milivolt electronics world news 88_yandaki_Hatun_Nine'ye_ilk_iek_validen-didimhaber.net
21-10-2014

88 yandaki Hatun Nine'ye ilk iek validen

88_yandaki_Hatun_Nine'ye_ilk_iek_validen

Aydn l Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüü’nün balatt “Egenin ncesi Yal Çnarlara Vefa” projesi kapsamnda ziyaret edilen 88 yandaki Emir Aye Hatun, hayatnda ilk çiçeini ald. Protokolün ziyaretinde devlete dualar eden Hatun Nine'ye, Vali Yardmcs Abdullah Aslan çiçek takdim etti. Geçimini 65 ya maa ve toplad otlar pazarlarda satarak salayan Hatun Nine'nin evinin bulunduu arsann baka birisinin üzerine kaytl olduu, bu yüzden tamirat yardm yaplamad belirtildi.
Emir Aye Hatun
Dalama Mahallesi’nde, yerleim yerinden uzakta bir evde iki oluyla yaayan Emir Aye Hatun, bahçede protokolü imzalad. Eini 30 yl önce kaybeden ve 10 çocuk büyüten Hatun Nine, devletin maddi manevi kendisine sahip çkmasn istedi. Devletin kurumlar ve sivil toplum kurulular tarafndan ihtiyaçlar giderilen Hatun Nine, huzurevi teklifini ise kabul etmiyor. Evine bakm yaplarak yaamn burada sürdürmek isteyen nineye, Vali Yardmcs Aslan da destek verdi. Aslan, “Büyüklerimize her zaman saygl olmal, onlara sahip çkmalyz. nsan yalannca bugünlerde lazm. Ninemize sahip çkan bütün kurum ve kurulularmza teekkür ediyorum. Zorla huzurevine götürülmemeli. Yaad evin daha yaanlr hale getirilmesi lazm. Maddi manevi sahip çklmal.” dedi.

Projede yer alan kurum yetkililerinin Emir Aye Hatun için yaptklar çalmalar aktarmalarnn ardndan söz alan l Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Necati Doru, yallara vefa borcunun ödenmesinin önemine dikkat çekti. Doru, “Vefa, verilen bir sözü yerine getirmek, görülen iyilikleri unutmamak, daha fazlasyla karlk vermektir. Vefal davrananlara vefakâr, aksine hareket edenlere vefasz denir. Annemiz, babamz biz nasl küçükken kucaklarnda büyüttülerse biz de onlar ihtiyarlklarnda himaye etmeli, onlarn hayr dualarn almalyz. Yallkta onlara hizmet, onurumuz ve gururumuz olmaldr. Gençliklerinde insanlardan faydalanp yalannca onlar terketmek insafszlktr. nsana ödenecek ilk borç, vefa borcudur. Bu borç tebessümle, hal hatr sormakla, ziyaretle, nasihatla da ödenebilir. Yallarmza sahip çkalm.” dedi.

Projeye destek veren baz kurum ve kurulularn ziyaret esnasnda da gda yardm yapt Hatun Nine, kendisini ziyarete gelenlere teekkür ederek elinde bastonuyla misafirlerini uurlad.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..