milivolt electronics world news TZOB_Bakan_Bayraktardan_hkmete_pamuk_uyars-didimhaber.net
29-08-2014

TZOB Bakan Bayraktardan hkmete pamuk uyars

TZOB_Bakan_Bayraktardan_hkmete_pamuk_uyars

Pamuk aalarnn giydii elbise, körüklü çizme ve kasket giyen Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, tarm ehri Aydn’dan hükümeti uyard. Bu yl çiftçinin pamukta beklenti içerisinde olduunu, pamuk ekimine yöneldiini belirten Bayraktar, pamuk rekoltesinde yüzde 25 art beklediklerini söyledi: "Pamukçunun beklediinin gerçeklememesi durumunda hükümeti buradan uyaryorum. Biz pamuk üreticimizin beklentilerine cevap veremezsek, alnterinin karln veremezsek seneye kimse pamuk ekmez. Pamuk ihtalat 700 bin ton deil, 1 milyon ton olur. Böyle bir durumda biz kendi çiftçimiz yerine, yabanc ülkelerin çiftçisini finanse eder hale geliriz.”

Pamukta dünya ülkeleriyle rekabet edilebilmesi için üreticinin devlet desteine ihtiyac olduunu, dünya ülkelerinin üreticilerine destek vererek bu alanlarda söz sahibi olduklarn kaydeden Bayraktar, “Pamua yeterli destek verilirse pamuk üretimi artar. 1,5 milyon ton pamuk ihtiyacmz var, üretimimiz 800 bin ton. Çiftçimiz baka ürünlere kayyor. Pamuk üretimi desteklenecek ki üretim de artacak. Bu sene pamukta yüzde 25 art bekliyoruz. Bu önemli bir rakam. Üreticimiz msr iyiyse msra, pamuk iyiyse pamua, hangi ürün iyiyise o ürüne kayyor. Bu sene pamukta üreticinin beklentisi var. Onun için biz hükümeti de bu manada uyaryoruz. Pamuk üreticimize muhakkak suretle sahip çkalm.” dedi.

Ülke ekonomisinde tarmn önemine deinen Bayraktar, “Bu bölgede pamuk önemli. Hattâ Aydn’da pamuk çok önemli. Bu bölgede ekonominin yüzde 55’i tarm, yani bu bölgede tarm haprrsa dier bölgelerde nezle olur. Bunun herkes farknda olmal. Bundan esnaf da tüccar da sanayicisi de dier meslek guruplar da fevkalade olumsuz etkilenir.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..