milivolt electronics world news Kayna_hukuk_olmazsa_meruiyet_sokaklarda_aranr-didimhaber.net
11-10-2014

Kayna hukuk olmazsa meruiyet sokaklarda aranr

Kayna_hukuk_olmazsa_meruiyet_sokaklarda_aranr

Aydn Barosu'nun olaan genel kurulunda konuan CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan, “Kardelik projesi arayanlara sesleniyorum. Tarihin en büyük kardelik projesi, cumhuriyet projesidir. Bunu yaayarak görüyoruz ve bu bölgede onun için meruiyeti hukukta arayacaz. Onun için hukukun snrlar içerisinde, demokrasinin snrszca yaanaca bir toplum düzeni oluturacaz ki sokaklar terörize olmasn. Meruiyetin kayna hukuk olmad anda meruiyet sokaklarda aranmaya balar. Bunun için de ülkeyi yönetme sorumluluu içerisinde olan hepimizin daha dikkatli olmas, daha hukuka uygun, daha demokratik snrlar içerisinde hareket etmemiz gerekiyor.” dedi.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda, Aydn Barosu Bakan Sümer Germen’in, kurula gelmeyip balk tutmaya giden avukatlar eletirdii konumasndan sonra kürsüye çkan Tezcan, hukuk vurgusu yapt. Tezcan, “Hukukun yok sayld, hukukun çinendii, iktidarlarn iktidar gücünü arkasna alarak hukuku kendi istedikleri biçimde ekillendirmek istedikleri, o hevesin içerisine dütükleri bir dönemde Aydn Barosu, birçok baroyla birlikte Türkiye’de hukukun savunucusu olmutur. Kararl bir biçimde hukukun arkasnda durmutur.“ dedi. Demokratik rejimlerde meruiyetin temelinin hukuk düzeni olduunu kaydeden Tezcan, “Herkes kendi meruiyet inancyla pozisyonlarn hakl klmaya çalabilir ama tarih karsdna herkes unu bilsin ki tarih bir gün hükmünü verdiinde, hukuk düzenine sayg gösteren rejimler gerçekten meru rejimler olarak anlacaktr. Sadece kendi kazand seçimleri ya da kazanaca seçimleri meru sayan, onun dnda kaybedecei, kaybetme ihtimali olan seçimleri gayrimeru sayan anlaylarn da meruiyet dnda olduunu tarih yazacaktr. Bunu da hiç kimse unutmasn.“ eklinde konutu.

Barolarn merutiyetini meslektalarnn oylaryla saladklarn, siyasi iktidarlarn da milletin iradesiyle sandktan çkan oylarla meruiyet temelini kazandklarn kaydeden Tezcan, “Yarn HSYK seçimi yaplacak. Hakimlik ve savclk mesleinde görev yapanlarn verecekleri oylarla oralarn meruiyet temelleri salamlar. Meruluk temelini kendi iktidar heves ve hevalarna göre tarif edenler, tarihin önünde gayrimeru pozisyona düerler. Türkiye 91 yllk bir dönemde bir tecrübeyi bize deil, bütün dünyada gösterdi. Ortadou’da, yanbamzda yaananlara bakn. Suriye, Irak’ta yaananlara bakn. Mezhepler ve etnik kökenleri birbirine krdrarak, bölgenin enerji koridorunu kontrol etmeye çalan bir uluslararas topluma kar bu bölgede bütün etnik kökenlerin ve bütün mezheplerin birbiriyle kardeçe yaayabileceinin en büyük örneini, tarihin, yüzyln en büyük insan Mustafa Kemal Atatürk yazmtr ve altna imzasn atmtr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..