milivolt electronics world news Son_kasketi_de_dkkan_kapatt-didimhaber.net
14-03-2016

Son kasketi de dkkan kapatt

Son_kasketi_de_dkkan_kapatt

Aydn\'da apka diken tek usta olan 83 yandaki Nevzat Böcekliolu, meslei brakt. Geçen ay geçirdii kalp krizi sonras açk kalp ameliyat olan Böcekliolu, artk kasket dikmiyor. Kendi diktii kasketi giyerek apka özlemini gidermeye çalan Böcekliolu, \"Hastalk sonras artk kasket iini yapamayacam. Salm buna müsait olmad için dükkanm kapattm. Artk kasket dikemeyeceim.\" dedi.

apkaclk mesleini devam ettirecek çrak bulamamaktan dert yanan Böcekliolu, yllardr iyerinin penceresine ast \'çrak aranyor\' çarsna cevap gelmediini açklad. 70 yllk apka ustalna son veren Böcekliolu, asrlk apka malzemelerini, kalplar ile diki makinelarn evine tadn ifade etti. Böcekliolu, \"Bu ie on yanda çrak olarak baladm. Askere gidene kadar ayn ustasnn yannda çaltm. Askerden geldikten sonra kendi i yerini açarak apkaclk yaptm. Mesleimde ustaln sona ermesinden korkuyordum. Benden sonra bu meslei devam ettirecek birisini yetitirmek istedim ama olmad. apka giymekten zevk alan kiiler bizi arayp buluyorlard. Biz de isteklerine göre apka dikiyorduk. Polis ve asker apkas çok diktim. Eski kyafetlerin polislerin apkalarn çok yaptm. Bizim i temelli öldü. Kasketlerimiz 8 köeli, ancak biz deiliz. lerimiz her geçen gün daha da kötüye gidiyordu ama artk o dert de kalmad. Bu ii salk sorunlarm nedeniyle braktm. Bir çrak yetitiremedik.\" dedi. 

Elinden geldii ve ömrü yettii müddetçe iini yaptn vurgulayan Böcekliolu, \"Yaptm ii severek yapyordum. Küçük dükkânmda zaman geçiriyordum. apkalar hala eski makinelerle dikiyor, bu i için özel olarak tasarlanan 1949 model makinemi kullanyordum. imdiki gençler i beenmiyor. Çrak yok, i öretemedik. Eskiden çocukluumuzda büyüklerimiz meslek örensin diye bir ustann yanna verirdi. imdi yok. Artk bizim de yapacak bir eyimiz yok. Dükkan kapattm, artk 8 köeli kasket de dikmiyoruz. Hayrls olsun. Zaten ülkemizde ustalk ta ölmek üzere.\" eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..