milivolt electronics world news Gda_denetiminde_11_iletmeye_54_bin_TL_ceza-didimhaber.net
15-04-2014

Gda denetiminde 11 iletmeye 54 bin TL ceza

Gda_denetiminde_11_iletmeye_54_bin_TL_ceza

AYDIN - 15.04.2014 19:10 Sal

 

Aydn Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü, mart ay içerisinde üretim yerleri denetimlerinde 263, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde ise 614 adet iyerini denetledi. Bu denetimlerde kurallara uymayan 11 iletmeye 54 bin TL para cezas uyguland.

 

Denetimlerle ilgili açklama yapan Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü Salih Köksal, denetimlerin sürekli yapldn söyledi. Aydn’da bin 566 adet gda üretim yeri, 13.015 adet gda sat ve toplu tüketim yeri bulunduunu belirten Köksal, “Denetim izleme program, kalnt izleme program, ikayet, yllk denetim program, zehirlenme ve dier nedenlerle Aydn’da toplam 39 adet numune alnmtr. Gda üretim yerlerinde yaplan denetim ve kontroller sonucu alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan Yedi iletmeye toplam 47 bin 712 TL idari para cezas uygulanmtr. Gda sat ve toplu tüketim yerlerinde ise yaplan denetim ve kontroller sonucu alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan dört adet iletmeye 6 bin 647 TL idari para cezas uygulanmtr. l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüümüzce Mart ay içerisinde 350 adet salk sertifikas düzenlenerek 2 milyon 402 bin 858 kg kuru incir, 21 adet salk sertifikas düzenlenerek 190 bin 171 kg muhtelif gda maddesi ihracat gerçeklemitir.” dedi.

 

Alo Gda 174 hattna, Mart ay içerisinde, gda sat yeri ile ilgili 19 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 4 adet, gda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 35 adet ikâyet geldiini ifade eden Köksal, u bilgileri aktard: “ikayetlerle ilgili olarak 24 adet iletmenin denetimi sonlandrlm, mevzuata aykr bir durum tespit edilmemitir. 11 adet iletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir. Yaplan denetim ve alnan numunelere ait bilgiler, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlmzn Gda Güvenlii Bilgi Sistemi’ne (GGBS) kaydedilmektedir. Aydn l Gda, Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve salkl gdaya ulamalar konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gda Kontrolör ve yardmclarnn oluturduu 118 kiilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir ekilde devam etmektedir.”

Keywords: Aydn,Gda denetimleri, Tarm ve hayvanclk Müdürlüü,Alo Gda 174

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..