milivolt electronics world news
   Asuman_ORHANAsuman_ORHAN
14-11-2013
pelim mi?

 

Yamurlu havalarda insann yapmak isteyecei çok ey olur. Yamuru seyretmek,yamuru dinleyerek uyumak, scak sobann banda scak bir kahve eliinde kitap okumak, film izlemek vs... Çkp gezilebilir de. Ama benim gibi yamuru sevmiyorsanz evde oturmay tercih edersiniz. Tabii ki skntdan patlama noktasna gelene kadar. Bir haftadr yaan yamurlar haliyle psikolojimi de etkiledi. Biraz keyifsiz dolanyorum ortalkta. Ve içimden hiçbir ey yapmak gelmiyor. Sevdiim eyleri yapmak bile zamanla beni skmaya balyor.

Güzel bir dostun basks ile sokaa atyorum kendimi. Üümekten nefret etmeme ramen ilk defa souk hava bana iyi geldi. Yaan yamurun hzna ayak uydurarak, scak ho bir cafe de güzel dostumla buluuyorum. Sanki krk yl görümemiiz gibi sarlyoruz. Ve o anda balyoruz muhabbete. Souk ve yal havann etkisi bir yanda, güzel ortamn scakl bir yanda ve özlenen dost yan bamda olunca kendime geliyorum. Garip enerji yaylyor vücuduma. Yüzümde kocaman bir gülümseme ile balyoruz kahveler gelmeden kz kza koyu muhabbete...

Garson kahve servisimizi yaparken yan masandan birinin bana baktn fark ettim. Kafam çevirdim ben de ona baktm. Hayr o kiiyi tanmyordum. Ama ona bakar bakmaz yüzünde hafif bir tebessüm oldu, bununla beraber gözleri parlad sanki... O gülümsemeye tatl baka kaytsz kalamadm ve bende ona gülümsedim. Bu gülümsemenin devam da geldi. Yanmzda ki kiilerle ilgilenirken bir yandan da bir birimize gülümsemekten geri kalmyorduk. Çok geçmeden yanma geldi ve yine bakt adm sordu, söyledim. Bende ona adn sordum Barm... Tantk tokalatk. Ama yetinmedi ' öpüelim mi?' dedi. Tabii dedim ve yanam uzattm. O öpmedi. ' hayr öpüelim mi?' dedi. Niyetini anlamtm gözlerine baktm yine o gülümseme onun masasna baktm herkes dikkatle bize bakyor. Hemen hayr dedim. Bozuldu kafasn önüne edi ve masasna gitti. Arkadamla birbirimize baktk güldük. Be dakika sonra tekrar geldi, yine 'öpüelim mi?' dedi. ' eer istein yanaktansa tamam ama yok yanak deil de dudaktansa hayr' dedim. Haliyle nedenini sordu açklamaya çaltm ama baarl olamadm. Fakat o srarla sorusunu sormaya devam etti ve ardndan gözleri yaarmaya balad. En son hayr da alnca alamayarak masasna gitti. Hayatmda ilk defa bir erkek onu öpmediim için alyordu. Çok ardm.


Yanndaki bayanlar onu sakinletirmeye çaltlarsa da olmad. En son bir bayan gayet kibar bir ekilde yanma geldi: ' Hanm efendi olum çok üzüldü lütfen bir kerecik onu dudandan öper misiniz?' dedi.

- Hayr öpmem!
- Neden?
- Olunuz kaç yanda?
- 3
- Ben kimim?
- Bilmiyorum.
- Peki bilmediiniz hiç tanmadnz birinin cannz cieriniz olunuzu dudandan öpmesini mi istiyorsunuz?
- ???
- Ya ben hastaysam daha da kötüsü ölümcül bir rahatszlm varsa....
- Sizde olacan sanmyorum, çok iyi görünüyorsunuz, gayet bakml ho ve nee dolusunuz. Hasta olmanz imkansz!
- Garanti belge mi siz mi aldnz? Hem daha düne kadar bebeinizi kimse öpmesin diye urarken bugün neden hiç tanmadnz birinin olunuzu öpmesini istiyorsunuz?
- Hanm efendi fazla oluyorsunuz ben çocuum için neyin iyi neyin kötü olduunu sizden örenecek deilim alt üstü bir öpücük neden bu kadar büyüttünüz öpmezseniz öpmeyin!
- u an görüyorum ne kadar her eyi bilen, olunu koruyan bir anne olduunuzu!

Hemen araya giriyorlar. Arkadam gitmek istese bile gitmiyorum. Rahatsz olan gider diyorum. Barn alamas ise yüreimi dalyor. En sonun da söylenerek çekip gidiyorlar. Utanmadan pervaszca.


Sözüm ona çok akll bir kadn. Her eyi de çok iyi biliyor. fakat bir çocuun bünyesinin bir yetikinin bünyesinden daha zayf olduunu hemen her eyden mikrop kapa bileceini bilmiyor. Hadi bunu geçtim doktorlarn yllardr gazete ve televizyonlarda yllarca söyledii tokalamayn, öpümeyin sözünü duymuyor mu? Bu adamlar bo yere mi konuuyor, bo yere mi aratrma yapyorlar??? Demek ki öyleymi...


Havalar souk ve grip mevsimindeyiz. Havalarn böyle olmas da art deil. Anlamadm hiç tanmadn birinin çocuunu dudandan öpmesine nasl izin verirsin? Bu nasl bir zihniyettir aklm almyor.


Hem atalarmz aaç yaken eilir sözünü bo yere söylememiler. Öpün bakaym o minik insanlar hadi hasta olmadlar diyelim. Öpümeler falan da ho görünüyor göze, peki neden büyüdüklerinde bir kz öpmek istediklerinde ya da birine sarkntlk ettiklerinde kzyorsunuz? Neden küçük yata öpümeyi, küfür etmeyi iyi bir eymi gibi gösterip büyüdüklerinde kzyorsunuz, kzyoruz.

Çevremizde biri küfür ettiinde aile yetitirememi diyoruz. Taciz veya tecavüz olaylarn gördükçe hep aileden kaynaklanyor diyoruz. Neden kendimize dönüp bakmyoruz nasl çocuk yetitirdiimizi görmüyoruz.

Bize u an sevimli gelen, zararszm gibi görünen her ey ileride hem çocuklarmz hem kendimi kötü etkilemiyor mu?


Ben insanlar anlamaktan vazgeçtim. Yoksa aklm yitireceim. Bu kadar cahillik olmaz....

Opuselim_mi?   
DER YAZILARI

Sadece_Sevimek_stiyorum_Sevgilim!
Ya_Her_ey_in_Ge_Kalrsam?
Gk_Grltl_Gneli_Hava...
Ben_Her_Bayram_Byle_Olurum!
Asi_renci_Asuman!
Kzgnln_ve_fkenin_Yansmas
Hzon!!!
pelim_mi?
Kadn_+_Ak_=_Erkek_vs..
Kzarm_Tuzlu_Ekmek
Kaybettim!
Buras_Farkl_Bir_Dnya
Tatile_htiyacm_Var


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..