milivolt electronics world news Aydn_Tabip_Odas:_Salk_hizmetleri_paraya_endeksleniyor-didimhaber.net
05-07-2014

Aydn Tabip Odas: Salk hizmetleri paraya endeksleniyor

Aydn_Tabip_Odas:_Salk_hizmetleri_paraya_endeksleniyor

AYDIN - 05.07.2014 12:53:09 Cumartesi


Aydn Tabip Odas Bakann Metin Aydn, 2003 ylndan itibaren uygulamaya koyulan Salkta Dönüüm Program'nn amacnn, saln hak olmaktan çkarlp özelletirilmesi, herkesin paras kadar salk hizmeti alr hale getirilmesi olduunu iddia etti. Koruyucu salk hizmetlerinin dlandn, tedavi edici hizmetlerin öncelikli hale getirildiini söyleyen Aydn, “Devlet, salk hizmet sunumundan giderek çekilmekte, salk hizmet sunumu kamu ve özelde piyasa kurallarna, kâr etme amac güden salk hizmet yönetimlerine terk edilmektedir. Kamu ve özel elbirliiyle ise salk hizmet tüketimleri adeta kkrtlm, her eyin paraya endekslendii salk hizmet ortamlar piyasas meydana getirilmitir. Bunlarn sonucunda salk hizmetleri, 2003-2013 döneminde dört kat artarak 80 milyar TL düzeyine ulamtr.” dedi.

 

Bu kadar artan salk harcamalarnn yüzde 80’inin, çalanlardan kesilen sigorta primleri ve kiilerin yapt harcamalardan oluturduunu ifade eden Oda Bakan Aydn, “Vatandalar bizzat salk sistemini finanse eder, devlet de bu hizmetlerden nasl daha fazla kâr ederim hesab yapar hale gelmitir. 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren kamu hastanelerinde sigortasz hastalarn aldklar salk hizmetlerine yüzde 100 zam yaplmtr. Bu uygulamayla 15 TL olan muayene ücreti 30 TL’ye yükseltilmi, tüm laboratuar, röntgen, yatakl tedavi hizmetleri de yüzde 100 arttrlmtr. Sigortasz, yani herhangi bir salk güvencesi olmayan hastalar için kamu hastaneleri tamamen özel hastane haline getirilmi, ücretlendirilmitir." eklinde konutu.

 

Ülkede içilerin yüzde 50'sinin güvencesiz çaltn öne süren Metin Aydn, “Türkiye’de u an 41 milyon kii bankalara borçlu. Ba-Kur ve Genel Salk Sigortas borcu olan vatanda says 15 milyon. 2002-2014 yllar arasnda vatandan borcu 52 kat artt. Salkta dönüümle 1., 2. ve 3. basamak salk hizmetleri tamamen paral hale getirildi. Ülkenin, çalanlarn, vatandalarn, salk hizmetlerinin durumu ortadayken kamuda salk hizmetlerine yüzde 100 zam yaplmasn anlamak mümkün deil. Böyle bir uygulama, vatandalarn sorunlarna göz, gönül, akl körlüüyle baklrsa ancak mümkün olur. Kamuda salk hizmetlerine yaplan yüzde 100 zamla artk 'Paran kadar salk, paran varsa salk, yoksa ölüm, paras olana devlet hastanesi Hilton, kamu hastanesi deil, banknot hastanesi uygulamalar resmen balam olmaktadr. Bu uygulamalarla kamu hastaneleri yoksullara kapatlyor. Acillere de gidemeyeceklerdir, çünkü acil hizmetleri de paral u anda. Salk Bakanl’nn bir süredir hacamat gibi alternatif tp uygulamalarn tevik etmesi ve ön plana çkarmasnn sebebi imdi daha iyi anlalr hale gelmitir.” dedi.

 

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..