milivolt electronics world news KUR_Aydn'da_i_arayanlarla_ve_iverenleri_nc_defa_buluturdu-didimhaber.net
14-04-2014

KUR Aydn'da i arayanlarla ve iverenleri nc defa buluturdu

KUR_Aydn'da_i_arayanlarla_ve_iverenleri_nc_defa_buluturdu

AYDIN - 14.04.2014 15:40 Pazartesi


KUR’un düzenledii 3. Aydn nsan Kaynaklar ve stihdam Fuar (AYF) açld. Eski otogardaki açlta konuan KUR l Müdürü Rahmi Terzi, iki gün sürecek ve 45 firmann katld fuarda, i arayanlarla iverenleri biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kalifiye elemann önemine deinen Terzi, görev yapt sürede Aydn’da elinde meslei olan, i bilen bir vatandan bile kurumlarndan i istemediini söyledi.

KUR l Müdürü Terzi, amaçlarnn istihdamn korunmas, arttrlmas ve gelitirilmesi, isizliin azaltlmasna katk olduunu söyledi. verenle i arayanlar biraraya getirmek, firmalarn nitelikli igücü ihtiyaçlarna cevap verebilecek bir ortam oluturmak amacyla fuar düzenlendiini belirterek, “Çabamz kendisini yetitirmi, mesleinde uzman, iini seven bireylerdir. Geçen yl ülkemizde isizlik yüzde 9,7 olarak gerçeklemitir. Aydn'da isizlik oran ise yüzde 6,9'dur. Aydn’da istihdam arttrma, isizlik sorununu kökünden çözme ve sanayicimizin arad mesleinde yetimi eleman saysn arttrma gayemiz sürmektedir. Aydn da 2023 vizyonunu yakalamas için bu süreçte yerini almaldr. 2023’te hedefimiz olan yüzde 5 isizlik orann Aydn’da yakalamak için biz de üzerimize düen görevi paydalarmzla yerine getirmeliyiz. Aydn, jeotermalin merkezi olacaktr. Bunun peinden tarm ve kaplca turizmi hayat bulacaktr. Özellikle kalifiye eleman sorununu çözmeliyiz.” dedi. KUR’un iverenlere yönelik katk ve tevik avantajlarndan faydalanlmas çarsnda da bulunan Rahmi Terzi, “Fuarmza katlan örencilerimizi, buraya kalabalk olsun diye davet etmedik. Mezun olduktan sonra hayatn gerçekleriyle önceden yüzlemenizi istedik. verenlerin sizlerden neler beklediini, piyasada i bulma artlarnn nasl olduunu görmenizi, ksacas bu diplomayla i bulabilir misiniz gerçeiyle yüzlemenizi istiyoruz. Asl hayat, i hayatyla birlikte balayacaktr. Alnterinizin akaca dönem bu dönemdir.” eklinde konutu.

Aydn'da KUR’a kaytl 9 bin 847 iyeri olduunu kaydeden l Müdürü Terzi, "Bunlardan bin 120 tanesi 10'dan fazla, 247 iyeri de 50’den fazla içi çaltran yerlerdir. 2014 Mart ay itibariyle toplam 53 bin 254 igücü ve kaytl 29 bin 320 isiz mevcuttur. Ocak-Mart 2014 döneminde, bin kii ie yerletirilmitir. 200 i programndan 480 kii faydalanmtr. Aydn’da birçok meslekte açk vardr. Sanayicimiz, turizmcimiz ve tarm alannda istedii kalifiye eleman bulamamaktadr. Bunlardan en önemlileri, servis eleman ve kaynakçlktr. Sanayide kalifiye elemana ihtiyaç var.” dedi.

ki gün sürecek fuarda turizm alannda faaliyet gösteren firmalar, özellikle örencilerden büyük ilgi gördü. Açla Aydn Vali Yardmcs Abdullah Aslan, KUR Daire Bakan Mehmet Aslan, daire müdürleri, oda ve firma temsilcileri, i arayanlar, çok sayda örenci ve genç katld.

 

Keywords: Aydn, KUR,AYF

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..