milivolt electronics world news
   Asuman_ORHANAsuman_ORHAN
16-11-2013
Kzgnln ve fkenin Yansmas

 

Birkaç gün evimden uzak durmalym. Yeni yazlar yazabilmem için; artk okumak yerine gezmek, kalabaln arasna karmak zorundaym. Sürekli evde tek bama durmaktan konumay unutacak hale geldim. Biraz kz kardeimin ve enitemin yanna gitmeliyim.

Orada beni her zaman bekleyen hazr bir odam da mevcut, hem onlarla sohbet ettikçe dilim de açlr. Bilgi daarcma sdrdm bilgilerimi, düüncelerimi de öncelikle onlarla paylam ilk yorumlar onlardan alm olurum.

Karar verdim ama i hazrlanp gitmekte. ki çanta hazrlyorum ayn ehir farkl semt için. Utanmasam evde ki tüm eyalarm alp gideceim.  Kitaplarm, defterlerim, kalemlerim, kyafetlerim, ayakkablarm vs… Kz kardeim ve eniten beni gördüklerinde çok aracaklar. Aslnda beni gördüklerine deil iki koca çantayla kendilerine gitmeme aracaklar. Hatta biraz kz kardeim söylenecek de... Ama umurumda deil. Birkaç gün için bile olsa eyalarmdan ayrlamam. Umduumdan çabuk hazrlanyorum. Bir de böyle yapya sahibim. Kolay karar veremem ama bir karar verdiim zamanda hemen uygulamaya geçerim.

Uzun zamandan beri evde olduum için yanlarna yürüyerek gitmeye karar veriyorum. Dolmu, taksi hiç birini çekecek durumda deilim.  Yürüyorum fakat o eski insan ve bina kalabaln göremiyorum. Ben ne zamandan beri evdeyim ki çevremde olan deiikliklerin farknda deilim?  Bu yolar bu kadar dik miydi? Kz kardeim ne zaman bir da bana tand? Bilinçli yürümediimin farkndaym, sanki hislerim beni yönlendiriyor, gidecim yere öyle gidiyorum. Sahi benim bir iim vard, ne oldu ona? ten mi ayrldm, atldm m? yerim havaya m uçtu ve ben neden  eve kapattm kendimi?  Hem yürüyor ben sürekli soru soruyorum kendime ve cevap almyorum. Beynimin çok youn olduunu fark ediyorum bu younluunda neyden kaynaklandn anlamyorum.

Beynimi, kalbimi boaltmam gerekiyor. Bunun içinde sürekli yazmam gerekiyor. Ancak bu ekilde rahatlar, yazdkça sorularma cevap bulabilirim.

Kz kardeimin evine geliyorum. Da banda iki tane bina biri kz kardeimin ev einin eminim dieri kimin bilemiyorum. Sorular yine beynime doru komaya balyor. Cevap alamayacam bildiim için elimin tersiyle onlar geri kovuyorum. Çantadan evin anahtarn çkaryorum ve eve giriyorum. Evde kimse yok. Mutfaa gidiyorum ve masann üzerinde kz kardeimin notunu görüyorum: ‘Sen rahatna bak, frn da yemek var biz geç geleceiz’ yazyor. Tamam olur diyorum kendi kendime. Zaten her zaman buras benimde evim olmutu. En azndan öyle diyorlard. Nottan da zaten bu anlalyor. Ancak, ben onlara geleceimi haber vermi miydim? Yoksa kz kardeim telepati yoluyla m haberdar olmutu?

Doruca bana ait olan odaya gidiyorum. Kitaplk var ama orda kz kardeimin kitaplar yok. Hepsi bana ait kitaplar. 

Hayda ben bu kitaplar ne zaman buraya getirdim? Yoksa hiç götürmedim mi? O zaman evde ki kitaplar neyin nesi? Uuff yine cevapsz sorular. Soru sormay brakp kendimi yatama atyorum. Hatrladmdan daha yumuak, daha scak…

Ne kadar uyudum bilmiyorum ama kz kardeimin telal sesine uyanyorum. ‘ Ko’ diyor bana ‘Dar çkmalyz, kar komunun evine bomba koymular, ev havaya uçtu'.

Nasl yani? Annem söylediklerinde hakl myd? Uyurken kulamn dibinde bomba patlatlsa duymazmm. Öyle derdi. Sanrm çok hakl. Bize çok yakn ev havaya uçuyor ve ben uyuyorum. Dar çktmda ok oluyorum. Ev gerçekten yerle bir olmu ve harabenin etraf insan kaynyor. Polis, jandarma, ambulans vs.. Hepsi gelmi ve ben ml ml uyuyorum. Bu nasl bir uyku?

Kz kardeimin sesine kafam kaldryorum, evlerini iaret ediyor. Nasl yaa? Polisler bir ordu eklinde eve giriyor. Ne yapyorlar anlamyorum? Camlardan kitaplarm frlatlyor. Sadece kitaplarm… eve doru kouyorum ve önüme bir kitap düüyor; Hamdi Koç’un Çplak ve Yalnz isimli kitab… Kitab elime alyorum ve baz sayfalarn yrtldn görüyorum. O esna da yanma genç irisi bir polis geldi. Hmla ona döndüm ve ne yaptklarn sordum:

-          Kitaplarm neden atyorsunuz? Ve en önemlisi neden parçalyorsunuz? Üstelik yan bamzda ki ev havaya uçmuken siz ii gücü brakp neden benim kitaplarma kafay taktnz?

Öyle çok baryorum ki barmaktan boazm acyor. Ama o genç irisi polisin pis pis srtan yüzü beni daha çok sinirlendiriyor.

-          O evin havaya uçmas bizi ilgilendirmiyor, bizim görevimiz evlere baskn yapp açk seçik kitaplar olan kiileri tutuklamak, kitaplarn parçalayp yakmak!

-          yi ama bende hiç açk saçk kitap olmaz ki? Hem farz edelim ki oldu size ne?

-          Evinde açk saçk kitap yok mu? Elinde ki ne o zaman? Çplak ve Yalnz… Kzm siz sapk msnz? Böyle kitaplar okuyunca ahlaknz bozulacak biz bunlar önlemeye çalyoruz. Zaten tüm bu tarz kitap yazan yazarlar topladk idam edicez…

-          Nasl yani? Yahu siz kafay m yediniz? çeriini hiç mi merak etmiyorsunuz. Evet, kitabn ad Çplak ve Yalnz. Ama bura da ki çplaklk duygusal ve maddi bir  çplaklk. Hem yazarlar idam etmek de ne demek? Hangi çada yayoruz?

 

Tahmin edeceiniz gibi bu bir rüya… Ve ben rüyamdan kalbim skm bir ekilde uyanyorum.

Uyanyorum ama rüyalarm da ki gibi sorular sormaya balyorum.

Bilinç altma neler yükledim ki bu rüyay gördüm?

Yazarlarn hapse atlmas m? Hapse atlamayanlarn iten atlmas m?

Kzl erkekli yeni tartma m?

Hamdi Koç’un kitabn merak edip benden alp okumak için sraya giren arkadalarm m?

Bence hepsi bir araya geldi ve harmanland. Asl anlamadm kitaplarn toplatlmas, yaklmas, yrtlmas, yazarlarn idam edilmesi…

Sanrm hepsinin bir harmanlanmas sonucu ortaya çkt.

Ve beni artan; rüya bile olsa o an yaadm youn duygu: öfke, kzgnlk, ac ve çaresizlik…

Ben bir rüya gördüm, sadece bir rüya, fakat bir zamanlar bu ve buna benzer eyleri yaayan insanlarn hissettiklerini birebir hissettim, anladm.

Bu rüyay göreli birkaç gün oldu ama ben henüz etkisini atlatabilmi deilim. Resmen yakama yapt. çimden bir ses de bu rüyay bo yere görmediimi bir anlam olduunu söyleyip durdu. Yazmalydm. Çünkü bu rüya bastrm olduum duygularn bir yansmasyd. Biriktirdiim öfkenin, kzgnln yansmas.

Yazmalydm, az biraz da olsa rahatlamak için tepkimi birilerine göstermek için yazmalym. Duyan olur mu, anlayan olur mu bilmiyorum.

Bildiim ey; kime ve neye olursa olsun hakszla tahammül edemediim.

Herkes düünce özgürlüünden bahsediyor fakat kimse kimsenin düüncelerine tahammül edemiyor.

Dün onlard bugün bunlar. Bugün bunlarsa yarn bakalar…

Bu artk deisin ne olur deisin?

Kizginligin_ve_Ofkenin_Yansimasi   
DER YAZILARI

Sadece_Sevimek_stiyorum_Sevgilim!
Ya_Her_ey_in_Ge_Kalrsam?
Gk_Grltl_Gneli_Hava...
Ben_Her_Bayram_Byle_Olurum!
Asi_renci_Asuman!
Kzgnln_ve_fkenin_Yansmas
Hzon!!!
pelim_mi?
Kadn_+_Ak_=_Erkek_vs..
Kzarm_Tuzlu_Ekmek
Kaybettim!
Buras_Farkl_Bir_Dnya
Tatile_htiyacm_Var


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..