milivolt electronics world news Pamuu_zamannda_hasat_edin,_kaliteli_olsun-didimhaber.net
14-10-2014

Pamuu zamannda hasat edin, kaliteli olsun

Pamuu_zamannda_hasat_edin,_kaliteli_olsun

Söke Ziraat Odas Bakan Mustafa Kemal Kocaba, makineli pamuk hasadnda ürünün kalitesinin bozulmamas için gerek çiftçilerin gerekse makine sahiplerinin gerekli özeni göstermelerini istedi. Kocaba, “Söke ovamzda pamuk hasad bütün hzyla devam ediyor. Gerekli artlar tamayan ve rutubetli pamuk hasat eden makine ve ürün sahiplerinin cezalandrlaca konusunda Aydn Valilii'nin genelgesi var. Üretici de makine operatörleri de pamuk hasadn zamanndan önce yapmasn. Kozalar tam açmam, çiyin çok fazla olduu dönemlerde hasat yapanlara cezai ilem uygulanacak.” dedi.
Pamuk hasad
Pamuk hasadnn zamanndan önce ve uygunsuz olarak yaplmasnda para cezas uygulanaca gibi hasat makinesini balama cezas da verebileceini kaydeden Söke Ziraat Odas Bakan Kocaba, “Pamuk hasadnda cezai ilemlerle karlamamak için çiftçilerimizin u konulara dikkat etmeleri gerekiyor: Pamuk toplama makinesi operatör belgesi bulunmayan makine kullancs çaltran makine sahipleri ve belgesiz toplama makinesi kullanan toplama makinesi operatörlerine, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre para cezas verilecektir.” dedi.
Pamuk hasad
Pamuk toplamayla ilgili bilgi veren Kocaba, “Aydn Valilii l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü’nce tespit edilen kayp oranndan fazla hasara sebep olan toplama makinesi sahipleri ve operatörlerine, hasat olgunluuna gelmemi ve çiyli zamanlarda hasat eden makine sahipleri ve operatörlerine, teknik özelikleri yetersiz, tamir, bakm ve ayarlar teknie uygun olarak yaplmam makineyle hasat yapan makine sahibi ve ürün sahiplerine, Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre para cezas verilecek. Ayrca pamuk hasat makinesi, bir gün süreyle yetkili kontrolör tarafndan balanacaktr. Ayn hatann ikinci defa tekrarnda, ilgili pamuk hasat makinesine üç gün süre ile balama cezas uygulanacaktr. Ayrca pamuk yangnnda etkili kimyasalla dolu, en az 6 kilogramlk üç adet yangn söndürücüsü bulunmayan toplama makinesi çaltran makine sahiplerine, Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre para cezas verilecektir. Yetkili kontrolörlere, kimliini bildirmeyen toplama makinesi sahibi ve makine kullanclarna Kabahatler Kanunu'nun 40. maddesine göre para cezas verilecektir. Üreticimiz ve pamuk toplama makinesi kullananlar, kaliteli pamuk için bunlara dikkat etmelidirler.” ifadelerini kulland.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..