milivolt electronics world news LPG_dolum_tesisinde_yangn_tatbikat-didimhaber.net
18-04-2014

LPG dolum tesisinde yangn tatbikat

LPG_dolum_tesisinde_yangn_tatbikat

AYDIN - 18.04.2014 18:26 Cuma

 

Aydn’da mutfak tüpü dolumu yapan tesisde yangn tatbikat yapld. Tatbikatta; dolum esnasnda olas yangn çkan dolum tesisinde, yangn söndürme sistemi testten geçti.

 

tfaiye yetkileri tarafndan özel dolum tesisi çalanlarna; LPG’nin parlayc ve yanc bir gaz olduuna dikkat çekilerek, olas bir yangn annda tesis çalanlarna nasl davranacaklar, neler yapacaklar, nerelere bilgi verecekleri, hangi tür yangn söndürme tüplerini kullanacaklar, yangn söndürme tüpleri ile nerelere, su ile nerelere müdahale edecekleri konusunda eitimi verildi. tfaiye ekibinin gözetiminde gerçekleen tatbikatta, Aydn Bilim, Sanayi ve Teknoloji l Müdürü Mustafa Görgülü, yangna söndürme konusunda ya iyerlerindeki tatbikatlarn önemine deindi. Görgülü; “tfaiye ekiplerine verdikleri yararl bilgilerden dolay teekkür ediyorum. l Müdürlüü olarak seyyar yangn tüplerini denetliyoruz. Ancak, denetimler srasnda söndürmeyen yangn tüplerine rastlyoruz. Birçoumuz yangn tüpünü nasl kullanacamz, ne zaman bakma göndereceimizi, bakm ve dolum için verdiimiz iyerinin yetkili olup olmadn maalesef bilmiyoruz. Ve bu yüzden birçok kii yangn tüpünden dolay ne yazk ki zarara uruyor. yangn söndürme cihazlarnn 6 aydan daha az olmayan aralklarla bakm yaptrlmas, dolumu yaplan veya satn alnan söndürücünün üzerinde mutlaka gövdenin ve içerisindeki söndürücü tozun cinsi, imal yl, seri no, imalatçnn unvan ve adresi, CE iareti ve onaylanm kuruluun kimlik numaras, TSE standart numaras, dolum tarihi, muayene tarihi, söndürecei yangnn cinsi gibi bilgiler olmas gerektiini.” dedi.

 

Vatandalarmzn satn ald veya dolum yaptrd yangn tüplerinden ya da dolum yapan iyerlerinden üphe duymalar halinde il müdürlüklerine vakit geçirilmeden bilgi verilmesini isteyen Görgülü, “Özellikle kuvvetli yanc ve parlayc özellii olan ve bir patlama annda oldukça büyük mesafelere etki eden Tüplü LPG dolum yapan iyerlerinde, ehir merkezinde faaliyet gösteren akaryakt ve oto gaz LPG istasyonlarnda, yangn tatbikatlarnn belirli aralklarla yaplmasn itfaiye ekiplerinden talep etti. Bir patlama annda bu tür iyerlerinin kaç metreye kadar etkili olabileceinin, etki alanlar içerisinde kaç konut, iyeri, okul, hastane vb. gibi yaplar olduunun, kaç kii yaadnn, itfaiye ve ambulans ekiplerinin olaya ne kadar zamanda müdahale edebileceklerinin bugünden aratrlmasn arzu ediyoruz. Zira, Allah göstermesin ileride yaayabileceimiz olumsuzluklara KARI soukkanl davranarak müdahale edebilmemiz için imdiden eitimli ve hazrlkl olmamz gerekiyor.” diye konutu.

Keywords: Aydn,LPG, Tatbikat

 

OSMAN AKÇAY | 

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..