milivolt electronics world news Aydnl_baba_mahkemenin,_kk_kzn_Ukraynal_anneye_vermesine_tepki_gsterdi-didimhaber.net
19-10-2014

Aydnl baba mahkemenin, kk kzn Ukraynal anneye vermesine tepki gsterdi

Aydnl_baba_mahkemenin,_kk_kzn_Ukraynal_anneye_vermesine_tepki_gsterdi

Ukraynal Oksana Rudnytska (31) ile 2009 ylnda Kuadas’nda evlenen baba Rza Bar (35), Türkiye'de mahkemelerinin verdii kararla 4 yandaki kz Eva Bar’ kaybedecek. 

Ukrayna Büyükelçilii’nin kendi vatanda olan Oksana Rudnytska’nin ikayetiyle Dileri Bakanl’na verdii nota ve sonras yaananlar Türk baba Rza Bar’ çocuundan etti. Kznn annesi Oksana Rudnytska’nn oturma izni ald Türkiye’den, çocuu 14 aylkken gittiini ve ona bu yaa kadar ailesi ve kendisinin baktn belirten baba Rza Bar, einin açt davada hukuk mücadelesini kaybetti. 
Rza Bar
Mahkemenin, lehine verdii birçok dosyay incelemeden kzn kendisinden ayrdn iddia eden Rza Bar, "Eim, Türkiye’deyken ailesinin kaza yaptn söyledi. Uçak biletini ben aldm. Ülkesine gitti. Bir daha da dönmedi. Bir süre sonra benim çocuumu kaçrdm iddiasnda bulunmu. Benim, eim ve çocuumun ikameti Aydn olduu için bu davay kaybetti. imdi de çocuumu benden almak için dava açm. Türk mahkemeleri belge ve delilleri iyi incelemeden karar verdi. Çocuumu benden alacaklar. Türk devleti Türk vatanda olan bana ve kzma sahip çksn." dedi.

Aydn’n Germencik ilçesinde yaayan Rza Bar’n kz için verdii mücadele, Ukrayna hükümetinin Türkiye’ye nota vermesine sebep oldu. Türkiye Cumhuriyeti Dileri Bakanl Konsolosluk Orta Asya Dou Avrupa ve Amerika Dairesi, Adalet Bakanl Uluslararas Hukuk ve D likiler Genel Müdürlüü Konsolosluk leri Daire Bakan Erdoan Odaba imzasyla Adalet Bakanl ve çileri Bakanl’na gönderilen 30 Mays 2013 tarihinde 245-18991-900.00-2013/293245 sayl yazda, "Ukrayna Büyükelçilii’nden alnan notada Eva Bar’n Türkiye’de bulunduu yerin sürekli kontrol edilmesi ve ad geçen ile ilgili son karar alnncaya kadar can güvenliinin salanmas amacyla ilgili vesayet organlarnca söz konusu çocuun babasndan alnmas konusunda yardm talep edilmektedir." denildi. 

Çocuunun alnmamas için Türk adaletine güvendiini kaydeden baba Rza Bar, "Ukraynal eim, kzmz için hürriyeti yoksun brakma ve uluslararas çocuk kaçrma davas açt. Çocuumun ikameti Aydn olduu için bu dava lehime sonuçland. Uluslararas iade ile ilgili mahkeme de benim aleyhime karar verdim. Yargtay 2. Hukuk Dairesi, çocuumun benden alnmasn istedi. Çocuu terk eden ben deilim. Onu ben büyüttüm. Ben ve kzm Türkiye Cumhuriyeti vatanda. Benim soyadm tayor. Cumhurbakan, Babakan ve Türk yetkililerden Türkiye Cumhuriyeti vatanda olarak bize sahip çkmalarn istiyorum." eklinde konutu.

Çocuunun Türkçe konutuunu, hiç bilmedii yerlere götürüleceini belirten Rza Bar, kz Neva Bar’dan ayrlmak istemediini söyledi. Çocuunu kendi annesi ve aile yaknlarnn biberonla büyüttüünü ve kznn kendisini çok sevdiini söyledi. Bar, "Çocuunu burada brakt gitti. nsan haklar sözlemesini çinedi. Çocuun haklarn çinedi. imdi de bizim hukuk uluslararas hukuku çiniyor. Türkiye’de evlendik, ikametimiz Türkiye, burada yayoruz. Buna ramen Ukrayna’dan çkarlmm gibi gösterdiler. Türkiye hukukuna göre evliyiz. Ama Ukrayna’da bana boanma davas açm, oraya göre boanmz. Oksana Rudnytska, Eva Bar’n babas tarafndan kaçrld ve zorla alkonulduu iddiasyla kiiyi hürriyetinden yoksun klma iddiasyla dava açt. Germencik Asliye Ceza Mahkemesi, 26 Eylül 2014 tarihinde babann beraatna karar verdi. Kiiyi hürriyetinden yoksun klma davas açt. Ancak ikametgah ayn olduu için dava reddedildi." ifadelerini kulland.
Rza Bar
Yargtay’n kararnn kendisine tebli edilmesinden sonra, düzeltme talebinde bulunacan, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa nsan Haklar Mahkemesi’nde hakkn arayacan belirten baba Bar, öyle devam etti: "Ukrayna kendi vatandana sahip çkyor, Türkiye Cumhuriyeti de sahip çksn. Ben ve kzm Türkiye Cumhuriyeti vatandayz. Biz bu topran insanyz. Bu vatanda toprak olacaz. Ben kzma sahip çktm, onu büyüttüm. imdi de benden alacaklar. Bu yanln düzeltilmesini istiyorum. Kzmn durumuyla ilgili Sosyal Hizmetler Uzman rapor hazrlad. Raporda da benim kzma bakabileceim, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak bu kapasiteye sahip olduum raporu var. Sosyal Hizmetler Uzman, raporunda bunu belirtip karar mahkemeye brakt. Mahkeme ise çocuumun benden alnmasna karar verdi. Türk vatandaym, Türkiye bana ve Türk kzma sahip çksn."

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..