milivolt electronics world news Aydn_DS'de_yatrmlar_devam_ediyor-didimhaber.net
16-07-2014

Aydn DS'de yatrmlar devam ediyor

Aydn_DS'de_yatrmlar_devam_ediyor

AYDIN - 16.07.2014 13:44:23 Çaramba


Aydn’da yatrmda üçüncü srada yer alan DS 21. Bölge Müdürlüü, 2014 ylnda 89 milyon 735 bin TL’lik bütçeden 28 milyon TL’lik ksmn yatrmlar için harcad. Aydn’daki yatrmlar ve son durumlar hakknda bilgi veren DS 21. Bölge Müdürü Kaya Yldz, "2014 yl üçüncü döneminde 87 tarm, 13 enerji, 28 hizmet ve 10 kamulatrma olmak üzere toplam 130 proje bulunmaktadr. Bunlarn toplam tutar 1 milyar 55 milyon TL’dir. Önceki yllar harcamas 145 milyon, yl ödememiz 89,87 milyon, dönem sonuna kadar yaplan harcama ise 28 milyon TL’dir. Parasal gerçekleme yüzde 31, fiziki gerçekleme projeler baznda deiken olup ortalama yüzde 16’dr.” dedi.

 

Dönem sonu itibariyle projelerden 10 tanesinin tamamlanacan belirten Bölge Müdürü Yldz, unlar kaydetti: “Projelerimizden 68'inin inaat, üçünün ihale aamas devam etmektedir. Dier 49 ie, proje ve ihale hazrlk süreci nedeniyle henüz balanamam durumadr. Bu projelerimizden Büyük Menderes Nehri ve be adet yan kollarnda 43 km. aaçlandrma çalmas yapld. Bakm ve onarm çalmalar devam ediyor. Büyük Menderes Nehri yatak slah kapsamnda, 2014 ylnda hedefi olan Söke Ovas arazilerinin takndan korunmas için Söke regülatörü ile Kovanl regülatörü arasnda 30 km.’nin 16 km.’si tamamlanmtr, çalmalar devam etmektedir. Yenipazar Dalama Sulamas 51 bin dekarlk projeleri tamamland, ihale hazrlklarna baland. Dalama Sulamas kapsamnda kamulatrma çalmalar devam etmektedir. Sulama sezonunun bitmesini müteakip ana kanalda çalmalara balanacak. Bozdoan Ovas sulamas sa sahil kapsamnda 49 bin dekarlk alan için balangç sifonu ve ana kanal imalatlarna balanm, devam edilmektedir. Çine projesi kapsamnda 31 km. uzunluunda 3 metre çapl borulardan müteekkil, Koçarl-Baaras sulamas hatt inaat da balad. Bu kapsamda kamulatrma çalmalar devam etmektedir. Geçici muvafakatname alnamadndan dolay borular döenmeye balamtr ancak kamulatrma devam etmektedir.”

 

Gökbel Baraj’nda fiziki gerçeklemenin yüzde 20 seviyesinde olduunu ve geçen ay derivasyonu salayarak önemli bir aama daha katettiklerini belirten Kaya Yldz, “Koçarl Baaras sulama ebekesi 146 bin dekarlk, Çine sulamas 64 bin 650 dekarlk, 11 bin 250 dekarlk Yenice Ovas sulamas; bu sulamalarn projeleri devam etmektedir. naat ihalelerine çklacak. Takn korumalar kapsamnda Nazilli Dereköy, Koçarl Cincin ve Çaydere arazileri, Bozdoan Çamldere Mahallesi, Söke Güllübahçe Turunçlar Deresi, kizdere, Kuadas Davutlar Alaçay Deresi taban kaplamas, Germencik ilçe merkezi Reisköy ve Turanlar çay ileri, kizdere ve Karacasu yan dereleri çalmalar hzla devam ediyor. 20 km. ta tahkimat imalat yaplacak olan Büyük Menderes Nehri yan kollar ve yatak slah iinin ihale süreci devam etmektedir. Yer üstü sulamalarnda Karacasu Baraj, Esençay Sulamas ana kanalnn baraj ileme alnmas tamamlanmak üzeredir. Gölet ve sulamalar kapsamnda Çine brahim Kava Göleti tamamland. Karacasu Gökçeburun, Kök Baçayr, Sultanhihar, Karpuzlu enköy, Meriçler, Yenipazar Katranc, Nazilli sabeyli, Söke Karacahayt, Yenipazar Hamzabali, Karacasu Kahvederesi göletleri inaat çalmalar devam etmektedir. Bunlarn büyük bir ksm, 2014 yl itibariyle tamamlanm olacaktr. Karacasu Ataköy kanal ve sulamas proje revizyonu devam etmektedir. Bu iimizle birlikte Yenipazar Koyunlar, Karacasu Iklar Bozyer göletlerinin projelerinin tamamlanmasn müteakip inaat ihalelerine bu yl içerisinde çklacaktr.” eklinde konutu.

 

Enerji sektöründe Çine Adnan Menderes Baraj elektrik üretim merkezi olan hidroelektrik santralnn tamamlanarak hizmete alndn ve bu projede de önemli bir aamann geçildiini aktaran Yldz, “Aydn Ortaklar projesi kapsamnda Aydn içme suyu artma tesisi projesi, 65 bin metreküp günlük kapasiteli, il merkezine içme suyu temin edecek olan artma tesisimiz tamamlanm, geçici kabulü yaplarak hizmete balamtr. u an belediye teslim ilemleri devam etmektedir. Aydn içme suyu isale hatt 1. ksm iimiz kapsamnda 22,5 km. boru ve üç adet depo yaplacaktr. 2013 ylnda balanmt, bugünlerde Aydn Büyükehir Belediyesi’nin mülkiyet tahsisiyle ilgili sorunlarn çözmesini müteakip yüzde 46 olan iimiz hzla devam edecektir. Aydn içme suyu isale hatt 1. ksm için ihale yaplmtr, Umurlu ve ncirliova'ya içme suyu tayacak olan 25 km. boru döeme ileri balayacaktr. Burada Büyükehir Belediyesi’nin depo yerleri ve isale hatlaryla ilgili problemleri çözmesini müteakip ie balayacaz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..