milivolt electronics world news Kurbanlk_ithal_edilmedi_ama_fiyatlar_artmad-didimhaber.net
02-10-2014

Kurbanlk ithal edilmedi ama fiyatlar artmad

Kurbanlk_ithal_edilmedi_ama_fiyatlar_artmad

Aydn Sultanhisar Ziraat Odas'n ziyaret eden Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, kurbanlk fiyatlarnn makul seviyede olduunu söyledi. ki yldr hayvan ithalat için bask yapldn ancak buna müsaade etmediklerini belirterek, “thalat ne tüketiciye yaryor ne de üreticiye yaryor. Önce üreticiyi eziyor. 'thal mal getiriyorum, fiyat bu, ister ver ister verme.' diyor. Anormal kârlar elde ediyorlar, tüketiciye de yaramyor bu i. Biz bunu iyi anlattk, lobiler de iyi çalt, yani iki kadar bunda baarl olduk. Kurban öncesi de çok uratlar ama doru sonuç olarak, doru bilgiyi kim vermi? Doru bilgiyi bizim verdiimiz ortaya çkt. Biz üretim yeterlidir dedik. Elimizdeki kurbanlk rakamlarna baktmzda, rakamlar bunu gösterdi. Geçen ylki fiyatlara çok yakn fiyatlardan kurbanlk satlyor bu sene. Madem bu ülkede hayvan yok, et yok da bu fiyatlar neden frlamad bugüne kadar? Fiyatlarda deiim yok. Allah korusun, bir de ithalat olsa ne olacak? Ahrlar boaltacaksnz, zarar edeceksiniz. Bakanlk da bizi dikkate ald, ithalata scak bakmad. Bu ithalat lobileri her tarafa uzanyor. nallah bu böyle devam eder. Önemli olan ithalat deil, üretimdir. Üretimi arttracak, arz talep dengesini salayacaksnz. Bu ülkede herkes fiyatlara bakyor. Yem fiyatlarna da bir bakn, nereye gidiyor. Yem fiyatlarna ve maliyete hiç bakan yok. Vay et pahaland, vay süt pahaland. Yem fiyatlar nereye gidiyor diyen yok. Bir de girdi maliyetleri nereye gidiyor, ona bakn. Kurbanlk fiyatlar pahal deil, üreticiyi ancak kurtaracak rakam bu.” dedi.

Bu yl pamukta endieleri olduunu da belirten Genel Bakan Bayraktar, “Pamuun fiyat 1,5-1,6 TL aras gidiyor. Üreticilerimiz bu fiyatn altna düerse zorda kalr. Dünya piyasalarnda pamuun fiyat düüyor. Pamukta geçen yl 850 bin ton ithalat var, küçük bir rakam deil. 1 ile 10. ay arasnda 645 milyon dolar ithalat var. Pamukta geçen yldan daha fazla ithalat yaplacaa benziyor. Üretim çok pahal, girdiler pahal. Bunu hükümetimizle görüüyoruz. Pamuk primleri düerse yukar çekilmesi için çalacaz. 3,5 milyar dolar civarnda ya, yalk tohum ve küspe ithalatna para ödüyoruz. Bu büyük bir rakam, bunu üreterek ithalat önlememiz lazm.” ifadelerini kulland.

Topra kirleten iletme ve fabrika sahiplerine de seslenen TZOB Genel Bakan emsi Bayraktar, “Nedir ya para? Bugün var, yarn yok. Topran altna bir kefenle gidiyorsun. nsanlara zarar ver, çevreye zarar ver, doaya zarar ver. Sen zaten o deredeki balklar öldürdün, yetti zaten, dünyan gitti. nsan deil, balklar öldürdün deil mi? Gitti. Bu kadar vicdanszlk olur mu? Bunlar içinde gerekli önlemler alnmal. Gerekirse fabrikalar kapatmal.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..