milivolt electronics world news Kkn_btesi_yzde_97_artarken_memura_niye_yzde_4_zam-didimhaber.net
16-10-2014

Kkn btesi yzde 97 artarken memura niye yzde 4 zam

Kkn_btesi_yzde_97_artarken_memura_niye_yzde_4_zam

Aydn Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nin yeni öretim yl açlna katlan Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci'ye bir örenci Cumhurbakanl bütçesinde yaplan art ve gerekçesini sordu. Zeybekci, örencinin, "Cumhurbakanl bütçesi yüzde 97 orannda artarken, bir memurun gelirine yaplan zam neden yüzde 4 orannda? Sizce bu ikisi arasnda bir uçurum yok mu?... Madem Türkiye zenginleiyor, zenginlemesi gereken toplum iken, neden bakalar oluyor, bunu sormak istiyorum." demesi üzerine, "Bir cumhurbakanl bütçesinin yüzde 100 artmas, onun da toplamda gelmi olduu rakamn 500- 600 milyon TL haline gelmi olmasnn, hiç kimseyi bu ülkede rahatsz etmemesi lazm. Neden? Hesabn vere bildii sürece. Onu milletin menfaatlerine harcayabildii sürece." ifadelerini kulland. 

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde düzenlen programda konuan Bakan Zeybekci, ekonomide iyi gelimeler yaandn anlatt. Toplantnn soru cevap bölümünde bir örenci, Zeybetci'nin ekonomik gelimelerle ilgili sözlerine atfta bulunarak, "Cumhurbakanl bütçesi yüzde 97 orannda artarken, bir memurun gelirine yaplan zam neden yüzde 4 orannda? Sizce bu ikisi arasnda bir uçurum yok mu?... Madem Türkiye zenginleiyor, zenginlemesi gereken toplum iken, neden bakalar oluyor, bunu sormak istiyorum." ifadelerini kulland. 

Önce içilik ve maliyetleri bakmndan Türkiye ve Avrupa'y kyaslayan Zeybekci, "Bizdeki kamu içisinin maliyeti 2 bin Euro iken Almanya’daki kamu içisinin maliyeti de 6 kat, yani 13-15 bin Euro civarnda olmal. Öyle mi? Deil, 3 bin euro civarnda. Birimiz yanl yapyor. Çok fazla verelim; doru, çok fazla artralm; doru. Ben sizin düünmenizi ve bulmanz istiyorum. Burada; fazla oldu, eksik oldu diye bir eyler demek istemiyorum." eklinde konutu. Ardndan cumhurbakanl bütçesindeki art ile ilgili olarak da öyle konutu: 

"Bir cumhurbakanl bütçesinin yüzde 100 artmas, onun da toplamda gelmi olduu rakamn 500- 600 milyon TL haline gelmi olmasnn, hiç kimseyi bu ülkede rahatsz etmemesi lazm. Neden? Hesabn vere bildii sürece. Onu milletin menfaatlerine harcayabildii sürece. Cumhurbakanmz artk dünyann bütün bölgelerini, biraz önce çizmi olduum tablo içinde; cumhurbakan ve Türkiye'nin Babakan, Türkiye'nin Bakanlar yerinde oturan insanlar m olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbakan yanna yüzlerce iadam alarak, bilim insann alarak, siyasi ve bürokrat alarak dünyann heryerine gidebilmeli. Dünyann her yerinde bu ülkeyi hakkyla temsil edebilir hale gelmeli. Ve maalesef bizim için manevi deeri son derece yüksek Çankaya Kökümüz var. Çankaya Kökü'nün sadece kabul bölümünde bir bölümü son derece manevi anlamlar tar. Onun dndaki bölümleri son derece kullanszdr. Türkiye Cumhuriyeti artk bu devasa ülkenin cumhurbakanlnn olmas gereken yerler farkldr güzel kardeim. Onun için bunlar ne olur kafanzda sanki o aktarlan kaynaklar farkl bir yerde.. yani hiç kimse unu söylemesin; ben senden daha çok milliyetçiyim. Hiç kimse unu söylemesin; ben senden daha dürüstüm. Hiç kimse unu söylemesin dierine; ben senden bu milletin menfaatlerini daha çok fazla sahip çkarm. Hiç kimse bunu söylemesin. Hele hele bu ülkenin cumhurbakanna bunu hiç kimse söylemesin. Hele hele bu ülkenin babakanna, bakanna hiç kimse söylemesin." 

"CAR AÇIK, EKONOMY DARALTMADAN DÜECEK"

Öte yandan Bakan Zeybekci, konumasnda Türkiye ekonomisinin en büyük skntlarndan birisi olan cari açn, 2014 yl sonunda ekonomiyi daraltmadan yüzde 5,5’e düeceini öne sürdü ve “Türkiye, 2014 sonunda yüzde 35 orannda iyileme salayacaktr. Cari açn dümesi demek, namerde muhtaç olmamak demek, cari açn dümesi demek, elâleme avuç açmamak demektir.” dedi. Orta gelir tuzana da deinen Zeybekci, öyle devam etti: 

"Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler seviyesine çkmas için, en azndan o birinci ligin son srasnda yer almas için gerekli olan rakam 12 bin 800 dolar. Türkiye’nin orta yerinde girdap olan orta gelir tuzann, o çemberin tuzann dna kendisini atmas için 13 bin dolarlk gelir seviyesini ulamas gerekiyor. Türkiye 2013 sonuna kadar ortalama, dünya krizine ramen 5,8 büyüyen ilk be ülkeden birisi oldu. Türkiye, cari açn 2014 sonunda 6,4 düüreceini ilan etti. Dünya, 'Bu hedef tutturulursa baar olur.' dediler. Türkiye 2014 sonu itibari ile cari açn yüzde 6,4 deil, yüzde 5,5 sevilerine indirerek tarihi bir baarya imza atacaktr." 

Daha çok büyümek için daha çok öz kaynaklarla büyümek gerektiini dile getiren Zeybekci, “Türkiye cari açn daraltrken iç piyasasn daraltmadan, ekonomiyi daraltmadan, büyümesinden fedakârlk yapmadan, bir duraanlk seviyesine girmeden bunu baard. Nasl baard? Türkiye, cari aç daraltmada 16 milyar dolarn 9,2 milyar dolarlk ksmn ihracat artyla salad. Gereksiz ithalattan vazgeçerek, ithalatta iyilemeyi salad.” ifadelerini kulland. 

"ETMSZ GENÇ NÜFUS BZM ÇN HÇBR EY FADE ETMYOR"

Bakan Zeybekci, eitimin öneminden bahsederken de unlar söyledi: 

"Eitimsiz genç nüfus bizim için de, gençliimiz için de hiçbir ey ifade etmiyor. Genç nüfusumuz dünya standartlarnda bir donamma sahip olursa bir anlam ifade ediyor. Türkiye, bakalarnn ürettii marka ve patentlerin peinden koan bir ülke olarak hayatn idame ettiremez, geleceini garanti altna alamaz. Türkiye egemen ülkeler, etken ekonomiler gibi sürdürülebilir bir ekilde hammadde kaynaklarn garanti altna almad zaman, sürdürülebilir bir ekilde enerji kaynaklarn garanti altna almad zaman, illâ bu kaynaklara sahip olmak anlamnda deil, bilimle, bulula, patentleriyle bunlar garanti altna almad zaman, sürdürülebilir bir ekilde tüketim alkanlklarn belirlemedii zaman ve tüketim alarna sahip olmad zaman edilgen bir ekonomiden, etken bir ekonomiye geçmesi çok zor olan bir ülke haline gelir." 

ADÜ'nün eitim ve öretim yl açlna Aydn Valisi Erol Ayyldz, Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birinciolu, üniversite hocalar ve örenciler katld. 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..