milivolt electronics world news AD_Veterinerlik_Fakltesi_rencileri_kovanlarla_uygulama_yapt-didimhaber.net
26-04-2014

AD Veterinerlik Fakltesi rencileri kovanlarla uygulama yapt

AD_Veterinerlik_Fakltesi_rencileri_kovanlarla_uygulama_yapt

AYDIN - 26.04.2014 11:55 Cumartesi

 

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veteriner Fakültesi’nde arclk dersi alan örenciler, uygulama da yapt. Arlar tanma ve hastalklaryla ilgili derslerini, arazide kovanlar inceleyerek örendiler. Hayatnda ilk defa ar kovan gören örencilerin yannda, ardan korkanlar da koruyucu elbiseler giydi. Örenciler, arc Mustafa Cindoruk tarafndan bilgilendirildi.

 

Örencilerine teorik olarak ar ve ar hastallar dersleri verdiklerini ancak bunu pratie dönütürerek daha kalc örenme imkan saladklarn belirten Parazitoloji Ana Bilim Dal Öretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakrc, kovanlar açarak ömal ders verdiklerini söyledi. Bakrc, “Hem ar yetitiricilii bakmndan hem de arlarda görülebilecek olas hastalklarn sahada görülmesi için örencilerimizi arlarn yanna getirdik. Çocuklar için iyi bir uygulama oldu. Burada çocuklarn görmesi gerekeni erkek ar, içi ar, petek nedir, petek gözleri nasl yaplr, kraliçe ar nedir, ar yavrular nasldr, onlar görme imkan buldular. Olay sadece teorik olarak kalmamal. Sahaya inmek ve pratik yapmak hakikaten önemli, çünkü arclk, teorik veya kitabi bilgilerle yaplacak bir meslek deil. Arclk tamamen sayha yönelik, saha pratii olabilecek bir meslek daldr.” dedi.

 

Örencilere bilgi veren Aydn Ar yetitiricileri Birlii Danman Veteriner Hekim Avni Öcan ise arlar ve kovanlar tantt. Ar çeitleri, petek, ar yavrular ve arlarn görevlerini de anlatan Özcan, “Örenciler, teorik olarak ar hastalklar ve ar parazitleriyle ilgili bilgi öreniyorlar. Bizim buradaki amacmz, örencilere teorikten ziyada pratikte ana ary, içi ary tantmak. Kovanda görebileceimiz hastalklar hakknda detayl bilgi verdik. Petekleri birebir açyoruz, örenciler tek tek inceliyorlar. Kovanda bulunan yumurta, kapal yavru, kupa larva, hepsini gösteriyoruz. Ar hastalklarnda önemli olann, zamannda müdahale olduunu söyledik. Koloni güçlü olursa arlar kendi saln korur. Mümkünse hiç ilaç kullanmadan arlarn salkl bal üretmesi için urayoruz.” eklinde konutu.

Keywords: Aydn, ADÜ, Veterinerlik, Ar yetitiricilii

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..