milivolt electronics world news
   Edip_AKTASEdip_AKTAS
04-11-2013
PAZIL TAMAMLANINCA NE OLACAK

 

Dev bir pazln binlerce parçalar gibi hayat, renkleri, ekilleri beenip beenip getiriyoruz yan yana, hiç görmeden tamamlanm halini. O küçücük parçalara bakarak güzel bir ey olacan hayal ediyoruz belki. Belki de birilerinin hayallerine hizmet ediyoruz farknda olmadan. Hangi parçann nereye konulacan hep birileri iaret eder bizler koyarz yerine ve deriz ki biz yaptk. Kandrmayalm kendimizi, biz toplum olarak yeterince bamsz düünme gücüne sahip deiliz, ne kadar düünebileceimizi, neyi düünmemiz gerektiini de hep birileri iaret eder bize.

 

Kral çplaktr ve herkes görür ama bunu söylemek zordur nedense, neden söylesinler ki? Kime ne zarar var ki? Hem o kraldr, onun fermannn üzerine baka ferman olur mu? E o zaman padiahm çok yaa demek varken neden kral çplak diyelim ki. Bizim mehur atasözlerimiz vardr, ‘el ile gelen düün bayram’ ya da ‘bana dokunmayan ylan bin yaasn’ daha düündükçe böyle sözleri fazlasyla bulabiliriz.

 

Serin bir Pazar günü öyle uzanp koltuun üzerine doru, aln elinize televizyonun kumandasn kanal kanal dolan, yüzlerce kanal, saatlerce izle…. Ama öyle bir düününce üç ana unsur aklda kalyor, birincisi uyduruk ürünleri satan televizyon kanallar, ikincisi müzik kanallar, üçüncüsü ve asl önemlisi de biraz izlenecek yayn yaptn sandmz ama her frsatta iktidarn, o büyük erk in reklamn yapan televizyon kanallar. Çok büyük bir restauranta gidersiniz de menüde yüzlerce yemek ismini vardr ama ne isterseniz isteyin önünüze üç çeit yemein gelmesi gibi, yerseniz tabi… Neden Türk milletinin zeka seviyesiyle bu kadar çok oynanyor diye soruyorum kendime.

 

Kendi ülkemizde yabanclayoruz kendimize, dün sayg duyduumuz deerlerin bugün önemsiz olduunu, dün gösterilen hedeflerin bugün geçersiz olduunu, dün sahip olduumuz varlklarn bugün bizim olmadn görmek bir büyük kumarbazn her eyini kaybetmesine benziyor, dün var bugün yok. Bize önce ailemizde sonra okullarmzda kumarn çok kötü bir alkanlk olduu öretilmiti, ondan mdr bilmem ama kaybetmek üzüyor bizleri…

PAZIL_TAMAMLANINCA_NE_OLACAK   
DER YAZILARI

Balksz_Bir_Konu
stikrara_Ne_Oldu?
ENFLASYON_MU?__BU_DA_NE
Yirmi_Drt_Saat_Yirmi_Drt_Kasm
PAZIL_TAMAMLANINCA_NE_OLACAK


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..