milivolt electronics world news Posac:_Tarmda_retim_ve_pazarlama_planlamas_yaplmal-didimhaber.net
21-10-2014

Posac: Tarmda retim ve pazarlama planlamas yaplmal

Posac:_Tarmda_retim_ve_pazarlama_planlamas_yaplmal

Efeler Ziraat Odas Bakan Rza Posac, çiftçilerin yetitirdii ürünlerden hakettii geliri elde edebilmesi için üretim ve pazarlama planlamas gerekli olduunu söyledi. Son zamanlarda Aydn’da zeytin ve zeytinyann ön plana çktn belirten Posac, bunun iyi deerlendirilmesi gerektiini ifade etti.

Zeytin ve zeytinyann Aydn ekonomisi için çok önemli olduunu vurgulayan Oda Bakan Posac, “Aydn’da 22 milyon meyve veren, 2 milyon da meyve vermeyen, toplam 24 milyon zeytin aacmz var. Aaç saysnda Türkiye’de ilk srada, üretimde ikinci sradayz. Bütün ürünlerde olduu gibi zeytin sektöründe de en önemli sorun pazarlama. Bunda da marka olmaymz, pazarlama organizasyonlarmzn çok zayf olmas. Önümüzde Tari modeli var ama o da çok iyi bir model olamad. Dünyaya baktmzda çiftçi örgütleri pazarlama anda da yer alarak, üretim ve planlanma çiftçiyle birlikte yaplmakta. Hal böyle olunca, üretim de planl olunca pazarlama sorunu olmamakta. Yunanistan’da kii ba zeytinya tüketimi 20 litreyken Türkiye’de 2 litre. Kendi dinamiklerimizi faaliyete geçirerek zeytinya tüketimini arttrmalyz. Üretmek kadar, tantm ve pazar da önemli.” dedi.

Türkiye’deki desteklerin Avrupa Birlii ülkeleriyle ayn oranda olmadn söyleyen Rza Posac, “Biz yllardr söylüyoruz, dane zeytine de prim verilmesi gerekir diye. Bakanlktan bu yönde olumlu mesajlar alyoruz. Bu sezon dane zeytine de prim verileceini tahmin ediyoruz. Tabii zeytinya u anda yükselme trendinde. Temennimiz bu fiyatlarn korunmas. Bir ara dip yapmt. Neredeyse be yldr ayn parayla çiftçimiz ürün satt. Zeytinya fiyat bugünlerde toparlanma sürecinde. Ayrca zeytinya primi, üreticinin hakkn alabilmesi için 1 TL olmal. Ürün planl olmal, devlet destei de iyi salanmal.” eklinde konutu.

Daha salkl ve iyi gelir getiren organik tarma destek verilmesini de isteyen Efeler Ziraat Odas Bakan, Aydn’da bu konuda yaplacak çalmaya hazr olduklarn aktard. Posac, “Aydn zeytini ve inciri zaten organik. Yaplacak bir çalma ile Aydn’n tüm zeytini organik olabilir. Eksik olan taraf, sadece belgelendirilmesi. Bu yaplrsa çiftçimiz hem organik destek alm olacak hem de ürününü daha iyi fiyata satabilecek. Biz bu konuda üzerimize düeni yaparz.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..