimlerinin çou temsili ama bilimsel. Galaksimizde, baka yldzlar etrafnda dolanan bin 977 gezegen bulundu. Bu gezegenlerin 32 tanesinde yaam olabilecei düünülmekte.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..