milivolt electronics world news Aydn'da_kovanlardaki_arlarn_te_biri_ld-didimhaber.net
07-04-2014

Aydn'da kovanlardaki arlarn te biri ld

Aydn'da_kovanlardaki_arlarn_te_biri_ld

AYDIN - 07.04.2014 14:01 Pazarttesi

Aydn’da sebebi henüz belli olamayan sebeplerden dolay baz bölgelerde ar ölümleri balad. Özellikle Sultanhisar, Yenipazar ilçeleri ve çevresinde de meydana gelen ar ölümlerinde kovanlarda bulunan arlarn üçte birinin öldüü belirtildi. Arlarn tarm ilaçlarndan veya sulama kanallarnda yosunla mücadele için atlan ilaçlardan ölmü olabilecei tahmin ediliyor. Yetkilileri bu konuda bilgilendirdiklerini belirten Aydn Ar Yetitiricileri Birlii Bakan Zeki Altn, arclarn madur edilmemesi için gerekli çalmalarn balatldn söyledi.

 

Ar ölümlerinin gerçekletii alanlarda yaplan incelemelerde üç gün önce balayan ar ölümlerinin devam ettii belirtildi. Ar ölümlerinin sebeplerinin arlarn öldükten sonraki hallerinden tespit edilebildiini belirten Aydn Ar Yetitiricileri Birlii Bakan Zeki Altn, “Geçen yl da ilimizde ar ölümleri oldu. imdi 3 gündür yine arclarmzdan ar ölümleriyle ilgili bilgi almaya baladk. Ölüm olan bölgelerde kovanlardaki arlarn üçte biri ölmü durumda. Bu kovanlarda numuneler alnd. Gerekli tedbirlerin alnmas için gerekli giriimlerde bulunduk. Arnn ölüm sebebi konusunda net bir sonuç, alnan numunelerin incelenmesiyle ortaya çkacak. u ana kadar edindiimiz bilgiler arlarn zehirlenerek öldüü yönünde. Bunu zehirlenen arlarn bir takm özellikleri var. Dilinin darda, kanadnn açk olmas gibi. Genç içi arlarmz ölmü durumda. Bu zehirlenme ama sebebi kesin belli deil. Bölgemizde zirai mücadele yaplmakta. Su kanallarnda yeil kurutan ve yosun mücadelesi yaplmakta. DS’nin kanallarnda bu mücadele yaplyor. O sulardan içen arlarmz da zehirlenmi olabilir. Tarm ilaçlarnda da olabilir. Sonuç aratrmalar neticesinde ortaya çkacak” dedi.

 

Ar ölümlerinin aratrlmas ve önlenmesi için çalmalarn sürdürüldüünü belirten Altn, “Ar ölümlerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alnmas için giriimlerde bulunduk. Kovanlarda üçte bir orannda kaypla kar karyayz. Bal alacamz, arlarmzn çoalaca bir zamanda arlarn çoalmasn beklerken arlarn ölmesi arclarmz madur etti. Aydn’da birlik üyesi üreticilerimize ait 240 bin kovan var. K konaklamas için Aydn ilgi gören bir il olduu için dardan gelen arclarmzla 500 bin kovan üzerinde. u anda sadece Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerimizde ar ölümleri yaanyor.” eklinde konutu.

Keywords: Aydn,arlar, ar ölümleri,DS

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..