milivolt electronics world news 4_gnlk_yevmiye_parasn_36_yl_sonra_gnderdi-didimhaber.net
25-03-2016

4 gnlk yevmiye parasn 36 yl sonra gnderdi

4_gnlk_yevmiye_parasn_36_yl_sonra_gnderdi

1980 ihtilali sonras siyasi suçlardan cezaevine girdii için çalt bir inaattan 4 günlük yevmiyesini alamayan Aydnl Mehmet Vergili\'ye (58) alaca, 36 yl sonra ulat. Kendisinin de unuttuu alacan hiçbir zaman unutmayan ve çocuklarn da borcunu vasiyet eden Kemal Serinci, Danimarka’ya tanmasna ramen borçlu olduklar kiiyi bulmaktan vazgeçmedi. Sonunda alacakly bularak borcunu ödeyen Kemal Serinci, \"Yllar sonra buldum Mehmet Vergili’yi, konutuk. Çalt yevmiyelerin bedelini vereyim dedim, \'istemez\' dedi. Zorla gönderdim, hakkn helal et dedim. Helalletik. Artk huzurluyum, kimsenin bir liras bende kalsn istemem. Bundan sonra da kendisiyle görümeye devam edeceim.\" dedi.

Aydn Efeler Belediye Meclis Üyesi Mehmet Vergili, 1980 ihtilali öncesi Ankara’da çalt 4 günlük yevmiyesinin karln 36 yl sonra ald. 80 ihtilalinde siyasi suçlardan cezaevine giren Vergili’yi 36 yl sonra televizyonda gören o günkü ivereni, Danimarka’da yaayan Çorumlu Kemal Serinci, uzun uralar sonunda ulat Vergili’yi, 4 günlük yevmiyesi olan 400 TL’yi ulatrarak herkese örnek bir davran sergiledi.

Aydn ile Danimarka arasnda yaanan olayn geçmii 36 yl öncesine dayanyor. 1980 ylnda Ankara’da inaatlarda demir balama ustas olarak çalan Efeler Belediye Meclis Üyesi Mehmet Vergili, ihtilal sonras gözaltna alnarak Mamak Cezaevi’ne gönderildi. Cezaevine girmeden 4 günlük çalt iin karl olan ücretini alamayan Vergili, 7 yl cezaevinde yattktan sonra özgürlüüne kavutu. 36 yl önce çalt 4 günlük iin ücretini unutan Vergili, geçtiimiz günlerde sürpriz bir telefon ald. Arayan kii, yllar önce yannda çalt Kemal Serinci idi. Telefona çok ardn belirten Vergili, \"Telefonda ksa bir sohbet ettik ve bana esas arama sebebinin 36 yl önce çalt 4 günlük yevmiye ücretini ulatrmak olduunu söyleyince, aknlm iki katna çkt. htilalden sonra ben cezaevine girdim, Kemal Bey Danimarka’ya tanm. Fakat 36 yldr 4 günlük aln terimi hiç unutmam ve ödemek için uzun süre bena ulamaya çalm. Geçtiimiz yl bir haberde beni görünce hatrlam ve televizyon program aracl ile bana ulam.\" dedi.

Kemal Serinci’nin 4 günlük ücret için çocuklarna dahi vasiyet ettiini örendiini kaydeden Mehmet Vergili, \"Ben o çaltm günleri unutmamtm ama böyle bir ey için bir gün telefonumun çalacan hiç düünmemitim. Çok ardm. Telefonun ardndanKemal Bey ile internetten görümeye baladk. Yevmiyelerimin karl olan emeimin ödenmesi için çocuklarna dahi vasiyet etmi. Fakat kendisi hayattayken bana ulat.\" eklinde konutu. 

Danimarka’nn Randers kentinde yaayan Kemal Serinci’nin, 36 yl önceki emeini ödemek için kendisine para göndereceini söylediini dile getiren Mehmet Vergili, \"1980 ylndaki 4 günlük demir balama ustas yemiyesi için Kemal Bey bana 2 bin TL göndereceini söyledi. Kabul etmedim. Hakkm helal ettiimi para istemediimi kendisine söyledim. Fakat kabul etmedi. Ben de olayn ibret alnmas gerektiini düünüp 3 çocuum ve eime vermek için ücretin yalnz 400 TL’sini kabul edebileceimi belirttim. Ve PTT hesabna Kemal Bey 400 TL yatrd.\" ifadelerini kulland.

ATM’den Kemal Serinci’nin yatrd 400 TL’yi çeken Vergili, \"Bu olay beni çok artt. Dürüstlük ve emee saygnn tarifi bu olsa gerek. Dünyada böyle insanlar varmym deniliyor ya, ite o kelime bu beyefendi için kullanlabilir. Konu hakknda 3 çocuuma ve eime bilgi verdim. Yaantlarnn bu yönde ekillenip sürmesi için her birine 100’er lira verdim. Kemal Serinci’ye çok teekkür ediyorum. Paray gönderdii için deil. nsanln hala ölmediini, emee saygnn ne kadar ince bir konu olduunu bana ve bizlere anlatt ve hissettirdii için.\" dedi. 

Danimarka’da yaayan Serinci ise telefonla yapt deerlendirmede, \"Okul döneminde bizde çalyordu. Skyönetim öncesi inaatta çalann adn sorduklar için isimlerini yazyorduk. Mehmet’in adn yazdm. O gün yevmiyeleri aylk, haftalk veya günlük veriyorduk. Bir gün kalktk her yer kapal, skyönetim olmu. Bir iki gün sonra ie gittim, bekliyoruz Mehmet yok, gelmedi. Mehmet’ten haber alamadk. Bende hakk kalmt, sürekli rahatsz ediyordu. Çocuklarma da söyledim. Egeli Mehmet Vergili diye birisi var. Onun bende hakk vard. Bulup verin dedim. Bulmak için uratm. Bana bir ey geldi diye korkmutum o zaman. ine bal çalkan biriydi. Mehmet Bey alacan unutmu olabilir ama ben unutmadm. Daha sonra örendim ki Mamak Cezaevi’ne atmlar. Askeri cezaeviydi, gidersem bama i açarm diye gidemedim. Parasn vermek için gitsek bile bamz belaya girerdi. 

Yllar sonra buldum Mehmet Vergili’yi, konutuk. Çalt yevmiyeleri vereyim dedim, istemez dedi. Zorla gönderdim, hakkn helal et dedim. Helalletik. Artk huzurluyum, kimsenin bir liras bende kalsn istemem. Bundan sonra da kendisiyle görüeceim.\" eklinde konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..