milivolt electronics world news Cumhurbakan_Talat:_Kbrs_sorununun_zm_bu_yl_rayna_girebilir-didimhaber.net
28-04-2014

Cumhurbakan Talat: Kbrs sorununun zm bu yl rayna girebilir

Cumhurbakan_Talat:_Kbrs_sorununun_zm_bu_yl_rayna_girebilir

AYDIN - 28.04.2014 12:11 Pazartesi

 

KKTC Cumhurbakan Mehmet Ali Talat, Kbrs meselesinin çözümünün bu yl mümkün olmadn ancak rayna girebilecei ümidini tadn söyledi. Çözüm için siyasi iradenin gerekli olduunu belirten Talat, “Kbrs Rum taraf, hâlâ belli kartlar eline alma umuduyla bekliyor. O yüzen ksa sürede bu sorunun çözülecei görünmüyor, yani bu yl içerisinde görünmüyor ama bu yl bizim umudumuz, ciddi ilerlemelerin kaydedilmesi ve çözüm sürecinin rayna girmesi.” dedi.

 

Ei Oya Talat'la birlikte Aydn'a gelen Cumhurbakan Talat, önce Vali Erol Ayyldz’, ardndan Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu’nu ziyaret etti. Yapt konumalarda Kbrs müzakerelerinin çok yava ilerlediini, bunun da Rum kesiminin uluslararas tannmann avantajn kullanmak istemesinden kaynaklandn ifade etti: “Kbrs Rum Kesimi, AB üyesi olduu ve BM ve dier uluslaras kurulularda tannan bir ülke olduu için çözüm süreci için çok acele etmiyor. Zaten hatrlarsanz, 2004 ylnda BM çözüm planna 'hayr' demiti. O günlerde Kbrs’n AB üyelii dinamii, Kbrs sorununu bir noktaya tamt. Bugün ite doalgaz bulundu. Doalgazn deerlendirilebilmesi için mutlaka Türkiye üzerinden geçmesi gerekiyor. Mutlaka demeyelim ama Türkiye üzerinden geçerse çok daha kârl ve verimli oluyor. Bu da çözümü gerektiriyor. Kbrs Rum ekonomisi çöktü; 2004’te ekonomileri yldzlardayd, o nedenle Kbrs sorununun çözümüne scak bakmadlar. Çözüm olursa kendilerine göre daha yoksul olan Kbrsl Türklerle zenginliklerini paylaacaklarn düündüler. Bugünse ekonomileri çöktü ve açkça biliniyor ki Kbrs sorunu çözülürse ancak ekonomi düzelecek. Bu iki yeni dinamik, Kbrs sorununu baka bir safhaya tad. Onun için umutluyuz bu defa. Siyasi irade lazm. Liderlerin siyasi iradeyi ortaya koymalar halinde Kbrs sorunu çözülebilir. BM’de 50. yln dolduran Kbrs sorununu da bitirmi oluruz.”

 

Rum tarafnda fanatiklerin çözüm sürecini engellediini ve çözüm için tehdit oluturduunu da söyleyen KKTC Cumhurbakan, “Kbrs Rum kesiminde çok fanatik, rkç diyebileceimiz unsurlar var. Bunlar aznlktr ama aznlk da olsa, provokasyonu zaten aznlklar yapar. O yüzden elbette Kbrs sorununun çözümü için fanatik Rumlar risk tekil ediyorlar.” dedi.

Keywords: Aydn, Kbrs Cumhurbakan Mehmet Ali Talat, Kbrs Sorunu, Aydn Valisi, Erol Ayyldz, Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..