milivolt electronics world news Aydnl_ya_sebze_meyve_reticilerine_bitki_koruma_eitimi_verildi-didimhaber.net
18-04-2014

Aydnl ya sebze meyve reticilerine bitki koruma eitimi verildi

Aydnl_ya_sebze_meyve_reticilerine_bitki_koruma_eitimi_verildi

AYDIN - 18.04.2014 17:39 Cuma

 

Aydn Ya Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi üyelerine, bitki koruma ürünleri uygulayc eitimi verildi. Bitki koruma ürünlerinin uygulama usul ve esaslarna dair yönetmelik dorultusunda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sal ubesi ziraat mühendisleri tarafndan üreticiler bilgilendirildi.

 

Eitimle ilgili açklama yapan Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Salih Köksal, “Teknik elemanlarmz, kooperatif üyelerimize bitki koruma ürünleri ve kullanmlar hakknda mevzuat, uygulayc, sakinler, seyredenler, uygulama yaplan alana girenler ve uygulama yaplan maddeleri yiyen veya bu maddelere temas eden kiiler için riskler ve tehlikeleri, bunlarn sigara içme gibi faktörlerle nasl kötüleecei, zehirlenme belirtileri ve ilk yardm önlemleri, hedef alnmayan bitkilere, faydal böceklere, yaban hayatna, biyoçeitlilik ve genel olarak çevre için olmak üzere bu riskler ve tehlikelerin nasl tanmlanaca, kontrol edilecei, uygulaycya, dier insanlara, hedef d hayvan ve bitki türlerine, biyoçeitlilik ve çevreye minimum riskle sunulacak olan uygulama aletinin kalibrasyonu ve hazrlanma prosedürleri, uygulama alet makinelerinin tipleri, ana yap elemanlar, püskürtme kalitesi ve etkili faktörler, alet ve makinelerin kullanm, bakm ve muhafazas, sürüklenme azaltc ilaç uygulama yöntemleri, düük hacimli ilaç uygulamalar, düük sürüklenme salayan meme tipleri, ilaç uygulamas yaplacak hedefe göre alet makine seçimi, kazara dökülme ve bulama halinde insan saln ve çevreyi korumak için acil eylemlerle ilgili mevzuat uyarnca herhangi bir bitki koruma ürünü kullanm hakknda kayt tutulmas konularnda bilgi verdi.” dedi.

 

Özellikle kimyevi maddelerin bilinçsizce ve gereinden fazla kullanlmasnn kanser vakalarnn artmasnda oldukça etkili olduu belirten l Müdürü Köksal, “Bu yüzden bitki koruma ürünlerinin reçeteye bal, mutlaka eitime katlm, bitki koruma uygulama belgesine sahip kiiler tarafndan uygulanmas gerektii vurgulanmtr. Yine bitki koruma ürünleri uygulanrken kalnt yönünden hasat öncesi bekleme sürelerine dikkat edilmesi zorunluluu vardr. Üretici kayt defteri kullanm ve reçetesiz ilaç alnmamas hususlarnn önemi ifade edilmitir. Ayrca müdürlüümüz 2014-2018 yl strateji plan dorultusunda programa alnan bo zirai ilaç ambalajlarnn çevreye zarar vermesini engellemek amacyla alnabilecek önlemler konusunda bilgilendirme yaplmtr.” eklinde konutu.

Keywords: Aydn,Tarm, Sebze Meyve bitki koruma

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..