milivolt electronics world news Aydn'da_yerel_basna_gazetecilik_semineri_verildi-didimhaber.net
21-10-2014

Aydn'da yerel basna gazetecilik semineri verildi

Aydn'da_yerel_basna_gazetecilik_semineri_verildi

Basn Yayn Enformasyon Mula l Müdürlüü ve Güney Ege Kalknma Ajans (GEKA), Aydn’da görev yapan yerel gazeteciler için eitim semineri düzenledi. Aydn Ticaret Odas salonunda düzenlenen seminerin açlnda konuan Aydn Valisi Erol Ayyldz, “Yerel basn bizim gözümüz. Yerel basn, idareciler ve vatandalar arasnda kontamzdr, gözümüzdür. Bizim doru beslenmemiz gerekir. Bu tür seminerler de mesleinizde çr açmanz salayabilir.” dedi.
Yerel basna gazetecilik semineri
Seminerin Aydn’da yerel basn için önemli bir etkinlik olduunu ifade eden Vali Ayyldz, "Basn gücü, kamu yararna uygun kullanlmal. Haberciliin toplum yararna nasl kullanlaca, eitimlerle olur. Seminerlerde alacanz küçük bir anekdot veya bilgi, mesleinizde çr açabilir. Eitim seminerleri, eik talar gibidir. Aldnz eitimlerle edineceiniz bilgilerle farknda olmadan insanlara verdiiniz haberlerdeki doruluk, düzgünlük ve sunu biçiminin ne kadar güzelletiini görürsünüz. Mutlaka gazetecilikte yaplacak bir haber, edebi anlamda yar olmayacaktr ama muhatap olduunuz kii itibariyle sizi okuyan ve takip edenler sizin yansmanzdr, kiiliinizdir. Sizi yazlarnzdan ve haberlerinizden tanrlar. Eer sizin haberleriniz doru deilse aslnda görüntünüz de çok doru düzgün deil demektir. Yerel basn önemli. nternet basnn da buna kattnz zaman artk mermere yazlan yazdan daha kalc olmaya balad. Yaptnz haberi, geriye dönüp baktnzda ac bir tebessümle kendinize yorumlamamann yollarndan bir tanesi eitim seminerleridir.” ifadelerini kulland.

Seminerde yerel basna iletiimle ilgili bilgi veren Hülya Dinçel ise iletiim araçlarnn haberciler için önemini anlatt. Beden dili, ses ve gözle iletiimin önemini aktaran Dinçel, her alanda olduu gibi habercilikte de ölçü olmas gerektiini söyledi. Yaamn ölçüye dayal olduunu ve gazetecilerin de ölçülü olmas gerektiini belirten Dinçel, haber kaynaklaryla iletiim, görüme, konuma ve haber verme ekillerinde de ölçülü olunmas gerektiini söyledi.

Bir sunum yapan Berrin Tuncel Birer de bir zamanlar ilk haberi vermenin öneminin yerini, imdi en doru vermenin aldn ifade etti. Gazetecilerin, haberlerini yazarken haber ilkeleri ve yazm kurallarn en iyi ekilde kullanmalarn isteyen Birer, haber yazm örnekleriyle katlmclar bilgilendirdi. Gazetecilerin en büyük hatalarndan birisinin de edebiyat parçalamak olduunu söyleyerek, günümüzde gazetelerde büyük bir sansür uygulandn iddia etti.

Yerel basn seminerini GEKA ile birlikte düzenlediklerini belirten BYEGM Mula l Müdürü Cavit Okur ise, “Yerel basn, bizim için ulusal basndan daha önemli. Yerel basn da bunu önemsemeli. Yerel basn için ne yaplmas gerekiyorsa yapmaya hazrz.” dedi. Seminere, yerel gazete çalanlarnn yansra Aydn Valilii Basn ve Halkla likiler Müdürü ükrü Söylevci, Basn lan Kurumu Bakan Özer Akolu, AGC Bakan Suat Deniz ve AGD Bakan Mehmet Aydn da katld.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..