milivolt electronics world news Bayraktar:_Gubre_ve_mazot_destegi_direk_ureticiye_verilsin-didimhaber.net
14-04-2016

Bayraktar: Gbre ve mazot destei direk reticiye verilsin

Bayraktar:_Gbre_ve_mazot_destei_direk_reticiye_verilsin

Türkiye Ziraat Odalar Birlik Bakan (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, gübre ve mazottaki KDV indiriminin çiftçi ve üreticiye yansmadn söyledi. Yaplan zamlarla birlikte fiyatn yeniden yükseldiini belirten Bayraktar, \"Maliyetlerin fiyatlarnn aaya çekilmesi fevkalade önemli. Biz devletimizden yem, gübre mazot destei istedik. Gübre ve yemde KDV indirimi geldi ama özellikle bu KDV indiriminden sonra fiyatlar sayn bakann önüne koydum. Yani KDV indiriminin çiftçi ve üreticiye yansmadn gösterdim. Biz KDV destei istemedik. Biz özellikle bu destein KDV indirimin yemde ve gübrede dorudan destek olarak üreticimize verilmesini talep ediyoruz. Dorudan üreticiye verilsin. unda verilen destek gibi. Sanayicimiz fiyatlara yapt zamlarla maalesef üreticimize yanstmad.\" dedi.

Aydn Koçarl Ziraat Odas binasnn açl için tören düzenlendi. Açla, TZOB Genel Bakan emsi Bayraktar, Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, belediye bakanlar, oda bakanlar, mahalle muhtarlar ve üyeler katld. Törende konuan Bayraktar, ülke tarm ve hayvanclk sektörü ile ilgili açklamalarda bulundu. 

\"Aydn bu bölgede tarmn merkezi durumunda. nciriyle, zeytiniyle, kestanesiyle, pamuuyla bir çok sebze meyve üretimiyle ve hayvanclkla son yllarda gösterdii önemli gelimelerle gerçekten tarmn bu bölgede merkezi durumunda. Bütün gelimelere ramen sorunla yaadn da ifade etmemiz lazm.\" diyen Bayraktar, \"Oda bakanlarmn bana verdii bilgiye göre jeotermal enerji üretiminde çiftçimizi ilgilendiren ksmyla problemler yayoruz. Özellikle santral dnda kilometrelerce arazimizi igal eden borular hem de bakanlarmzn genel kanaati incirimize özellikle ve çevreye verdii zarar itibari illa bakanlarm özellikle bu santrallerle mücadele edilmesi gerektiini ifade ettiler. Gerçekten ürünlerimize, üreticilerimize ve çevreye zarar veriyorsa bu santraller bunlara kar hep birlikte mücadele edeceiz.\" diye konutu. 

\"ORGANK TARIMA GEÇ SÜRES GÖZDEN GEÇRLMEL\" 

Organik tarma geçi süresinin 3 yldan 4 yla çkmasn eletiren Bayraktar, bu sürenin bakanlk tarafndan yeniden gözden geçirilmesi gerektiini ifade etti. Bayraktar, \"Bu bölge organik tarm açsndan fevkalade potansiyeli olan bir bölge ve son yllarda ciddi gelimeler gösteriyor. Ancak özellikle organik tarmda sürelerin uzatlmas yani 3 yldan 4 yla çkarlmas üreticilerimizi organik tarmdan vazgeçirmeye balad. Bu geçi sürelerinin iyi ayarlanmas lazm. Bununla ilgi bakanlkla görümeler yapacaz. Organik tarm önemli. Dünyada ciddi pazar var. Biz de bu potansiyeli Türkiye olarak iyi deerlendiriyoruz. Organik tarm iyi bir ivme kazand. Bunu sekteye uratmamak lazm.\" diye konutu. 

TARIM VE ÇFTÇMZN KIYMETN BLMYORUZ 

Çiftçilerin don, dolu, doal afetlere ramen Türkiye için üretim yapmaya çaltn vurgulayan Bayraktar, \"Bu ülkeyi doyurmaya çalyoruz. Ancak ben ülkemizde çiftçimizin ve tarm sektörünün öneminin henüz tam anlamyla anlald kanaatinden deilim. Bunu üzülerek ifade ediyorum. TZOB olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Allah bu ülkeyi açlkla imtihan etmesin. Sofralarmzda ne zaman bir eyler eksilmeye balarsa o zaman m çiftçimizin kymetini anlayacaz. Onun için bu ülkede yaayan herkesin çiftçimizin hangi koullarda üretim yaptn çok iyi bilmesi lazm. Çiftçimizin arkasnda durmas lazm.\" ifadelerini kulland. 

DEVLET GEREKRSE MÜDAHALE ETMEL

Tarm sektöründe rekabet koullarnn olumadn belirten Bayraktar, sektörün korunmas için devletin müdahalesinin gerekli olduunu söyledi. Bayraktar, \"Dolaysyla bu sektörde devletin zaman zaman müdahalesi olamad takdirde birçok üründe sürdürülebilir üretim yapmamz da mümkün deil. Bu gerçei kabul etmemiz lazm. Onun için devlet müdahale etmesi gereken alanda müdahale edecek. Besi hayvanclna çok önem veriyoruz. Besi hayvancl süt hayvancln çok ilgilendiriyor. Ana varsa dana vardr deriz deil mi? Süt hayvancl varsa besi materyali buradan gelir. Süt hayvancl gelimise beside ithalatç olmazsnz. 2008 de yaadmz krizde süt hayvanlar kesime gidince Türkiye uzun yllar ithalatç oldu. thalatla fiyatlar düürebildi mi? Hayr. Ahrlar boald, üreticimiz vazgeçti. Tüketici fiyatlar da dümedi. u an 1milyon 150 bin tonlara ulamamza ramen et fiyatlarn görüyorsunuz. Et üretimimizi hzl bir ekilde 1,5 milyon tonlara yükseltmemiz gerekiyor.\" ifadelerini kulland. 

Maliyetlerin aaya çekilmesinin fevkalade önemli olduunu anlatan Bayraktar, \"Biz devletimizden yem, gübre mazot destei istedik. Gübre ve yemde KDV indirimi geldi ama özellikle bu KDV indiriminden sonra fiyatlar sayn bakann önüne koydum. Yani KDV indiriminin çiftçi ve üreticiye yansmadn gösterdim. Biz KDV destei istemedik. Biz özellikle bu destein KDV indirimin yemde ve gübrede dorudan destek olarak üreticimize verilmesini talep ediyoruz. Dorudan üreticiye verilsin. unda verilen destek gibi. Sanayicimiz fiyatlara yapt zamlarla maalesef üreticimize yanstmad.\" dedi.

Bayraktar\'n konumasnn ardndan 250 bin TL\'ye mal olan 280 metrekare alana sahip Koçarl Ziraat Odas binasnn açl dualarla yapld. Ayrca açla katlan misafirlere teekkür plaketi de verildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..