milivolt electronics world news Tabip_Odas_Bakan_Atay:_Acilde_cret_uygulamas_umarm_iddeti_artrmaz-didimhaber.net
09-04-2014

Tabip Odas Bakan Atay: Acilde cret uygulamas umarm iddeti artrmaz

Tabip_Odas_Bakan_Atay:_Acilde_cret_uygulamas_umarm_iddeti_artrmaz

AYDIN - 09.04.2014 20:33 Çaramba


Salk Bakanl’nn Acil Servis’lerde ücret uygulamasn eletiren Aydn Tabip Odas Yönetim Kurulu Bakan Dr. Eralp Atay, salkta iddetin en çok yaand acil servislerde bu uygulamann iddeti daha da artrmasndan çekindiklerini söyledi. Vatandalarn acil servisleri katk pay ödememek için kullandn bunun da younlua sebep olduunu belirten Dr. Eralp Atay, “Bu hükümet zamannda uygulanan politikalarda hizmetin kalitesiyle ilgili bir ey yok. Bu sistemin tek baars, hastann hekime ve ilaca ulamn kolaylatrd. Ama bunun karl olarak vatandan cebinden çkyor. Bunu acil servis uygulamasnda da zamanla göreceiz. Artk bu acilde vatandatan para alma yöntemidir.” dedi.

Hafta sonu yaplacak genel kurulla ilgili yapt basn toplantsnda odalarnn yönetmeliine göre iki dönem sonunda üçüncü dönemde aday olunamad için bu dönem ara vereceini belirten Aydn Tabip Odas Yönetim Kurulu Bakan Dr. Eralp Atay, dünyada acile en çok bavurunun Türkiye’de olduunu söyledi. Bunun sebebinin de polikliniklere giden hastalardan katlm paynn alnmasnn etkili olduunu kaydeden Atay, “Aciller servislerde ary da snflandrmlar. Bunun seçimden sonra olmas manidar. Bunun açklamas udur. Artk acile giden herkesten para alnmayacak deildir. Acile gidecek vatandalarmz buna hazrlkl olsunlar. Buradan anlalyor ki, para acile gidenden de alnacak. Biz uzun yllardr salkta dönüümün vatandan cebinden daha çok para çkacan söyledik. Artk bu da acilde vatandatan para alma yöntemidir. Dünyada en fazla acile bavuru Türkiye’de, bunun sebebi de katlm pay ödememek için. Esas nedenlerden birisi bu. Acilin i yükü bu sebeplerden dolay çok fazla. Acillerde normalde poliklinik sras gibi sra bekleniyor. Katk pay ödememek için acile gidiyorlar. Bu uygulama acilde inallah iddeti artrmaz. iddetin en fazla olduu yer acil servisler.” dedi.

Salk isteminin tamamn tedavi edici hizmet olarak lanse edildiini ve bütün örneklerin hastaneden verilerek herkesin hastaneye yönlendirildiini de ileri süren Dr. Atay, “Önemli olan koruyucu salk hizmetleridir. Bu salk politikas daha çok ilaç, daha çok tbb malzeme kullanmas gerektiren bir politika. Çok uluslu irketlere buradan milyarlarca dolar kaynak aktarlyor. laç fiyatlar ciddi anlamda dümesine ramen, ilaç harcamalar inanlmaz ekilde artyor. Bir kii ylda 9 kez hastaneye gidiyor. Bu oran on yl önce 3 idi. nsanlar elinde ilaç torbas hastane hastane geziyor. 'stediin hastaneye gidebiliyorsun, istediin eczaneden ilaç alabiliyorsun' deniliyor. Ama hizmetin kalitesiyle ilgili bir ey yok. Bu sistemin tek baars, hastann hekime ve ilaca ulamn kolaylatrd ama bunun karl olarak vatandan cebinden çkyor.” eklinde eletirdi.

Aydn Tabip Odas’nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açklama yapan Dr. Atay, hafta sonu yaplacak genel kurulda tek liste beklediklerini, odalarna kaytl 900’den fazla üyeleri olduunu ifade etti.

Keywords: Aydn, Acil Servis, Aydn Tabip Odas

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..