milivolt electronics world news Yerel_tohumlarla_yerel_urunler_yeniden_canlanacak-didimhaber.net
22-04-2016

Yerel tohumlarla yerel rnler yeniden canlanacak

Yerel_tohumlarla_yerel_rnler_yeniden_canlanacak

Aydn Büyükehir Belediyesi, yerel tarm ürünleri fide serasn açt. Yaklak 10 yldr toplanan doal domates, patlcan, biber ve 13 çeit yerel çiçek tohumlar, bu seralarda yeniden yeerdi. Yöre halkndan temin edilen tohumlar, Aydn Büyükehir Belediyesi serasnda yetitirilip halka ücretsiz olarak datlacak.

Bu yl 1 milyon 500 bin fide yetitirmenin hedeflendii serada, 15 tatl 17 ac 32 biber çeidi, 14 çeit patlcan, 17 çeit domates, 13 çeit de yerli çiçek fide türü tohumlarndan fideler yeeriyor. 

Halka ücretsiz datlacak fidelerle bu tohumlarn gelecek nesillere aktarlmasn ve doal beslenmeyi hedeflediklerini belirten Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, doal tohum hediye edenlere teekkür belgesi verdi. Bin 500 metrekare kapal sera alannda doal tohumlardan yetitirilecek fidelerle halkn doal besleneceini ve yerel tohumlar sayesinde bu ürünlerin gelecek nesillere ulatrlacan kaydetti. Çerçiolu, \"Bizim çocukluumuzda domatesler mis gibi kokard. Ama imdi maalesef soframza gelen domateslerin hiçbir kokusu yok. Vatandalarmzn daha salkl, daha kaliteli bir yaam sürdürmesi için bu fideleri yetitiriyoruz. Sadece burada deil ayn ekilde Çine\'de de. 1,5 milyon fide birinci yl için yeterli deil. Gelecek yllarda bu iki üç kat artacak. Asla ücretle satlmayacak. Sizler de bu fidelere tohumlara sahip çkn gelecek nesillere aktaralm.\" dedi.

Yerel tohumlar Aydn ve Bozdoan\'n köylerinden toplandn belirten Bozdoan Belediye Bakan Tümer Apaydn ise \"Bu sene 1,5 milyon fide üretip datacaz. Buras bir ticarethane deil. Buras tükenmekte olan yerli tohumlarn tek tek köylerden toplanarak, amcalarmzdan, ninelerimizden toplanan yerel tohumlardan üretilen fidelerdir. Bu fideler ücretsiz olarak halkmza datlacak. Buradaki amacmz halkmzn salkl beslenmesi için örnek olmakt, bunu baardk, çok mutluyum.\" dedi.

Dualarla yaplan açln ardndan serada yetitirilen yerel fideler incelendi. Daha sonra da Aydn Büyükehir Belediyesi Yerel Tarm Ürünleri serasnda yetien 5 bin adet, domates, biber ve patlcan fidesi, halka ücretsiz olarak datld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..