milivolt electronics world news Bakan_Zeybekci:_Birinci_nceliimiz_yzde_5_byme-didimhaber.net
11-10-2014

Bakan Zeybekci: Birinci nceliimiz yzde 5 byme

Bakan_Zeybekci:_Birinci_nceliimiz_yzde_5_byme

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, Türkiye’nin ekonomisinin iyi olmas için önümüzdeki, 20 yl büyüme hznn yüzde 5 ortalamada olmas gerektiini söyledi. Türkiye’nin birinci önceliinin enflasyon deil, yllk yüzde 5 büyüme olduunu belirten Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, "Enflasyon ülkemiz için çok önemli ama Türkiye için en önemlisi deil. Bu sözü söylerken çok dikkatli söylüyorum. Türkiye için en önemlisi Türkiye büyümek zorunda. Türkiye eer Mustafa Kemal’in gösterdii o muasr medeniyete gidecekse, Türkiye yüzde 5 ortalama ile büyümek zorunda. Önümüzdeki 5 yl 10 yl 20 yl Türkiye yüzde 5 ile büyümek zorunda." dedi.

    Aydn Ticaret Boras salonunda düzenlenen ve Aydn ekonomisinin ele alnd Aydn 1. Ekonomi Zirvesi’nde konuan Bakan Zeybekci, tüm illerin ekonomilerini tek tek ala aldklarn ve bunlar bölge olarak deerlendirdiklerini söyledi. Türkiye’nin birinci önceliinin enflasyon deil, üretim ve büyüme olduunu kaydeden Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, "Enflasyon ülkemiz için çok önemli ama Türkiye için en önemlisi deil. Bu sözü söylerken çok dikkatli söylüyorum. Türkiye için en önemlisi Türkiye büyümek zorunda. Enflasyonla 2 ekilde mücadele edebilirsiniz, piyasada talebi daraltrsnz. nsanlar satn almadan vazgeçirirsiniz, faizleri ile yükseltirsiniz, piyasadaki paray çekersiniz, kredilerde daralma salarsnz, taksitlendirmeleri engellersiniz, piyasay soutursunuz talep düer, arza yaklar fiyatlar sabitlenir. Bu u demek hasta, benim olduum gibi. Atei var, ate düürücüyle durursunuz. Ate düer, rahatlar hasta. Ama içerideki hastal gidermediiniz zaman en ksa sürede ate bir daha çkar. Onun için diyorum enflasyonla mücadele çok önemli, son derece de önemli ama imdi asl olmas gereken mücadele ekli. kincisi üretimi artrmamz gerekiyor. Enflasyonla mücadele için üretim, istihdam, büyüme, yatrmn artmas gerekiyor. KOB’lerin çoalmas, daha büyük iletmeler haline gelmesi gerekiyor. Türkiye topyekün büyümesi, üretmesi arz artrmas gerekiyor. Yani içerideki hastal giderdiiniz zaman atein sebebi ortadan kalm oluyor. Enflasyon kökten ortadan kalkm oluyor. Bizim yapacamz, enflasyonu kalc ekilde ortadan kaldrmak için mücadele etmektir." eklinde konutu.

    Türkiye’nin isizlik orannn yüksek olmasn, ehirlemeye balayan Bakan Zeybekci, 2008 ylndan günümüze 6 milyon kiiye istihdam saladklarn belirtti. Bakan Zeybekci, Türkiye'nin isizlik orannda AB ortalamasndan çok iyi olduunu AB üyesi 14 ülkenden daha iyi durumda olduunu kaydetti.

    Dünya’da yeni kurulan ekonomik ittifaklarn her birinin ayn zamanda siyasi ittifaklar da olduunu belirten Bakan Zeybekçi, bu ittifaklarn yeni frsatlar olduunu ancak ayn zamanda yeni korumalar veya duvarlar anlamna geldiini ifade etti.

    Aydn 1. Ekonomi Zirvesi'ne, Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, bakan yardmclar, ekonomistler, Aydn Valisi Erol Ayyldz, Aydn milletvekilleri, Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, ilçe belediye bakanlar, oda bakanlar, siyasi parti temsilcileri, iadamlar ve davetliler katld. Zirvede, Aydn ekonomisin canlanmas için turizm, jeotermal, tarm ve dier sektörlerin yannda teviklerden de faydalanmas gerektii belirtildi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..