milivolt electronics world news
   mit_SNMEZmit_SNMEZ
09-09-2014
Yazmay Yazmak

Posta gazetesindeki iirlerle alay etmiyorum hiç. Mutlaka okurum onlar. Belki de "kendini yüksek görme" duygusunu tatmin için de bakyor olabilirim... fakat, yok, öyle deil. Veri olarak deerlendirmek gerek, diyorum ve deerlendiriyorum. Yani, insanlarmzn zihinsel dünyalar nelerle ilgili, nerelerde geziyoruz biz?.. gibi sorulara yant bulunabilir. Böyle eyler bize lazm olur.
Karlatrma mekanizmalarm daha iyi çaltrabilmek için ünlü airleri de okurum hemen sonra. Veya aklma getiririm.
Örencilerime de derim arada bir: Haddinizi bilin, diye. Arada bir de "haddimi bilin!" derim. Bunu öncelikle bir kibir duygusuyla söylediimi alglyor olabildiklerini ihtimaline kar, peinen açklama yaparm: Haddinizi bilmezseniz haddinizi yükseltemezsiniz. Bu arada, hadde diye bir kelime de vard, imdi hatrladm.
Bazen, arkadalarla konuurken bazen oradaki buradaki yazlarmda yazmann kolay olmadn söylerim. Yazmann kolay olup olmamas meselesi yazann ne istedii ile ilgili olur. Bu ii otomatie balamak, üretken gibi görünmek, konu seçimlerini uçlardan yaparak...veya çou zaman arlkl-ortalama zihinsel düzlemlere yazarak ortalama alglarn yüksek beenileri ile okurun kafasnda zor eyleri kolay yazabilen imaj oluturmak da mümkün. Peki aslnda kimin için yazyoruz, yazyorsak?
Ne istediinizle alakal bir ey bu.
Baka sorular da var. Bunlardan bir tanesi neler yapmamz gerektii ile ilgili. Yaptmz eyler bizi biz yapar. Veya yaptmz düündüümüz eyler. Yazann her eyini kaybedebilme ihtimali çok yüksek. "Her ey" derken ilk bata akl, kiilii vb eyleri. Bunlar olmadan insan pek bir insana benzemiyor. Bakalarnn bizi "insan"a benzetebilmesi insan olmamz için yetmeyebiliyor. Akln merkezine ne koyduumuz, kiiliin veya kiilik tanmnn merkezine ne koyduumuz kanunlarla düzenlenmedii için, sonsuz bir seçme özgürlüü varm gibi görünmesine ramen, ve de bu çok çekici gelmesine ramen, bir gün geliyor insan "ben nerdeyim?.." diye sorabiliyor. Tehlikeli olan bu. Neredesin sen? Boulmusun kelimelere, boulmusun insanlara veya insanslara, bir yannda basitliin duru çekicilii, öte yandan alacal-gözalc bir ak.
Raflarda kitaplarn çoaldna bakmayn. Bize bir cevap m veriyor bu kitaplar. Dergiler. Bu Internetler, gazeteler... Cevap verebilselerdi bir tane kitap veya bir tane kelime olurlard. Tutuyorsun sen de o yüz binlerce kitabn arasna girmeye çalyorsun. Neden? Yeni bir cevap olamamak için mi? Yazan kii oralarda kendini snar tabii;neredeyim? diye. Veya, okuyan kii de snar; neredeyim ben? diye.
Meseleye, bir cevap bulabilmek - cevap olabilmek ekseninde, baktnzda; ve de yazmakla ilgili istediiniz eyin zorluk derecesi ölçüsünde akl saln, kiilik saln yitirme tehlikesi ile karlaabiliyor insan.
nsanolu çok farkl beslekli bir varlk. Zzzplar hatrladm imdi. Zpzp myd ad.. fakat önemli deil. Bunlar bir balk türü. Hem suda hem balçk-karada yaayabilen balklar. Ön-alt yüzgeçleri ayak'a evrilmi gibi. nsan gibi kullanabiliyor ön-alt yüzgeçlerini ve adm atyor. nsan buna da benziyor. Hem sudan gdalanabiliyor hem havadan. Tam oturmu bir benzeti olmadnn farkndaym. Yani, bir yanda yazan insan:cevap aray içindeki yazan insan modeli vardr dier yanda kendini haz dünyasnn merkezine brakm yazan insan modeli de vardr. Bu gün, Sözcükler Dergisi'ndeki bir yazda, Umberto Eco ile bir söylei, adl yazda da buna benzer bir ey gördüm. Bir yaklam. Haz dünyasna hitap eden yazar modeli ile öteki yazar modeline yaklayordu felsefi olarak. Ksaca unu diyordu Umberto Eco:" Yazan kii, okur için yazmaz..." Bu size çok tuhaf m geldi?.. Yani, ne demek okur için yazmamak?.. Cinlere mi yazyoruz biz! öyle yorumladm ben: Haz dediiniz eyi size bir jakuzi bile verebilir. Hal böyleyken, hazza hizmet eden yazar kiiye bir jakuzi desek de yeridir.
u an kaldm eve maysta yerletim. Eskiden ngilizler çounluktaym bu sitede. Zevkli insanlar. Jakuzim bile var yani. Ne yapaym! lk defa bir jakuzim oldu..birazzck hava ataym. Oradan aklma geldi jakuzi. Haz maz diyorum da, ne demek istiyorum haz deyince. Çounlukla bedeni zevklere dönüen iletiim araçlar ve nesnelerinden bahsediyorum. Kelimeler vardr; bunlarn bir arada bulunmas, kullanm ekilleri dorudan hazza hizmete eder. Konular. Cümleler. Tarif ettiim ve anladm haz kavramndan insan baka bir yere götürmeyen eyler. Zaten bildiiniz eyler. Hep jakuzinin içindeyiz yani.
Ben aklm kaybetme ihtimalini yelerim. Kaybetmemek için de temkinli olmakta fayda var tabii.
nsanlar size yazdrrlar. Ve aklnz kaybetme ihtimali de yine insanlarda balar. Bu balama durumu, insanlarn sizden çok bakmdan "üstün-baskn" olmasndan filan kaynaklanmaz. Denk görebilirsiniz. Ayn yerde ayn yeçekimine tabi olmak. Böyle görebilirsiniz. Fakat onlara alg kaplarnz açarken dikkatli olmanz gerekir. Onlar, onlar gerçek olmasna ramen bir "kurgu" gibi görmeniz gerekebilir. Aksi halde, alacal bulacal sürekli deien her forma girebilen, onlar kurgu gibi görebilmeyi baarabildiiniz hallerde bile, insan nesnesi her eyinizi alt üst edebilir. Onlar size olduunuz eyleri de gösterirler; olabileceiniz eyleri de... Olduunuz eyleri gösterdiklerinde bu durumu karlama-etkisiz yapma gücünüz vardr; neden? çünkü durumu iki kii paylayor olur. Olabileceiniz eyleri göstermeleri...ürkünç olan bu! Size bulaan ey bu! Hastalk bu. Olup olmamanz o kadar önemli deil;o eyleri göstermeleri, ürkünç olan.
Bitmez bu konular... çimizde bir yerlerde bitirmek istemeyen bir ey var. Beynimizde bir kurt belki. Kurt beynimizi yiyor ve beynimizi dklyor. Veya bir bayku tünedi beynin dallarndan birinde; karanlk. Karanl pençeleri ile tutuyor. Tutmasa gece gündüz olur mu bilemiyoruz. Jakuzimize girip unutalm bir konular.

Yazmayi_Yazmak   
DER YAZILARI

Teknik_Dnceler_21-_Topal
Didim'de_13_Yabanc_Uyruklu_ahs_Yakaland
Didim'in_Sahte_Solcular
imizdeki_Bilgisayar-_Teknik_Nkte_Teebbsleri
Didim;_Haberin_olsun,_dedim
Chip'in_mi_var_derdin_var
eyler
Liman_Yolu_Kargalar
Yurttalk_Dersleri-_CIA_ajann_nasl_srdm?
Hznl_Kediler_Zaman
Ne_diyor_bu_mptezel?
Radulus_nedir,_canm?
Tecavz_gnlkleri__Doktor_Anonymous
Tecavz_Gnlkleri-_Modeller
Tecavz_Gnlkleri__Didim\'de_toplu-tatl_temaalar
Tecavz_Gnlkleri__Telaa_mahal_yok
Ksa_ksa__4_buuk_G_Hava_civa
Ksa_ksa_-_Akll_akl_hastas
Duma_duma_dum!_Ben_bir_yalan_uydurdum._Bodrum.
Ksa_Ksa__Ne_yaparsan_yap_i_ile_yap
Ksa_ksa__Kt_ocuk
Korkun_Gerekler__Neredesin_ASK_m?
Korkun_Gerekler__40__karmak
Korkun_Gerekler__ikayetvar
Bir_harfim_var,_klelik_pahasna
Rosetta\'nn_Zonguldak_karmas
Gnlk___ehitler
Gnlk__inliler_bunu_da_yapt
Gnlk_-Reklam_yapsam_yer_misin?
Gnlk__Bonzai
Gnlk__Obama\\\'y_TT\\\'lemek,_CIA\\\'ya_kitlemek
Gnlk_Gerekstclk_balamnda_spiyonizm
Gnlk_-_Kurban\\\'da_timsaha_girelim
Makul_bir_yaz
Prlt_Akasya_alayan_in_Yardm_Kampanyas
Gnlk_Kung_Fu_yapsam_yer_misin?
Gnlk-_Grg_yapsam_yer_misin?
Gnlk-_Kopya_Kadnlar
Gnlk-_300
Gnlk__Seni_seviyorum_Google
Gnlk__Kak_Dman_Merkel
Gnlk__Son_Lava
Gnlk-_Biliim_ehidleri_lmszdr!
Gnlk-_Kuduz_Veliler_Teyakkuzda
Kullan_at_bu_hayat
Kafana_gre_oyna
Namlunun_ucu_ile_memenin_ucu_arasndaki_7_fark
Nasuh_Mahruki_ile_Depremsiz_Geceler
Kahraman_Piyano
Leonardo_da_imdi
Ylanlarn_c_The_Walking_Dead
Nereye_Didim?
1+1_Evlen_benimle_(mutfak_ayr)
kisi,_kumar,_iiri_yoktur.
Canan_Karatay_ile_yal_kilolu_geceler
Yazmay_Yazmak
Benim_adm_IDci_Kerim
Dmezdi_aramza_bu_kl_yamuru
Sen_sapta_bekle,_geliyorum_ben
Didimde_Gerek_bir_alevi_Dernei_kuruyoruz
Semaha_duran_hrsz_Aleviler
Gooolf
Ed_bese_lo_Mafya
Renge_dnen_glgeler
Bir_kz_sevdim_ad_Mehmet
Doenti_dorayan_profesr
Soma_geti_gbek_atalm
emenin_Bana_Bir_Gzel_nse
E-ticaret_nedir?
Didim\'de_lluminati\'nin_Ayak_Sesleri
Nerden_biline
Kalite_Domates
Megalodonlar
Nowadays_Vahilik
Biliim_Dnyas__Olanaklar
Facebook_Devlet_Olur_mu_Olur
imizdeki_am_eytan_Hac
Nerdeee_O_Koca_Memeli_Teyzeler!
Havadan_Nem_Gibi_Kaplan_Notlar
Ak_Ve_Balata-i_Katre
Ksa_Deiniler
Ezana_Uluyan_Kpekler
Tekmili_Birden_Yry_Notlar
stidatm
Terminal_Kular
ocuklara_Ne_Vermeli?
imizdeki_Yazar-kasa
ekercioullarndan_Zuckerberg
Kara_eytan
KQ


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..