milivolt electronics world news
   Edip_AKTASEdip_AKTAS
19-10-2014
stikrara Ne Oldu?

Bu günlerde ekonomi haberleri hiçte iç açc deil. Hani istikrar sürecekti, hani ekonomi hep raynda gidiyordu, ne oldu bu ekonomiye? 2015 yl tahmini bütçe aç 21 milyar lira olarak açklanyor. Eski para birimimizle 21 katrilyon lira. Zaten ekonomi tabir caizse ölümü gösterip stmaya raz edilen bir hasta gibi gidiyordu. sizlik rakamlar sürekli artyor, çalanlarn büyük çounluu da bilindii gibi asgari ücretle çalyor.

 

Üç be yardm paketi, ara sra deiik bahanelerde verilen bir kaç yüz liralk yardm paralar ve de onlarca televizyon kanalnda abartl bir ekonomik gelime haberleriyle milyonlarca oy devirildi. Devletin enflasyon rakamlar ile piyasann enflasyon rakamlar bir türlü bir birini tutmamasna ramen yine de ekonomi iyi dendi. Özelletirme ad altnda devletin bütün para edecek kurumlar, fabrikalar, iletmeleri, limanlar vs. satld. Elbette ki birazyla duble yollar yapld, gösterili adliyeler, devlet binalar, okullar, ceza evleri yapld. Ama bunlar elde edilen paralarn çok az bir ksmyla yaplmt, ya dier ksm ne oldu?

 

Önümüzdeki yl için ön görülen bütçe açnn kapatlmasnda öncelikle araç sahipleri hedefe oturtulmu durumda. Araçlardan alnan vergi artlar, petrol ürünlerindeki artlar ve ceza gelirlerindeki artlarla açn büyük oranda kapatlmas düünülüyor. Zaten bu yöntemler bir bulu deil ki, geçmite de ayn yöntemler uygulanyordu.

 

Bir dostum anlatyor, 21 yldr Türkiye trafiinde araba kullanp on binlerce kilometre yol yaptm. Bu süre içerisinde toplam dört adet trafik suçu ilemi durumdaym. 20 yllk sürede iki ceza son bir ylda ise yine iki trafik cezam bulunmaktadr. Özel hayatmda, i hayatmda, trafikte ve her yerde son derece kuralc bir insan olmama ramen bu son iki trafik cezasnn nasl olduunu bir türlü çözemedim diyor. Aylar geçtikten sonra adrese ceza bildirim tutana geliyor. Bu demektir ki önümüzdeki yl bu ceza miktar daha da artacaktr. Amaç kurallar yerletirmek deil de bütçeye kaynak yaratmaksa ne yaparsanz yapn mutlaka bir açnz bulunur.

 

Ekonomik göstergeler iyi deilse, önce devletin tasarruf önlemleri almas gerekmiyor mu? Tasarruf önlemleri deyince akla, devlet memurlarnn, emeklilerin maalarn azaltlmas akla geliyor sanki. Siyasi liderlerin büyük saltanat içinde yaamas, yeni yönetim binalar, uçaklar, arabalar, korumalar, ABD ile boy ölçüecek ekilde devlet harcamalar hiç ekonomik skntlardan etkilenmiyor. Bir yerlerde eksik bir eyler var ama bu eksii nedense kimse ne gösteriyor ne de görüyor. Ekonomide yüzümüzün gülecei günlere umarz ularz.

Istikrara_Ne_Oldu?   
DER YAZILARI

Balksz_Bir_Konu
stikrara_Ne_Oldu?
ENFLASYON_MU?__BU_DA_NE
Yirmi_Drt_Saat_Yirmi_Drt_Kasm
PAZIL_TAMAMLANINCA_NE_OLACAK


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..