milivolt electronics world news Ticaret_Borsas_Meclis_Bakan_Erdel:_Bu_yasa_zeytinciliimize_byk_zarar_verir-didimhaber.net
17-07-2014

Ticaret Borsas Meclis Bakan Erdel: Bu yasa zeytinciliimize byk zarar verir

Ticaret_Borsas_Meclis_Bakan_Erdel:_Bu_yasa_zeytinciliimize_byk_zarar_verir

AYDIN - 17.07.2014 11:00:31 Perembe


Aydn Ticaret Borsas (ATB)’nn düzenledii iftarda konuan Meclis Bakan Bahri Erdel, Türkiye'de 25 dönümün altndaki zeytinlik alanlarda enerji yatrmlarnn önünü açan kanun tasarsnn geri çekilmesini istedi. Bu konuda vekiller ve dier kurumlarla görüerek, torba kanundan çkarlmas için çalmalar yaptklarn belirten Erdel, “spanya’da 1 dönümün üzerindeki zeytin alanlar korunurken ülkemizde 25 dönümün altndaki alanlar gözden çkarlabiliyor. Türkiye’de zeytin alanlarnn büyük bir çounluu 10 dönüm civarndadr. Zeytincilik alanlarmz çoaltlsn diye çabalarken bu yasa tasars, zeytinciliimize büyük zarar verecektir.” dedi.

 ATB iftar

Akarsu Parak’ta düzenlenen iftardan sonra bir konuma yapan ATB Meclis Bakan Erdel, son torba kanunda zeytinlik alanlarla ilgili maddelerin iptal edilmesi gerektiini söyledi. Son yllarda yaptklar çalmalarla kuru inciri elbirliiyle önemli bir yere tadklarn belirterek, “Yeni dönemdeki çalmalarmzd, öncelikle zeytin ve zeytinyana arlk vereceiz. Zeytinyann iç piyasada tüketimin arttrlmas için yeni projeler balatacaz. Borsa olarak her zaman en iyiyi yapma gayreti içerisinde, önce siz deerli üyelerimize, sonra ilimize ve bölgemize katma deer yaratacak faaliyetler içerisinde olmaya devam edeceiz.” eklinde konutu. ATB tarafndan yürütülen yenilenebilir enerji ve souk hava deposu tesisi projelerinin yer tahsisi sebebiyle geciktiini de aktaran Bahri Erdel, “Yer tahsisiyle ilgili aksaklklar alm olup ncirliova Erbeyli Mahallesi’nde, Güney Ege Kalknma Ajans güdümlü proje destei kapsamnda yürütülen proje çalmalarmz hz kazanarak sürmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB)’nin destei ve ilimiz oda ve borsalarnn ibirliiyle hayata geçecek olan ikinci okulumuzun da protokolü, eylül ay içerisinde, TOBB Bakan ve Milli Eitim Bakan'nn katlmyla imzalanacak.” dedi.

 

Çok sayda davetlinin ve borsa üyelerinin katld iftar sema gösterisi, zeytin ve zeytinyann hikayesinin alatld sinevizyon gösteriminin ardndan sona erdi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..