milivolt electronics world news Aydn_Zeytin_ve_Zeytinya_Hasat_Festivali_balad-didimhaber.net
17-10-2014

Aydn Zeytin ve Zeytinya Hasat Festivali balad

Aydn_Zeytin_ve_Zeytinya_Hasat_Festivali_balad

Aydn’da bu yl ilk kez düzenlenen ve üç gün sürecek olan Zeytin ve Zeytinya Hasat Festivali balad. Atatürk Kent Meydan’ndaki açl programnda konuan Aydn Büyükehir Belediye Bakan Özlem Çerçiolu, protokolün açla katlmamasna sitem etti. Çerçiolu, “sterdim ki ben burada protokolde, Aydn için önemli olan zeytin ve zeytinya için düzenlenen programda daha baka insanlar da görmek isterdim. Önemli deil, gönüllerinin bizimle olduunu biliyoruz. Gönül de koymuyoruz. Önemli olan Aydn halk ile beraber olmak, birlik olmak.” dedi.
Zeytin ve Zeytinya Hasat Festivali balad
Festival açlnda konuan Ege Zeytin ve Zeytinya hracatçlar Birlii (EZZB) Bakan Gürkan Renklida, festivalin zeytinciler için öneminin büyük olduunu söyledi. EZZB Bakan Gürkan Renklida, “Festivalin zeytin için önemi büyüktür. Daha önceden hasat enlii yaplmt, ilk kez belediye hasat enlii yapyor. Eskiden zeytinyan dökme olarak ihraç ederdik. Son yllarda zeytinde küçük ambalajl ürünümüzün yüzde 90’, zeytinyanda yüzde 80’i gerçekletirilmektedir. Bunun ülkemiz ve Aydn ekonomisi açsndan çok büyük önemi vardr. hracatçlarmz, dünyada 95 ülkeye zeytin ve zeytinya ihracat yapmaktadrlar. Bu ihraç edilen yemeklik zeytinin yüzde 50'si Aydn'dan gitmektedir. Ya ihracatmzn da yüzde 25’i Aydn’dandr. Bu rakamlar, Aydn’n zeytin ve zeytinyandaki önemini ortaya koymaktadr. Ülkemizde zeytin aac varlnda, 24 milyon aaçla Aydn birinci sradadr.” dedi
Zeytin ve Zeytinya Hasat Festivali balad
Zeytin ve zeytinyanda söz sahibi olan Aydn ve Türkiye'de gelecek yllarda üretimin daha da artacana dikkat çeken Aydn Ticaret Borsas (ATB) Bakan Adnan Bosnal, ihracatçya kolaylk salanmasn istedi. Zeytin üretimindeki arta karlk gerekli tedbirlerin imdiden alnmasn isteyen Adnan Bosnal, "Aydn, zeytin ve zeytinyanda ülkemizde ilk srada. Son yllarda Türkiye’de 80 milyon olan zeytin aac saymz, 160 milyona çkmtr. Bu da unu göstermitir, önümüzdeki yllarda çok büyük bir zeytin hasad ve üretim olaca açktr. Bu üretim karsnda gerekli tedbirler imdiden alnmal iç tüketim arttrlmal.” dedi.

Açl konumalarnn ardndan Atatürk Kent Meydan’ndaki stantlar gezildi, zeytin ve zeytinyayla ilgili bilgiler alnd.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..