milivolt electronics world news Aydn'daki_yatrmlarda_en_byk_pay_eitime_ayrld-didimhaber.net
15-04-2014

Aydn'daki yatrmlarda en byk pay eitime ayrld

Aydn'daki_yatrmlarda_en_byk_pay_eitime_ayrld

AYDIN - 15.04.2014 16:51 Sal

 

Aydn l Koordinasyon Kurulu’nun 2014 yl 2. dönem toplants yapld. l Özel dare binasndaki toplantda yatrmlar hakknda bilgi veren Vali Yardmcs Abdullah Aslan, “Yatrmc kurulularmza 1 Ocak’tan 31 Mart’a kadar 426 milyon TL ödenek tahsis edilmi, bu ödenekten yatrma 88 milyon 844 bin TL harcama yaplmtr. Yatrmlarmzda yüzde 21 nakdi, yüzde 41 fiziki gerçekleme salanmtr. Toplam tutar toplam 2 milyar 101 milyon 127 bin TL olan 391 ana projeden 29 tanesi tamamlanmtr.” dedi.

Aydn Büyükehir Belediyesi’nin 17 ilçe, 17 belediye ve 672 mahalleden olutuunu belirten Aslan, l Koordinasyon Kurulu’nun gündeminin 2014 ylnn ilk üç aynn deerlendirmesi olduunu kaydetti: “Sayn Valimiz Erol Ayyldz, rahatsz olduu için toplantmza katlamad. Yeni balayan ve devam eden yatrmlar, koordinasyonu gerektiren konular, uygulamada karlatmz sorunlar ve çözüm önerilerini görüeceiz. Ödenek sralamasnda Milli Eitim Müdürlüümüz 127 milyon 144 bin TL ile ilk srada yer alm, ikinci sray 90 milyon 133 bin TL ile Karayollar, üçüncü sray da 81 milyon 190 bin TL ile DS 21. Bölge Müdürlüü almtr. limizde eitim sektöründe 16 derslikli Bilim Sanat Merkezi, 16 derslikli Kök Endüstri Meslek Lisesi, Kuyucak Baaran lkokulu konferans salonu ve iki ek derslik tamamlanmtr. Dokuz ortaokul, 13 ilkokul ve iki anaokulu olmak üzere toplam 24 okulun yapm sürmektedir. Kuadas’nda 500 kiilik yurt inaatnda yüzde 92 ve Nazilli’de 500 kiilik yurt inaatnda yüzde 65 fiziki gerçeklemeye ulalmtr.” diye konutu.

 

Dier kurumlarn yatrm ve projeleri hakknda da bilgi veren Abdullah Aslan, unlar söyledi: “DS 21. Bölge Müdürlüü yatrmlarnda, Çine Adnan Menderes Hidroelektrik Santrali’nde 1. ve 2. ünitede sulu test çalmalarna balanmtr. Çine Ovas'nda 65 bin dekar, Koçarl ve Baaras ovalarnda 146 bin dekar olmak üzere toplamda 210 bin dekar arazinin sulamas ve ylda 25,54 milyon KWH enerji üretimi amaçlayan Gökbel Baraj’nda da fiziki gerçekleme yüzde 18’dedir. Koçarl-Baaras sulamas 1. ksmda Aydn-Yenipazar Hamzabali ve Aydn Karacasu Kahvederesi Göleti ve sulamas ilerine de balanmtr. Didim Beparmak Baraj projesi yapm tamamlanm, Söke Sarçay Baraj proje yapm ise iki ay içerisinde tamamlanacaktr. Karayollar alannda da Söke Milas yolunda Aydn il snrlar içerisinde yer alan 42 km.’lik kesimin tamam, bölünmü yol olarak tamamlanmtr. Salk alannda Aydn Az ve Di Sal Merkezi 20 ünitelik ek binas tamamlanm, Karpuzlu ve Kuyucak ilçe hastaneleri yapmlar ihale edilmi, 150 yatakl Kuadas Devlet Hastanesi'nde fiziki gerçekleme yüzde 85’e ulamtr.”

 

Koordinasyon toplantsna katlan kurum yöneticilerinin, Aydn ve ilçelerinde yaptklar yatrm ve projeler hakknda bilgi verdikleri toplantya kaymakamlar, yatrmc bölge ve il müdürleri, belediye bakanlar, meslek kurulular, oda bakanlar ve sivil toplum kuruluu temsilcileri katld.

Keywords: Aydn, l Özel dare, Eitim, Büyükehir Belediyesi,Aydn l Koordinasyon Kurulu,Didim, Çine, Karpuzlu

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..