milivolt electronics world news ncire_ihracat_iadesi_verilmeli-didimhaber.net
29-08-2014

ncire ihracat iadesi verilmeli

ncire_ihracat_iadesi_verilmeli

Aydn'da Erbeyli ncir Aratrma Enstitüsü'nü ziyaret eden Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, bu yl hava artlarnn inciri olumsuz etkilediini söyledi. ncirin kalitesinde düme yaanacan belirten Bayraktar, “Ülkemiz kuru incirinin rekabet gücünü artrmak için incirin de ihracat iadesi yardmlarndan yararlanmasn istiyor ve bekliyoruz. ncirde dünya liderliini kaptrmamalyz.” dedi.
emsi Bayraktar
Türkiye'nin 250 bin tonla dünya ya incir üretiminin yaklak yüzde 27’sini karladn, kuru incirde de yaklak 105 bin ton civarnda olan dünya kuru incir üretiminin yarsn üreterek birinci olduunu aktaran Genel Bakan Bayraktar, 2013 ylnda 297 bin ton ya incir, 55 bin ton da kuru incir üreterek yine dünyada ilk srada yer alndn söyledi. Ege Bölgesi’nde 35 bin ailenin incir tarmyla uratn kaydeden Bayraktar, “Bu yl yaanan kuraklk, incire zarar verdi. Haziran ayndaki ar yalar ise incirde pas hastalna yol açt ve ürüne kuraklktan daha fazla zarar verdi. Üreticilerimiz, bu hastal yeterince bilmediinden gerekli olan mücadeleyi de yapamad ve incirde, gazelleme olarak adlandrdmz yaprak dökümleri yaand. Bu sezon yaanan doal afetler, özellikle meyvelerde birçok zarar da beraberinde getirdi. Ar scaklarla oluan ar nem ve sabah çiyleri, incirde çatlamalara neden oldu. Yine baz yörelerimizde üreticilerimizin akma olarak adlandrd iç çürüü hastal youn olarak görüldü. Ayrca iklim artlarndan kaynaklanan ekime ve sürgün uzunluklarnn ksalnn neden olduu meyve sürtmeleri ve güne yanklar, kalitede düülere yol açt. Bütün bu olumsuzluklar, bu ylki yüksek kaliteli incir miktarn etkiledi.” eklinde konutu.
emsi Bayraktar
Dünyada rakipsiz olunan incirin muhakkak korunmas gerektiini ifade eden Bayraktar, “Kuru incirde yaanan en önemli ve her dönemde güncelliini koruyan sorunumuz temiz, gerekli standartlara uygun ve kaliteli üretiminin salanmas olarak karmza çkyor. Kaliteli üretim yaplabilmesi içinse üreticilerimizin bilinçlendirilmesi, eitim çalmalarna arlk verilmesi büyük önem arz ediyor. hracatmzn büyük bir bölümünü Avrupa Birlii ülkelerine yapyoruz. Bunu dikkate alarak, rakip ülkelere kar rekabet gücümüzün artrlabilmesi için iyi tarm uygulamalarnn hayata geçirilmesi yine büyük önem tayor. Aflatoksin, birçok gda maddesinde olduu gibi incirde de oluuyor.
nsan sal ve ürün sat açsndan sorun yaratan aflatoksin oluumunu engelleyecek önlemleri mutlaka almamz gerekiyor. Her çiftçimiz artk ürün sigortasn, üretiminin bir parças gibi, ekim gibi, dikim gibi, gübre gibi bir gereklilik olarak görmelidir.” dedi.

Kuru incir ihracatnda ilk yükleme tarihinin de büyük önem arz ettiini aktaran Bayraktar, “lk yükleme tarihinin geç açklanmas, hem ihracata hazr olan ürünün üreticide muhafazasn zorlatryor hem de pazar kaybna sebep oluyor. Bu bakmdan ilk yükleme tarihi uygulamas tamamen kaldrlmal ve ihracata hazr olan ürünün ihracat bekletilmeden yaplabilmelidir.” dedi.

Bayraktar'a gezisinde Enstitü Müdürü Selim Arpac, Germencik Belediye Bakan Ümmet Akn ve ziraat odalar bakanlar eik etti.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..