milivolt electronics world news Torba_yasa_kk_esnaf_daha_da_madur_edecek-didimhaber.net
15-10-2014

Torba yasa kk esnaf daha da madur edecek

Torba_yasa_kk_esnaf_daha_da_madur_edecek

Esnafn büyük ümitle bekledii torba kanunla küçük esnafn borçlarn ikiye katlandn iddia eden Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, kamuoyuna yanstlan faiz ve gecikme zamm affnn yalan olduunu söyledi. Bu kanuna göre yaplandrma yapan esnafn 1 TL olan borcunun 2 TL’ye çktn iddia eden Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, “Torba yasa öncesi bize söylenenlerle uygulamalar ayn deil. Yaplandrmada borcumuz iki katna çkyor. Bu nasl yaplandrma? Alt ay sonra esnafn durumu, bugünkünden daha kötü olur.” dedi.

Hükümetin çkard torba kanundan memnun olmadklarn belirten Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, yeniden gözden geçirilmesini istedi. Esnafn beklentisinin daha büyük olduunu ancak çözüm olacak bir kanun çkmadn ifade eden Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, “Esnaf ve sanatkarlarmzn umutla bekledii, devlete olan borçlarn yeniden yaplandrlmasn belirleyen 6552 sayl kanun uygulanmaya balad. Alt aydr tartlan, içerii beklentileri yükselten yaplandrma, esnaf ve sanatkarlarmz hayal krklna uratmtr.” dedi.

Yazl bir açklama yapan Aydn Marangozlar Odas Bakan Süleyman Algün, torba kanunun esnaf için hayal krkl olduunu söyledi. Daha önceden de eletirel açklamalar yapan Algün, “Maliye tarafndan, muhasebecilerin hatalarndan kaynaklanan ve yüksek miktarlarda olan özel usulsüzlük vb. cezalar affedilmemi, yars silinmitir. Özel usulsüzlük deyince esnaf ve sanatkarlarmzn vergi kaçrd ve af bekledii algs var. Oysa baz cezalarda mükellefin hiçbir suçu ve sorumluluu olmad halde muhasebecinin hatasndan dolay iyerine kesilen on binleri aan cezalarn affedilmesi gerekiyordu ama maalesef bu uygulama yaplmyor. Maliye Bakanmz Mehmet imek, ya bu konular ya yeterince bilmiyor ya da vekili olduu ilde benzer sorunlar yaanmyor ki konuya duyarsz ve muhalif kalyor. Ayrca haksz rekabet ve kaytdln bu sorunlar arttrd herkes tarafndan bilinmektedir.” ifadelerini kulland.

Ba-Kur borcu olanlarn borçlarn askya almalarn istediklerini, bunun küçük esnaf için çok önemli olduunu ifade eden Algün, “Esnaf ve sanatkarlarmz salktan faydalanamyordu ancak imdi uygulama balad, bu haktan yine mahrumuz. Özellikle salktan yararlanabilmemiz için Ba-Kur borçlarmzn askya alnmas ve gerektiinde borcun tamam ödenerek güne ihtiyac olanlarn kullanabilecei bir hak mutlaka verilmelidir. Özellikle SGK kurumuna borçlu olan esnaf ve sanatkarlarmzn borçlarnn faizlerinin silineceini söylüyorlard ve biz de taksitleri 18'den 36'ya çkaralm, herkes bu borçtan kurtulsun diyorduk ancak SGK’nn uygulamasnn hiç de öyle olmad ortaya çkmtr. 1 lira borcu olan iyerine, geçmie dönük 50 kuru TEFE, TÜFE fark ekliyorsun, sonra 18 ay taksit yapp tekrar TEFE, TÜFE faizi ekliyorsun ve 1 lira, oluyor 2 lira. Bu nasl af? Bu nasl yaplandrma? Bu uygulamay gördükten sonra bu yaplandrmann baarl olacana inancmz azalmtr.” dedi.

Milletvekillerinin ve hükümetin esnaf ve sanatkarlarn bu derdini bilmediini öne sürerek, skntlarn tespiti için yeniden gözden geçirmelerini talep eden Algün, “Endiemiz odur ki alt ay sonra, yaplandrmadan faydalanan üyelerimizin büyük çounluu bu ödemeleri yapamaz ve yine eskiye döneriz. Biz borçlar ödenebilir artlarn oluturulmas için tekrar gözden geçirilmesini bekliyoruz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..