milivolt electronics world news Caretta_caretta_Kuadas_sahiline_yumurtlad-didimhaber.net
26-07-2014

Caretta caretta Kuadas sahiline yumurtlad

Caretta_caretta_Kuadas_sahiline_yumurtlad

AYDIN - 26.07.2014 10:50:36 Cumartesi


Türkiye’de caretta caretta türü deniz kaplumbaalarnn yumurtlama alanlarndan olan Aydn'n Kuadas ilçesi sahilinde bir kaplumbaa yumurtlad. riba kaplumbaann yuva yapt, ilk olarak 2012 ylnda ilçe kylarnda tespit edilmiti. 2013'te de yine bir caretta caretta, Kadnlar Denizi plajna yuva yaparak 98 yumurta brakm ve 91 yavru salkl ekilde denizle bulumutu.

 Caretta Kuadas sahiline yumurtlad

Kaplumbaann yumurtlad alana, yerli ve yabanc misafirlerin kuluçka süresince bilgilendirilmesi için Türkçe ve ngilizce tabelalar koyuldu. Yavrular çkana kadar gözlem ve koruma yapacaklarn belirten Ekosistemi Koruma ve Doa Sevenler Dernei (EKODOSD) Bakan Bahattin Sürücü, "45 ile 60 gün arasndaki kuluçka süresince, gerek tantm tabelalaryla gerekse EKODOSD gönüllülerince geçtiimiz yllarda olduu gibi bilinçlendirme ve bilgilendirme çalmalar yaplacak. Yarnn büyükleri olacak çocuklarn, bu yata caretta carettalar konusunda bilinçlenmesinin, hem bu canllarn hem de onlarn yaam alan olan denizlerin korunmasna yarar olacaktr. Yuva yerinin yaknnda konutlar ve turistik iletmelerin bulunmas, alanda bulunan yüksek klarn yavru çklarn etkileyecek olmas nedeniyle gönüllü nöbetleri oluturularak, önceki yllarda yapld gibi yuva yerinden açlacak bir kanalla yavrularn denizle buluturulmas salanacaktr. ki yldan bu yana yüzde 90’n üzerinde baar salayan Kuadas yuvasnda, bu yl da ayn ekilde yüksek düzeyde baar beklenmektedir. Kuadas’ndaki caretta yuvasna, geçtiimiz yllarda olduu gibi Orman ve Su leri Bakanl 4. Bölge Müdürlüü, Kuadas Kaymakaml, Kuadas Belediyesi, EKODOSD ve alandaki vatandalarn ibirliiyle daha ilk günden sahip çklmtr.” dedi.

 Caretta Kuadas sahiline yumurtlad

Orman ve Su ileri Bakanl 4. Bölge Müdürlüü Aydn ube Müdürü Nihat Andaç, Dilek Yarmadas Büyük Menderes Deltas Milli Park Müdürü Erdinç Kutsal ve EKODOSD üyeleri ibirliiyle kyda toplananlar kaplumbaann yanndan uzaklatrld. Belediyenin katklaryla kaplumbaann yuva yapt alan bantla çevrilerek koruma altna alnd.

Etiketler: Aydn, Kuadas, Caretta Caretta, EKODOSD

 

 

OSMAN AKÇAY | 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..