milivolt electronics world news Aydnda_Zeytin_ve_Zeytinya_Hasat_enlii_balyor-didimhaber.net
15-10-2014

Aydnda Zeytin ve Zeytinya Hasat enlii balyor

Aydnda_Zeytin_ve_Zeytinya_Hasat_enlii_balyor

Türkiye'nin en büyük zeytin ehri Aydn hasat kutluyor. Aydn Büyükehir Belediyesi Zeytin ve Zeytinya Hasat enlii, 17-19 Ekim 2014 arasnda Atatürk Kent Meydan'nda yaplacak. enlik Büyükehir Belediyesi, Aydn Ticaret Borsas, Ege Zeytin ve Zeytinya hracatçlar Birlii, Ulusal Zeytin ve Zeytinya Konseyi, Aydn Ziraat Odas ve Zeytin Dostu Dernei'nin ortak giriimiyle düzenleniyor.

Aydn, 24 milyon zeytin aacyla Türkiye'de zeytine bakentlik yapyor. Aydn'da 6 milyonu sofralk, 18 milyonu yalk olmak üzere 24 milyon zeytin aac bulunuyor. Aydn'da 24 bin aile, geçimini zeytin üzerinden salyor. Türkiye'nin en uzun ömürlü insanlarnn yaad ehir olan Aydn, atalarnn izinden giderek zeytin ve zeytinyayla ifa datmaya devam ediyor. Bu arada Aydn’n mahalli zeytini, zor artlara dayankl, deliceden alanan "Memecik" markalayor. Uluslararas yarmalarda önemli baarlara imza atan Memecik zeytinya, Aydn'n bu alanda gururu olmaya hazrlanyor. Siyah ve yeil olarak da deerlendirilen Memecik zeytini, her türlü ileme ekline uyabilen salam bir dokuya sahip. Memecik zeytininden, yüksek ya oranyla lezzetli damak tatlar elde edilebiliyor. Aydn'da Memecik zeytininin yansra Manzanilla, Gemlik, Çekite, Eek ve Domat türleri de yetitiriliyor.

Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, Zeytin ve Zeytinya Hasat enlii'yle ehrin öz deeri olan zeytin ve zeytinyana sahip çktklarn belirtti. Bakan Çerçiolu, "Türkiye'de zeytinin ve yan büyük bir bölümü Aydn'da üretiliyor. Zeytin ve zeytinya ihracatnda ampiyon il biziz. Ödül alm, madalyal zeytinyalarmz var. Aydnmz'da tam 24 milyon zeytin aacmz var. Bu say, ülkenin en yüksek says. Aydn, bakalarn zengin eden bir kent olmayacak, artk kendi markalarn oluturacak. Daha zengin bir Aydn için hep birlikte çalacaz." dedi.

Üç gün sürecek Zeytin ve Zeytinya Hasat enlii'nde Aydn Ticaret Borsas'nda "Zeytin ve Zeytinya" konulu söylei düzenlenecek. Televizyon programcs Tülin ahin, zeytinya ile gelen güzellii anlatacak. Salkl beslenme konusunda yapt açklamalar ses getiren Prof. Dr. Canan Karatay, enlik kapsamnda kitaplarn imzalayacak, "Zeytinya ve Salkl Beslenme" konulu söylei yapacak.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..