milivolt electronics world news Aydn'daki_gda_denetimlerinde_91_bin_lira_ceza_kesildi-didimhaber.net
17-07-2014

Aydn'daki gda denetimlerinde 91 bin lira ceza kesildi

Aydn'daki_gda_denetimlerinde_91_bin_lira_ceza_kesildi

AYDIN - 17.07.2014 11:40:09 Perembe


Aydn Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüü, haziran ay gda denetimleri sonuçlarn açklad. Buna göre gda üretim yerlerine 193, sat ve toplu tüketim yerlerine ise bin 1 denetim yapld. Bunlarda 42 iyerinden numune alnd. Gda üretimi yapan yedi iletmeye toplam 86 bin, gda tüketim maddesi satan üç iyerine ise 5 bin lira ceza kesildi.

 

Konuyla ilgili açklama yapan Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürü Salih Köksal, gda sat ve toplu tüketimle üretim yerleri denetimlerine youn ekilde devam edildiini söyledi. Aydn’da bin 571 gda üretim, 13 bin 326 sat ve toplu tüketim yeri bulunduunu kaydeden Köksal, “Denetim izleme program, kalnt izleme program, ikâyet, yllk denetim program ve zehirlenmeye istinaden il genelinde toplam 42 adet numune alnd. Gda üretim yerlerinde yaplan denetim ve kontroller sonucu alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan yedi iletmeye, 86 bin 476 TL idari para cezas uyguland. Gda sat ve toplu tüketim yerlerinde ise yaplan denetim ve kontroller sonucu alnan numuneleri mevzuata uygun olmayan üç iletmeye de 5 bin 318 TL idari para cezas uygulanmtr.” dedi.

 

l Müdürü Köksal ayrca haziran ay içinde 213 adet salk sertifikas düzenlenerek 1 milyon 579 bin 588 kg. kuru incir, 140 adet salk sertifikas düzenlenerek 2 milyon 340 bin 719 kg. muhtelif gda maddesi ihracat yapldn söyledi. Alo Gda 174 hattna gda sat yerleriyle ilgili 35, toplu tüketim yerleriyle ilgili bir, gda üretim yerleriyle ilgili 18 ikâyet geldiini aktaran Köksal, “ikâyetlerle ilgili olarak 39 adet iletmenin denetimi sonlandrlm, mevzuata aykr bir durum tespit edilmemitir. 25 adet iletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetleri devam etmektedir. Yaplan denetim ve alnan numunelere ait bilgiler, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanl'nn Gda Güvenlii Bilgi Sistemi (GGBS)’ne kaydedilmektedir. Müdürlük olarak, tüketicilerimizin güvenli ve salkl gdaya ulamalar konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, gda kontrolör ve yardmclarnn oluturduu 118 kiilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir ekilde devam etmektedir.” diye konutu.

 

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..