milivolt electronics world news Cumhurbakan_aday_hsanolu:_Kpr_yapmak_hkmetin_iidir-didimhaber.net
07-07-2014

Cumhurbakan aday hsanolu: Kpr yapmak hkmetin iidir

Cumhurbakan_aday_hsanolu:_Kpr_yapmak_hkmetin_iidir

AYDIN - 07.07.2014 17:43:47 Pazartesi


Aydn’da ükran Güngör Tiyatro Salonu’nda konuan cumhurbakan aday Ekmeleddin hsanolu, hedeflerinin yüzde 60 olduunu söyledi. Babakan Recep Tayyip Erdoan’n, "Çankaya’ya çkarsam yol da yaparm köprü de yaparm." sözünü eletiren hsanolu, "Cumhurbakannn görevi yol yapmak, köprü yapmak deildir." dedi. Ülkenin içeride ve darda huzura ihtiyac olduunu, bunu politik programla Çankaya’ya çkacaklarn salayamayacan savunarak, “Bu memlekette Anayasa var. Beenirsin beenmezsin, bununla amel etmeliyiz. Anayasa’nn beenmediimiz çok maddesi var, onlarn deimesi lazm ama bunun adresi Çankaya deil, Meclis'tir. Bugün seçilecek cumhurbakan, mevcut Anayasa'ya göre seçilecek, and içecek ve ona göre görev yapacaktr. Bunu çok iyi alglamamz lazm.” eklinde konutu.

 Ekmeleddin hsanollu

Önce Aydn Valisi Erol Ayyldz, ardndan Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu’nu ziyaret eden Ekmeleddin hsanolu, daha sonra ükran Güngör Tiyatro Salonu’nda vatandalarla bulutu. Burada yapt konumada unlar söyledi: “Bu yolculuk, kutlu bir yolculuk. Bu hakk kullanmak bir imtiyaz deildir. 76 milyonun içerisinde bu ii hakkyla yapacak o kadar siyaset adamlar, birçok cumhurbakan aday var ki bunlarn hepsi bu makama layk. Bu makama kendinden bakasnn layk olmadn zannedenler ,bu milleti tanmyor demektir. Bana verilen bu hizmetten kaçmak, vatana ihanet olurdu. Ben bana verilen bu görevden kaçamazdm. Türkiye bundan sonra vesayet altna girmek istemiyor. Yani, 'Dier bir vesayet sistemini bitirdik.' diyorlar, dorudur. Bunu takdirle karlyoruz ama hiçbir zaman eski vesayet sistemini yok ederken siz yeni bir vesayet sistemi kurma hakkna sahip olamazsnz. te demokrasi budur. Ben bu adayl kabul ederken birilerine kar deil, birileri olmasn diye deil, ben de bu yarta varm diye, bakas da katlsn, buyursunlar herkes katlsn, bu yar medenice centilmence yapalm dedim. Ben sözümün eriyim. Ben polemik yapmaya deil, hizmetimi, vizyonumu, misyonumu anlatmaya geldim. Millet kimi seçerse herkes ona saygl olmal. Bugüne kadar bizim bunu örenmi olmamz lazm.”

 

Türkiye'nin içeride ve darda skntl günlerden geçirdiini belirten hsanolu, “Türkiye, içeride huzur aryor. Türkiye gerginlikten, endieden, korkudan kurtulmak istiyor. Millette bir endie var. Nereye gidiyoruz? Bu ztlama, cepheleme, kutuplatrma, kendini beenmilik nedir? Bu vasflar, bu haller milletimizin reddettii eylerdir. Tekrar eski halimize dönmek, medeni ilikilere dönmek istiyoruz. Bir aile, bütünleme içerisinde olmak istiyoruz. Bizim dinimiz, medeniyetimiz, geleneimiz budur. Bunu deitirmek kimsenin elinde deildir. Türkiye’nin etrafn ate çemberi sarmtr. Irak, Suriye Msr, Filistin, biz bunlarn karsndaki tavrmz belirlemeliyiz. Milli menfaatlerimizin belirlenmesi lazm. Ticaretlerimiz engellenmemeli. Türkiye büyük bir pazar kaybetti, bunu tekrar düzeltmek lazm. Atei söndüren rolünü almamz lazm. Biz tarihten gelen sorumluluklarmzla büyük bir devletin mensuplar olarak, olumlu ve müspet giriimlerle bu gerginlikleri giderebiliriz. Ortadou’da bar ve güvenliin yeniden kurulmas için büyük imkanlara sahibiz. Biz bu göreve geldiimiz günden itibaren bunlar yapacaz, bunlara yapmaya muktediriz.” dedi.

 

Cumhurbakan aday hsanolu, konumasna öyle devam etti: "Bu seçimde babakan veya milletvekili seçmiyoruz. Bu seçimde cumhurbakan seçiyoruz. Seçimde karmza üç isim, üç resim gelecek. Hangi partiye oy vermek tabii hakkdr. Bu seçimlerde farkl bir tablo var. Bunlardan birisini seçeceiz. 'u partiyi tutuyorum, ona vereyim.', yok öyle bir ey. Devlet için en uygununu seçmelisiniz. Peki neye göre? Devletin bakanlk fonksiyonu nedir? Devletin bakanlk fonksiyonlar hükümetin çalmas, Meclis'in programlarnn ekillendii uygulamalar, hükümetin çalmas, Meclis'in çalmasn takip etmektir. Bunlarn Anayasa’ya uygunluuna bakmaktr, 'Ben Meclis'ten bütçe alacam, gidip Aydn’da köprü yapacam, baraj yapacam.'; cumhurbakannn böyle bir yetkisi ve hakk yoktur. htiyaçlar için hükümete öncülük yapabilir. Bizim sistemimiz, parlamenter sistemidir. Bütün icraat yetkisi Babakan’a verilmitir. 2014 ylnda hiç kimsenin mutabk olmad kendi görüümüzü, sanki herkes kabul etmi gibi kabul ettirme noktasnda olamayz. Cumhurbakannn tüm halk kucaklamas gerekir. Yüzde 60 bana oy verdi, Çankaya’ya tad, dier yüzde 40 ne olacak? Cumhurbakan, 76 milyonun cumhurbakandr. Herkese eit mesafede olmalsnz. Siz siyasi programla Çankaya’ya giderseniz, o zaman çatma olur. Siz, 'Babakann görevlerini de icra edeceim.' derseniz o zaman huzursuzluk olur. Biz maceraya girmek istemiyoruz. Biz ülkemizde huzur, dünyada itibar istiyoruz. Bu anlay içerisinde tercihimizi yapacaz."

 

 

 

OSMAN AKÇAY |

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..