milivolt electronics world news Aydn_Zeytin_Hasat_enlii_festival_havasnda_geti-didimhaber.net
21-10-2014

Aydn Zeytin Hasat enlii festival havasnda geti

Aydn_Zeytin_Hasat_enlii_festival_havasnda_geti

Aydn Büyükehir Belediyesi, Ege Zeytin ve Zeytinya hracatçlar Birlii (EZZB), Zeytin ve Zeytinya Tantm Komitesi (ZZTK), Aydn Ticaret Borsas, Aydn Ziraat Odas, Ulusal Zeytin ve Zeytinya Konseyi ile Zeytindostu Dernei ibirlii ve katklaryla 17-19 Ekim 2014 arasnda düzenlenen Aydn Zeytin Hasat enlii, festival havasnda geçti. Bu yl ilk defa Büyükehir Belediyesi organizasyonunda yaplan ve halktan youn ilgi gören enliin, önümüzdeki yllarda da devam etmesi kararlatrld.

Hasat enliinin açlnda konuan EZZB Yönetim Kurulu Bakan Gürkan Renklida, sektör açsndan büyük önem tadn söyledi. Renklida, “Daha önceden hasat enlikleri yaplmt ancak ilk kez Aydn Belediyesi hasat enlii yapt ve enlikler tam bir festival havasnda, Aydn halknn youn ilgisini kazanarak geçti. Eskiden zeytinyan dökme olarak ihraç ederdik. Son yllarda zeytinde ihracatmzn yüzde 90', zeytinyanda yüzde 80'i küçük ambalajda gerçekletirilmekte. Bunun, ülkemiz ve Aydn ekonomisi açsndan çok büyük önemi var.” dedi. Zeytin ve zeytinya ihracatnn yapld pazarlara ilikin de bilgi veren Renklida, “hracatçlarmz, dünyada 95 ülkeye zeytin ve zeytinya ihracat yapmaktadrlar. hraç edilen yemeklik zeytinin yaklak yüzde 50'si, zeytinyann da yaklak yüzde 25'i Aydn'dandr. Bu rakamlar, Aydn'n zeytin ve zeytinyandaki önemini ortaya koymaktadr. Ülkemizde zeytin aac varlnda, 24 milyon aaçla Aydn’n birinci srada olduunu da belirtmekte yarar görüyorum." dedi.

‘ENLK Ç TANITIMA DA DESTEK OLDU’

enlikte stant açarak çeitli tip ve özelliklerde ürünleri halka tantan ZZTK, bilgilendirme broürleri ve küçük ambalajlarda zeytin ve zeytinya örnekleri datt. Ayn zamanda çocuklara yönelik yaplan yarmalarda ödül olarak, zeytin ve zeytinya ürünleri datld. D tantmn yansra Türkiye'de zeytin ve zeytinyan sevdirmek ve bilinirliini arttrmak amacyla iç tantma yönelik faaliyetlere de destek verdiklerini belirten ZZTK Bakan M.Kadri Günde, “enlik vastasyla iç tantma bir nebze olsun destek olabilmek adna bilgilendirme broürleri, zeytin ve zeytinya ürünlerini dattk. Zeytin ve zeytinyana kar ilginin youn olmas, sevindirici bir durum. Yurdumuzda zeytin ve zeytinya tüketimini arttrmalyz ki zeytinimiz markalasn ve dsatmlarmz da güçlensin. Festival srasnda ziyaretçilere datlan tuz oran düük zeytinlerin beenilmesi, halkmzn tercihlerinin de zamanla deiebileceini gösteriyor. Zeytin Hasat enlii'ne halkn gösterdii ilgi memnuniyet verici, Aydn Büyükehir Belediyemiz'in önümüzdeki yllarda da hasat enlikleri düzenleme karar, sektörümüzde memnuniyetle karlanmtr.” diye konutu.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..