milivolt electronics world news i_stn_kalitesi_bu_proje_ile_artacak-didimhaber.net
21-03-2016

i stn kalitesi bu proje ile artacak

i_stn_kalitesi_bu_proje_ile_artacak

Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü\'nün, \'Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek çin Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eitim Modeli Projesi, Mesleki Eitim Stratejik Ortaklklar Program çerçevesinde, Türkiye Ulusal Ajans\'nn desteini ald. ki yl sürece projede bin 400 süt üreticisi ve çalanna eitim verilecek. Türkiye\'de 206 proje arasndan seçilen 26 projeden birisi olan Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek çin Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eitim Modeli Projesi\'ne, ADÜ Veteriner Fakültesi, ÖRKOOP, Aydn Valilii AB D likiler Koordinasyon Merkezi ve yurt dndan da destek verilecek.

Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü\'nde düzenlenen projenin tantmnda konuan Aydn Vali Yardmcs Kadir Sertel Otçu, \"Bu proje Aydn için önemli. Ülkemizde proje yapma kültürü sknts vard. Son yllarda güzel projeler yaplyor. Proje kültürümüz gelitirmeliyiz. Bu paralar bizim, AB\'ye proje üreterek AB katksn salamalyz. Proje yapmak kadar, proje kültürü ve ortaklaryla yaparak bunlarn devamn salamak da önemli. AB\'de projeler için bir kap kapanyor biri açlyor. Bir memur bir proje yapar, ald katkyla bir ömür boyu çalt maa kadar para kazandrr, maan karlar.\" dedi.

Güvenilir Süt Güvenilir Gelecek çin Sürdürülebilir Süt Hijyeni Eitim Modeli Projesi ile Aydn\'da çi sütte kaliteyi artrmay hedeflediklerini vurgulayan Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Mustafa Bircan ise \"Bu projede ortaklarmz; Veteriner Fakültesi ÖRKOOP, Aydn Valilii, AB, Hollanda, Almanya ve Çekoslovakya. Ortaklarmzla 2 yl boyunca eitim modelini tamamlayacaz. Bu projenin Aydn için önemli olacana inanyorum. Aydn\'da 344 bin büyükba hayvan varl ile Türkiye 7.\'si. Yaklak 2015 ylnda Aydn için süt destekleme rakam 443 bin ton karl miktarmz var. Aydn\'n süt üretimini 550 bin 600 bin ton civarlar arasnda. Sütte verimlilikte de Türkiye 6.\'syz.Aydn için süt önemli. Güvenli süt ve hijyenini AB eitim projesinde ortaklarmzla beraber götürüp salkl bir ekilde sürdürmeyi planlyoruz.\" eklinde konutu.

Proje hakknda bilgi veren Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü Ziraat Yüksek Mühendisi lknur Börekçi de \"Sütün çiftlikte soframza kadar gda güvenlii süt güvenlii için çalyoruz. Türkiye olarak dünyada üretilen süt miktar ve salan hayvan sralamasnda ön sralarda yer alyor. Dünyada 196 ülkenin içerisinde süt üretimindeTürkiye 9. srada. Dünyada üretimde ön planda olduumuz için sütümüzün hijyeni ve güvenlii ön plana çkyor. Süt hijyeni, süt kalitesi ve ekonomik deerinin artrlmas, insan salnn korunmas, sam sonras çi süte mikroplarn bulamasnn önlenmesi, hastalklarn önlenmesi ve bunlara bal olarak tedavi masraflarnn azaltlmas ve hayvan kayplarnn en aza indirilmesi ve verim artna katkda bulunmak. Aydn\'daki üretim miktar, ülkemizdeki yeri, süt hijyeninin ülkemiz için önemi bu alandaki problemleri ve ihtiyaçlar tespitini sonucunda yerel ortaklarmzla birlikte yapacaz. 212 bin Euro olanprojemiz 2017 Eylül aynda sona erecek. Amacmz, süt hijyeni eitim modeli hazrlamak, çi süt sektöründeki mesleki guruplarn uzmanlk derecelerini artrmak. Çi süt üretimini AB standartlarna ulatrmak.\" dedi.

Projeye eitim arlkl destek verecek olan Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)Veteriner Fakültesi Dekan Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy da \"Bu projede yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fakültemizin ilk stratejik ortaklk projesi. Bu projede eitim modülünün hazrlanmas ve deerlendirmeyi ve anket çalmalarna katk salayacaz. Alt tane öretim üyemiz modüllerin hazrlanmasnda yer alacaklar. Dört elemanmz da yurt d eitiminde yer alacaklar. Laboratuvarlarmzn iyiletirilmesi ve akredite çalmalar için yol alma aamasnda yardmc olacaktr.\" dedi.

Proje toplantsna proje ortaklar, projede çalacak görevliler ve süt sektöründen davetliler katldlar. Türkiye, dünyada 5,6 milyon hayvan saysyla 11., süt üretiminde ise 16,9 milyon tonla 9. srada yer alyor. Aydn\'da ise 119 bin 895 hayvan saysyla Türkiye\'de 11. srada yer alyor, 426 bin ton süt rekoltesi ile 6. srada bulunuyor.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..