milivolt electronics world news
   Asuman_ORHANAsuman_ORHAN
24-11-2013
Asi renci Asuman!

Bir kzl erkekli muhabbetidir ald ban gidiyor, kimi yine vatan kurtarmak için urayor, kimi deliriyor, kimi sahip çkyor… Bir de dershanelerin kapatlmas olay var. Herkes tepkili ve tepkilerini bir ekilde gösteriyorlar.  Bende Nasrettin Hoca hesab sende haklsn der gibi bam sallyorum. Yazlan yazlara, anlatlan anlara bakyorum beni alp örencilik zamanlarma götürüyor.

Annemin; ‘ benim kzm asi ve dik kafal’ sözünü hakl çkarmak için çok uratm. Aslnda asiliim ve dik kafallm herkes gibi susmamaktan kaynaklanyor. Bir hata, bir yanl ve bir hakszlk gördüümde ben ben olmaktan çkyorum. Bir nevi süper kahraman gibi bir ey… Tabi ki kahramanlk yapamyordum ama asiliimle dize getirmediim kimse olmuyor.  Bana çok kzlsa dahi hakl olduum er ya da geç ortaya çkyor. O zamanlarda öyleydi imdide öyle…

Asiliim ilkokulda balad. Annemler,  ilkokul öretmenime beni kaydettirmek için çok uramlar.  O zamann en iyi öretmenlerinden biriymi. ansmza bize en zor anlar denk geldi. Olunun hastalanmas ve ardndan kayb öretmenimize çok zor anlar yaatt. Ben hatrlamyorum ama annemin yanna gidip çok alamm, matematii ben neden anlamyorum diye. Annem defalarca okula gelmi öretmenimle konumu ve bir çözüme ulatrmam. Okul kendi bünyesinde hafta sonlar ders vermeye balad. Derse dier öretmenler girmeye balad ve tabi ki ücretli… Bu seferde kafalar karrm, asl öretmen baka anlatyor, dier öretmen baka… Sonra onlarda fayda etmeyince özel ders almaya baladk. Hatrlyorum snfn neredeyse yars özel ders alyorduk. im aç bu beni çok rahatsz ediyor bunalyordum. Öretmenlerimden nefret etmeye balamtm. Son snfta Ylmaz hocamla tantm. Okulda en korkulan öretmendi. Çok ciddi ve sertti fakat bir o kadar tatl bir insand. Nöbetçi örenci olduum bir gün benimle sohbet etti. Bildiiniz ak oldum. Matematikten korkmam istediim zaman ondan yardm alabileceimi söyledi. Asl hocamn rapor ald dönemde dersler bo geçmesin diye onun snfna giderdik. Arkasndan bu bende bamllk oldu. En azndan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için Ylmaz hocam kandrdm ve haftann belli günleri kendi dersimi brakp onun dersine girmeye baladm. Bata annemler olmak üzere Ylmaz hocam bile bu duruma ard. lk defa ilkokulda bir örenci kendi isteiyle baka ayn saatler içinde baka öretmenin dersine giriyor. Ailemin benimle gurur duyduunu hatrlyorum ve Ylmaz hocamn… Sonrasnda asl hocam bunu önceleri ho karlarken ilerleyen dönemlerde rahatsz olmaya balad. Evet, matematikte iyi bir örenci deildim ama din dersinde snf arkadalarmdan öndeydim. tirazlar, tartmalar, velinin okula gelmesi, müdürün devreye girmesi, benim asiliim ve inatç tavrm derken olay büyüdü, Ylmaz hocam devreye girdi ve benimle konutu. Onun ikna çabas olmasa asla vazgeçmezdim. Alaya alaya döndüm asl snfa. Fakat az çektirmedim asl hocama, resmen benden yaka silkmeye balamt. Zaten çok sürmedi okulda bitti. uan düünüyorum de keke din dersi yerine matematik dersini Ylmaz hocadan alsaymm…

Ortaokulda de asiliim aynen devam etti. Öretmenlerini idareye ikâyet eden tek örenci bendim. Müdür yardmlarnn beni ikna çabalar hala aklmda. Öretmenlerimin bende özür dilerken ki halleri de… Etliye sütlüye çok karan biri olmadm buna ramen de aktiftim. Soru sormaktan falan asla çekinmezdim. Beklide kimsenin soramad sorular ben sorardm. Anlamadm zaman söylerdim. Hoca tekrar anlatr ve yine anlamsam belirtirdim. Bu arkadalarm rahatsz eder, hocalarm sevindirirdi. Aslnda bana hocalardan takan yoktu, arkadalarmdan takan çoktu. Türkçe dersinde snav oluyoruz, hocamz bayan ve snav biteni dersten çkarmak yerine tahtaya çkartp bekletiyor. Tahtaya çkan adam rahat durur mu? Dikkat dalyor, snava adapte olamyorsun, yok hoca anlamyor. Neyse benimde snav bitti bende çktm tahtaya fakat eli bo çkmadm. Elime defter mi kitap m ne bir ey alp çktm. Maksat kendimi oyalamak kimseye de rahatszlk vermemek. Dalm gitmiim birden hocann Asuman snf terk et sözünü duydum. Kafam kaldrdm sinirli bir ekilde bana bakyor.

-          Hayrdr hocam neden?

-          Elinde ki ne? ( inann uan hatrlamyorum fakat bildiim dersle alakas olmayan bir ey ite o an söylüyorum hoca inanmyor)

-          Arkadalarna kopya veriyorsun?

-          Hocam kim dedi?

-          Falan dedi ( falan kiiye bakyorum göz göze geliyoruz)

-          Falan sana kopya m veriyorum? ( falann gözler yerde evet diyor)

Hoca karma geçti, çk dar diye barmaya balad. Elimde kini arkama sakladm:

-          Hocam ben dar çkmyorum, dar çkmak istiyorsanz buyurun siz çkn ben çkarsam iyi olmaz. Dedim

Hocann gözleri sinirden doldu ve yerine geçti. Teneffüste ilk iim elimdekiyle idareye gitmek oldu. Olanlar müdür yardmcsna anlattm ve hocamdan ikâyetçiyim dedim. Müdür yardmcs snav kâdm da alp gelmesi için hocam çartt. Nöbetçi örenciye de izin kâdm bir sonra ki hocama vermemi derse giremeyeceimi söyledi. Oturduk snav kâdm falan incelendi hoca dinlendi ben dinlendim, elimdeki incelendi. Alakas falan olmad anlald.  Haklln vermi olduu üstünlükle ben ikâyetçiyim diyip durdukça müdür yardms ald beni dar çkard. nat etmememi yoksa ailemi çaracan söyledi. Bende:

-          Daha çarmadnz m? Bunun gizli kalacan nasl düünüyorsunuz? Siz aramyorsanz ben babam ararm!

Falan diye çemkirmeye baladm. Müdür yardmcs bakt olmayacak gidip çay içmemi sonra çaracan söyledi. Aradan bir iki ders geçti beni çardlar. Karmda Türkçe hocam benden özür diliyor. Ne yapacam ardm, oklardaym ve beklemiyorum. aka gibi… Neyse tatllkla baland.

Bir de ngilizce hocam çldrmlm var. Fakat olay hatrlamyorum. Tek hatrladm onunda benden özür dilemesi .…

Onlarn dnda dier tüm hocalarm severdim. Edebiyat ve Din Kültürü ve Ahlak bilgisi hocama hayrandm. Corafya ve sosyal bilimler hocalarmn gözdeleriydim. Matematikse uuff sormayn ufak tartmalarla geçti. Dönem ödevleriyle de dersleri geçtim.

Lise de matematik hocamla deyim yerindeyse, kedi ile köpek gibiydim. Kadn laf anlamazn benim gibi inatçnn tekiydi. Dersi anlatamyordu ve ben bunu açk açk yüzüne söylüyordum. Barmalar kavgalar derken kadn sonun da dayanamad beni müdüre ikâyet etti.  Müdürün yanna gittik, ayn terane, müdür bakt olacak gibi deil Orhan böyle idare edeceksin, baka derse girecein hoca yok dedi. Hocaya da bir iki tembih tamam… Bu arada o zamanlar örencilere soyad ile hitap etmek vard ve bu benim en kl olduum eylerden biriydi.

Dershane de tarih hocamza takmtm. Onu da idareye verdim istemiyorum falan dedim.  Onun derslerinde, dersine girmeyip stajyer tarih hocalar ile ders çaltm.

Genel olarak baktmda kavgalarmn, istek ve beklentilerimin çounlukta olduunu görüyorum. unu anlamak gerekiyor ki; herkes örenci olamad gibi herkes öretmen olamyor. Sen tepki gösterdiinde suçlu yine sen oluyorsun.

Oysa böyle olmamal, bakn ben temel eitimi alamadmdan ve sonra ki hocalar anlamadmdan uan bile matematik benim korkulu rüyam. Sevmiyorum hatta nefret ediyorum.  ki yllk üniversiteyi bitirdiim de hocamn biri iletme ile devam etmemi istedi. iddetle kar çktm o daha çok iddetle kar çkt. Sonuçta seçtim ve hesap makineleriyle, formüllerle dersleri geçtim.

Bu yüzden sayn eliler ve deerli öretmenler; eer örenci dersi anlamadn söylüyorsa, hocadan ikâyeti varsa lütfen bunu göz ard etmeyin. Öretmen diyip geçmemek gerekiyor.  Bugün bir öretmen bir örencinin tüm hayatna ekil verebiliyor.  Ek ders gerekiyorsa ek ders. Hoca beenilmiyor ve istenmiyorsa diretmeyin. Ve dershane gereksiz para tuza bir yer deil. Örenci orada sistemli olmay öreniyor. Sk derslere tabi olup mücadele etmeyi öreniyor.

Örencilere gelince, sizde asla pes edenlerden olmayn. Sorunlarnz içinize atmak ya da kaçmak yerine üzerine gidin. Hiç bir eyden pes etmeyin. Brakn size de asi dik kafal desinler. Sonuçta kazanan yine siz olursunuz.

Ben asi bir örenciydim, dik kafalnn önde gideniydim. Örencilik hayatmda ilkleri yaam, yaatm biriydim. imdi düünüyorum da keke daha faza asi ve dik kafal olsaymm. uan geldiim noktadan daha iyi noktalara gelebilirdim.

 

 

Asi_Ogrenci_Asuman!   
DER YAZILARI

Sadece_Sevimek_stiyorum_Sevgilim!
Ya_Her_ey_in_Ge_Kalrsam?
Gk_Grltl_Gneli_Hava...
Ben_Her_Bayram_Byle_Olurum!
Asi_renci_Asuman!
Kzgnln_ve_fkenin_Yansmas
Hzon!!!
pelim_mi?
Kadn_+_Ak_=_Erkek_vs..
Kzarm_Tuzlu_Ekmek
Kaybettim!
Buras_Farkl_Bir_Dnya
Tatile_htiyacm_Var


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..