milivolt electronics world news Yapay_zeka_uzmanlari_dunyanin_gelecegini_konustu-didimhaber.net
30-10-2013

Yapay zeka uzmanlar dnyann geleceini konutu

Yapay_zeka_uzmanlar_dnyann_geleceini_konutu


AYDIN - 29.10.2013 09:48


Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlk Fakültesi, yüksek teknolojinin mimarlarn üçüncü defa bir araya getirdi. Uluslararas Temel Bilimler ve Mühendislikte Hesaplamalar Sempozyumu (International Symposium on Computing in Science&Engineering-ISCSE 2013), Aydn'n Kuadas ilçesinde düzenlendi. ABD, Almanya, Hollanda, Meksika, Bulgaristan ve Türkiye’den 80 bilimadam katld. Hollanda Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Dr. John-Jules Meyer, ABD Nebraska Üniversitesi’nden Prof. Dr. David L.Olson ve Prof. Dr. Masoud Nikravesh, Meksika’dan Prof. Dr. Carlos Artemio Coello Coello ve Prof. Dr. smail Burhan Türken’in de aralarnda bulunduu yapay zeka uzmanlar, ileri teknoloji üzerine iki gün boyunca kafa yordu.

Sempozyum kapsamndaki bir çaltay ve 18 oturumda, u konu balklar öne çkt: Makinelerle yazlmlarn dünya bar ve insanln iyilii için etkinletirilmesi, robotlara engellerden kurtulmalarn ve rotalarn kendilerinin belirlemesini salayacak özellikler kazandrlmas, hastalklarn tehisi ve tedavisini kolaylatracak, insan ömrünü uzatacak bilgisayar yazlmlarnn gelitirilmesi, insansz hava arac gibi donanmlar arasnda daha hzl ve ucuz iletiimin salanmas ve böylece etkilerinin arttrlmas, hayat kolaylatracak verimli, ucuz, yüksek performansl mühendislik ürün ve sistemlerinin gelitirilmesi, insanlarn elektromanyetik alanlardan etkilenmesinin ölçümü ve veriye dayal bilgisayar hesaplamalar yoluyla zeytinyann kaliteye dayal corafi snflandrmasnn otomatik yaplmas.

Robot, insansz hava arac, cep telefonu gibi cihazlar akll ve insans hale getiren yapay zekann mimarlar, gelecekte bizleri nelerin beklediinin de ipuçlarn verdi. Bilgisayar sistemlerinde ilenen veri miktarnn 2020 ylna kadar 30 kat artaca belirtildi. Bu kapasiteyi karlayacak, ilem gücü yüksek ve enerji sarfiyat düük ilemci ve belleklerin modelleme çalmalarna imdiden balandna iaret edildi. Yapay zeka sayesinde cihazlarn kendi aralarnda mantki ba kurabileceine, otomatik kontrol ve yönetim panellerinin daha etkili hale geleceine dikkat çekildi. Akll makinelerin yaamdaki yerinin giderek artaca vurguland.

TÜBTAK, Turksat, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu (BTK), Kavuklar, Orkide, MEGA International Communication, Derici, Cisco, Hamle Digital, Festo, Çimenta ve ÇitTur’un destekledii ISCSE 2013, yurtdnda da yank uyandrd. ABD’nin önde gelen devlet üniversitelerinden Michigan State ve Tennessee State ile Kanada’nn teknolojik bulularyla ünlü üniversitesi Waterloo, birlikte düzenlemeyi teklif etti. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ise gösterilen bu ilginin teknolojiye yön veren sempozyumun kalitesini ortaya koyduunu vurgulayarak, “Bu gelime sadece üniversitemiz deil, ülkemiz adna da gurur verici. Bilim üreten dünya çapndaki üç üniversitenin ibirlii çars, gücümüze güç katacak. Dünya bilim çevrelerine hareketlilik katan sempozyumumuzu, 2014’ten itibaren Michigan State, Tennessee State ve Waterloo ile birlikte dönüümlü olarak gerçekletireceiz. Yurtdna böyle önemli bir organizasyon tam olacaz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..