milivolt electronics world news MHP_Aydn_l_Bakan_Kse:_Mdr_atamalar_eitime_darbedir-didimhaber.net
26-08-2014

MHP Aydn l Bakan Kse: Mdr atamalar eitime darbedir

MHP_Aydn_l_Bakan_Kse:_Mdr_atamalar_eitime_darbedir

Milli Eitim Bakanl’nn son müdürler atamasyla ilgili basn açklamas yapan MHP Aydn l Bakan Fevzi Köse, atamalar siyasi kadrolama olarak deerlendirdi. Müdür atamalarn eitime vurulan darbe olarak deerlendiren Köse, eitim sistemi ve kadrolama sebebiyle çocuklarn eitimdeki gelecei ile ilgili endie duyduklarn söyledi.

MHP l Bakan Köse, okullarda idarecileri yerle bir eden, adeta bir kym, bir siyasi kadrolama skandal yaandn kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti'nin 91 yllk hayatnda eitim üzerinde en fazla basknn ve eitimci kymnn bu dönemde yapldn kaydeden Köse, “Yaanan bu kara oyunlardan biri, yine AKP iktidarnn haksz icraatlaryla çok daha vahim bir ekliyle gözlerimizin önünde pervaszca sergilenmektedir. 12 yldan beri ülkemizi tek bana idare eden AKP hükümeti ve zihniyeti, sadece eitim kurumlarnda deil, devletin tüm kurumlarnda, iktidarda kaldklar bu süre içerisinde insanlarmz ayrtrmakla, ötekiletirmekle, kamplara bölmekle kalmam, kendilerine bir düman cephesi oluturarak sürekli bir kesimle kavga eder, ona buna çatar hale gelmitir. Son olarak Milli Eitim Bakanl’nda, sorup soruturmadan, 'ben yaptm oldu' mantyla yaplan düzenlemeyle de okul müdürlerini bir anda silip atm, onca tecrübeyi ve birikimi yok saymtr.” dedi.

Puanlama sistemine göre deerlendirilen müdürlerin örenci, öretmen ve velilerden tam puanlar aldklar halde Aydn lçe Milli Eitim Müdürü ve ube müdürlerinden puan alamadn, 20 yl akn kariyerlerinden uzaklatrldklarn söyleyen Köse, “Deerlendirme sonuçlarna göre torpili olan, iktidara yakn duran, AKP hükümetine yanda sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmitir. Öretmen, okul aile birlii bakan ve bakan yardmcs, örenci deerlendirmesinden, yani müdürleri baar, tecrübe ve sorumluluk açsndan en iyi ve en yakndan tanyan, müdürleri en iyi deerlendirebilecek tabandan tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir ksm, her nasl olduysa Aydn lçe Milli Eitim Müdürü ve ube müdürlerinden çok düük puanlar almtr. Aydn ili geneli 257 müdürümüz puanlamaya tâbi tutulmu, bu müdürlerin 90’ yanda sendika üyesi olup bunlardan 80 tanesi 75 üzeri puan alarak müdürlüklerine devam hakk kazandrlmtr. Yanda sendika üyesi olmayan, dier sendikalara kaytl 167 müdürümüzden ise sadece 33 müdür yeterli puan alabilmitir. Yanda sendika tarafndan üstü kapal olarak tehdit edilerek, AKP iktidarnn tarafnda yollarna devam etmeleri istenmitir. Aydn’n en baarl okullarnn bulunduu, görev aldklar okullar en baarl ekilde idare ederek bu okullar bir marka haline dönütüren pek çok müdürümüz, bu puanlama sisteminde sadece AKP yanls olmadklarndan dolay düük puan almalar salanarak müdürlükten alnmlar, 20-25 yllk okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kdemi hiçe saylm ve bu yöneticilerin görevlerine son verilmitir.” eklinde konutu.
Fevzi Köse
Görevden alnan okul müdürleri sebebiyle Aydn’da eitimin her anlamda darbe aldn ileri süren Köse, “Bu durum, Aydn’da ve tüm Türkiye’de eitimde büyük infiale, kutuplamalara, çatmalara yol açacaktr. Okul yöneticilii koltuunda artk hak eden deil, torpili olan, kiisel ilikilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktr. Eitimin her hücresinde kendi adamlarn görmek isteyen, kilit noktalara yandalarn getirmeyi hedefleyenler, kapal kaplar ardnda i çevirmitir. 'Benden olmayan yok edeceim' mantyla hareket edenler, farkl düünenleri arka plana itelemilerdir. bilmeyen, emei ve alnteri ile deil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri balamtr. Okullar, AKP iktidarnn emir erleri tarafndan yönetilecektir. Okullar, siyasi iktidardan beslenenlerin, onlardan aldklar emirleri kanun kabul edip sorgulamadan uygulamaya geçirecek sözde idarecilerin cenneti haline gelecektir.” ifadelerini kulland.

Bu yaplanlarn kimsenin yanna kalmayacan, er geç kanun önünde, hukuk önünde hesabnn sorulacan aktaran Köse, “Okul müdürlerinin görevlendirilmesinde yetki her ne kadar valiliklere braklm olsa da, iktidar ve onlarn yandalar pervaszca bu kyma çanak tutmularsa da bu yetkinin snrsz bir ekilde kullanlmas mümkün deildir. Kullanlan yetki, kamu yarar ve hizmetin gerei ile snrlandrlmtr. Bu snrn denetimi de yarg mercilerine aittir. Kym ve zulüm boyutlarna ulaan yeniden görevlendirme deerlendirmelerinin yarg organlarnca iptal edilmesi, eitim camiasnn huzuru ve eitim sistemimizin gelecei açsndan bir zorunluluktur.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..