milivolt electronics world news
   Onur_ZYILMAZOnur_ZYILMAZ
06-11-2013
Ses ya da Sessizlik

Önemli olan neydi? Kelimelerin pei sra döküldüü, akl almaz bir boluun içinden çkveren çlklar m ?...ki biz ona ses diyorduk. Ya da her eyi olmas gerektii gibi brakan ve hatta kabullenen  ruhsuzluk mu ? ... ki biz ona sessizlik diyorduk.

 

Sonuç da ses ya da sessizlik, ayn kapnn farkl taraflarnda duran iki sürgünden baka bir ey deildi. Çünkü çklar kontrol eden baka güçler vard ve beklemek onlarn sadece kaderiydi. Hiç olmak da, böyle bir eydi zaten...Her eyin içinde olup da, hiçbir eyin merkezinde braklmak gibi bir ey...

Zamann çizgileri belirsizdi. Snrlar, süresiz gibi uzayp giderdi. Kalmak m zor yoksa kaçmak m ? Kimse bilemezdi. Silbatan çizilemeyen eriler, siline siline izi çkm düzlüklere tam da bu zaman da boyun eerdi. Ve döngü, dönüle dönüle clk çkm u dünyaya küfretmeden önce, sürgünlere en ba hatrlatrd.

 

Her eyin balad o ana nlanmak kadar zdrap verici bir ey yoktu. Ses ile sessizliin ilk çarpmasndan hemen sonrayd. Ses yukardan bakp, zafer bayran elinde sallyordu. Artk sokaklara akmann, meydan okumann, laf gediine koymann ve tüm cümleleri batan çizmenin ehvetiyle tüm kaplar zorluyordu. Bolua kar verilen bu savata nice nice kalpler un-ufak edilmiti. Ve en bandan biliyordu ; yanacak ve yakaracak olanlar... Ama hedefe ulamann, dola dola ilerlemenin temel kural üstlerine basp da geçilecek ruhlard. Ne kadar ruh, o kadar dolu dizgin bir hayat...

Sessizlik sadece an kolluyordu. Onun en sadk dostu, zamand. Günlerin, aylarn, yllarn birletii o tek kelimenin içinde, tüm gücü kendinde topluyordu. Sesin aksine o, çok vuru yapmazd. Tek vuruu yeterdi. Çünkü biriktirdikleri bir ömre bedeldi.

 

Yllar bir kum tanesi gibi akp gitmiti. Düünce merkezden kayma eilimindeydi. Ses bunun farknda olduundan sürekli yeni kurbanlar seçme telandayd.  Ama daha fazla oyalayamacan bildiinden, gizli bir plan yapt. Bir anlna sustu. Kendisinin yer almad bir dünya da sessizliin anlamsz olduunu göstermek niyetindeydi. Sesin bu hareketi merkezin yerini sabitledi ve düünce, sessizlie tamamen srtn döndü. Taktik ie yaramt.

Hayatn bir denge olduu gerçeini anlamakta zorlananlar, felaketlerin sebebini de anlayamazlar. Düünce dengeyi bozup, sessizlii sürgüne gönderince;  tüm delikleri tkadn zannetmiti. Halbuki delikler ; snan fikirleri soutmann, tekrarlamalarla özümsemenin yollaryd. Ve iin ilginç ksm o delikleri kontrol edenin sessizlik olduu gerçeiydi. Ses bu soruna çare bulamazd. Sürgündeki sessizlii çarmak için bir an için durdu. Bu ani hareket karsnda ses afallad. Bu boluk haddinden fazla sürünce düünce, yalan anlad. Ses tekrar harekete geçmek istese de bunu baarabilecek durumda deildi. Sadece kuru gürültüydü duyulan... Düünce sesi cezalandrd. Ses derinlere sürgün edildi. imdi elde iki sürgün vard.

 

Zaman kum taneleriyle akp giderken, ortamdaki hiçlik boucu bir hal almt. Ne gelen vard ne de giden...Sürgündekiler, sürülmenin esiri olmulard. Sessizlik bunun en güzek kantyd. Bir kere esareti kabullendin mi bir daha kendi olamyordu insan...Ortam ksa bir süre sonra ele geçiriyordu, tüm dizginleri... Ve  boluk hükmediyordu, düen her kum tanesine....

Ses_ya_da_Sessizlik   
DER YAZILARI

Hindistan_Cevizli_Gne_Kremi
Ses_ya_da_Sessizlik


TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..