milivolt electronics world news TZOB_Bakan_Bayraktar:_Dnyayla_rekabet_iin_destek_art-didimhaber.net
29-08-2014

TZOB Bakan Bayraktar: Dnyayla rekabet iin destek art

TZOB_Bakan_Bayraktar:_Dnyayla_rekabet_iin_destek_art

Söke Ziraat Odas’nda aalk elbisesi giyen Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, aal kendisine yaktramadn ancak çiftçilerin hepsini aa yapmak istediklerini söyledi. Dünyann tarm anladn ancak Türkiye’nin anlayamadn belirten Bayraktar, “Tarm alanlarmz imara açmamalyz. Çiftçimizin dünya ile rekabet edebilmesi için desteklerin artrlmas lazm. Bu yl yaanan doal afetler, çiftçimizi çok zorlayacak. imdi kimse farknda deil ama hasat zamannda bunun zorluklarn hep beraber yaayacaz. Çiftçimizin bu kuraklk etkisinden kurtulmas ve önümüzdeki yl tarlaya girmesi açsndan moralman yükseltmek lazm. Sektörden kaçmasn önlemek lazm. Bunun için de sadece borçlarn ertelenmesi yetmez, sosyal güvenlik ve elektrik borçlarnn da yaplandrlmas gerekiyor. Tarm, dünyann gelecekteki en önemli sektörü.” dedi.

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba tarafndan karlanan Genel Bakan Bayraktar, Söke’de pamuk aalarnn giydii aalk elbisesi giydi. Ziraat odalar ve birlik bakanlarnn katld toplantda konuan Bayraktar, “Aala yatkn da eilim, aal da sevmem. Artk bizim Türkiye hedefimiz, küçük iletmeleri büyütmek ve onlar bir aa haline getirmek. Türkiye’de bu kadar küçük iletme varken bizim toprak aalna soyunmamz ve toprak aas olarak görüntü vermemiz de dodu deil ama aalk Söke’de bir geleneksel örf ve âdet haline gelmi, tarm temsil ediyor, çiftçiyi, krsal temsil ediyor. Dolaysyla biz böyle bir aal da kabul etmekten onur duyuyoruz ama hedefimiz, küçük çiftçilerimizi aa yapmak.” eklinde konutu.

Türk tarmn dünya ile rekabet edebilir hale getirmek için devlet desteinin art olduunu kaydeden Bayraktar, “Tarm önemli sektör. Dünyada önem kazand. Allah, bu ülke insann açlkla imtihan etmesin. Son yllarda gelen doal afetler sonucunda arz talep dengesinin talep lehine bozulmas, tarm kesiminin Türkiye’de biraz daha öne çkmasn, önem kazanmasn saald. Dünyada tarmla beraber enerji de önemli bir sektör. Bu iki sektöre, ülkeler daha da çok önem veriyorlar. Ülkemizde çiftçimiz tüm zorluklara ramen, yapsal ve maliyetle ilgili zorluklara ramen üretmeye çalyor, gayret ediyor. Bu ülkeye gda güvencesini alyor, 17 milyar dolar da ihracata katk salyor. Bunu fevkalade zor artlarda yapyor ama baz ürünlerde ithalatçyz. Ülkemizin 1,5 milyon ton civarnda pamua ihtiyac var, bizim ürettiimiz 800 bin ton. 700 bin tonu dardan ithal ediliyor, sfr gümrükle. Ülkemiz, ya ve küspe ithalatna 3,6 milyar dolar ödüyor. Bu, pamuk ve pamuk gibi yalk bitkilerin ne kadar önemli olduunu gösteriyor. Ya ihtiyacn karlamak için ya ürünlerini artrmalyz. Bizim AB ve ABD ile rekabet edebilmemiz açsndan mukayeseli üstünlüü salamalyz. Verimlilik rakamlarn yükseltmeliyiz. Türkiye, pamukta verimlilik açsndan ABD’nin üzerinde, AB ülkelerinin çounun üzerinde. Mukayeseli üstünlüü saladmz halde Türkiye neden pamuk ithal ediyor, bunun üzerinde durmamz lazm. Verimlilik, kalite ve standart yakalamz biz. Bir de sektörde mutlak üstünlük dediimiz üstünlük var. Bunu konuturan ülkeler, bizim mukayeseli üstünlükle rekabet edebileceimiz ürünlerde yaama ans vermiyor. Mutlak üstünlük, daha fazla üreticiye destek vermek ve desteklemek, dünyadaki rekabet gücümüzü artrmaktr. te yapamadmz bu, ABD’nin yapt bu. Bize pamuk satan ülkelerden Yunanistan’n yapt bu. Bizim beceremediimiz bu. Bizim de hükümetten isteimiz bu. Diyoruz ki mukayeseli üstünlük de yetmiyor. Mutlak üstünlüü salamak üzere dünya tarm ticaretinde rol almak istiyorsak, daha fazla paya sahip olmak istiyorsak mutlak üstünlük art. Bunun en büyük silah, üreticinin desteklenmesidir.” dedi.

Son zamanlarda tarm alanlarnn imara açlmasn ve zeytinlik alanlarla ilgili kanunun gündeme gelmesini de eletiren Bayraktar, zeytin alanlarnn imara açlmasn öngören yasaya kar çktklarn ve yasann torbadan çkarldn, bir daha gelmemesi gerektiini söyledi. Bayraktar, “Zeytin, yasayla korunan ürün. Yeni bir yasayla bunu ortadan kaldrmak istemek yanl. Zeytinlik alanlar imara açlmasn. Topraklarmz bugün için koruyabilirsek, 20 yl sonra bu ülkenin zenginliini oluturacak sektör tarm sektörü. Bunu dünya anlad, bizim de anlamamz lazm. Bunun için bir musibet yaamaya gerek yok. Verimli tarm arazilerini imara açmak gibi bir vebalin altna girilmemeli. Tarm topraklar, üzeri açk bir fabrika. Fabrikann üzerine fabrika kurulmaz. Yaanan doal afetler çiftçimizi çok zorlayacak. imdi kimse farknda deil ama hasat zamannda bunun zorluklarn hep beraber yaayacaz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..