milivolt electronics world news Turkiye'nin_Ilk_Yerli_Gunes_Hucresi-didimhaber.net
05-04-2019

Turkiye'nin lk Yerli Gne Hcresi

Turkiye'nin_lk_Yerli_Gne_Hcresi

 

Türkiye’nin ilk ve lider entegre enerji kurulularndan Bereket Enerji Grubu tarafndan üretilen, Türkiye’nin ilk yerli güne hücresi yatrmclarla bulutu. Grubun yenilikçi bak açs ve Ar&Ge’ye yapt yatrmlar ile gelitirdii ülkemizin ilk güne hücresi, Türkiye’yi yenilenebilir enerji konusunda yeni bir dönemecin eiine getirecek.

 

Parla markasyla imal edilen hücreler, güne enerjisi alannda dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye’de üretilen yeni ürünlerin tantm ve ticari balantlarnn bir arada sunulduu platform olan ‘12. Solarex Uluslararas Güne Enerjisi ve Teknolojileri Fuar’nda büyük bir ilgi gördü.

 

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Bakan Ceyhan Saldanl, güne panelinden sonra milli bir proje olarak yerli hücre üretimini gerçekletirmenin gururunu yaadklarn belirtti. Saldanl, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl’nn yerli ve milli üretim anlay dorultusunda, TÜBTAK destekli Milli Güne Enerjisi Santrali Gelitirilmesi (MLGES) projesi kapsamnda bu yatrm hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Türkiye’nin ilk endüstriyel fotovoltaik güne hücresi üretim fabrikas olma özellii tayan Denizli’deki tesislerde, silisyum tabanl multi ve mono kristal, standart (Al-BSF) ve PERC tipi hücreler üretildiini ifade ederek unlar söyledi:

 

‘’Ülkemizin ilk yerli güne hücresini ürettiimiz fabrikamzdaki toplam üretim kapasitesi 130 MW’tr. Bu da yllk 26 milyon adet hücre üretimi demektir. Panel fabrikamzn üretim kapasitesi de 150 MW’tr. 2018 yl sonunda deneme üretimlerine baladmz tesislerde multi kristal standart hücrelerde yüzde 19, mono kristal PERC tipi hücrelerde ise yüzde 21 verime ulalmtr.”

 

Parla markasyla, hem panel ve hücre hem de kurulum hizmetleriyle güne sektöründe entegre fabrika olarak çaltklarn dile getiren Saldanl, böylece Türkiye ekonomisi için bu alanda yeni bir deer yarattklarn ve yüksek teknolojiyle üretim gerçekletirdiklerini vurgulad.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..