milivolt electronics world news Mlakat,_objektiflikten_en_uzak_snav_eklidir-didimhaber.net
22-10-2014

Mlakat, objektiflikten en uzak snav eklidir

Mlakat,_objektiflikten_en_uzak_snav_eklidir

Türk Eitim-Sen Aydn ube Bakan Rdvan Naci Devli, Milli Eitim’deki müdür atamalarnda yaplan mülakat, garabet olarak deerlendirdi. Mülakata baz hatrl adaylar için ilaveler yaplabileceini iddia eden Devli, “Sözlü snav uygulamas, denetimi neredeyse imkânsz olan ve uygulamada birçok hakszl beraberinde getiren, objektiflikten en uzak snav eklidir.” dedi.

Yazl bir açklama yapan Türk Eitim-Sen ube Bakan Devli, “Milli Eitim Bakanl'na Bal Eitim Kurumlar Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine likin Yönetmelik'in 18. maddesi kapsamnda, ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirme süreci balad. lk defa ve yeniden görevlendirilmek üzere bavuruda bulunanlar, yönetmelik ekinde yer alan eitim kurumu müdürlüüne ilk defa ve yeniden görevlendirileceklere ilikin deerlendirme formu üzerinden yönetmeliin 11. maddesi kapsamnda oluturulan deerlendirme komisyonu tarafndan deerlendirilecek. Deerlendirme sonucu oluan puan sralamasna göre en yüksek puan alandan balamak üzere bo eitim kurumu müdürlüü saysnn üç kat aday, sözlü snava çarld. Sözlü snav uygulamas yaplacaksa dahi en azndan objektif olarak yapldnn denetlenebilmesi için ve somut verilere dayal olarak en azndan daha objektif bir snav olmas adna görüntü ve ses kaydnn olmas gerekmektedir.” ifadelerini kulland.

Dantay dari Dava Daireleri Genel Kurulu’nun, sözlü snavlarda adayn sorulara verdii cevaplarn teknolojik imkânlardan faydalanlarak sesli ve görüntülü kayt altna alnmasnn gerekli olduu yönünde karar olduunu aktaran Devli, unlar söyledi: “Bütün bu hususlar hatrlatlarak, mülakat komisyonlarnca gerçekletirilecek mülakatlarda sesli ve görüntülü kayt salanmas için mülakatlar balamadan önce Aydn Valilii’ne müracaat ettik. Mülakatlar, uyarmza ve talebimize ramen kamera kayd olmakszn yaplmaya baland. Nasl balad? Ne yaplyor? Zarf çekilerek belirlenen, mevzuatla ilgili 50 puanlk iki soruyu müdür aday sözlü olarak cevaplarken adayn sanki okuma yazmas yokmu gibi bir komisyon üyesi bunu not alyor, sonra da bu notlar adaya imzalatlyor. Bu davran, mülakata giren adaylar arasnda baz hatrl adaylar için yazlan notlara ilaveler ve düzeltmeler yaplabilecei endiesini, hattâ makul üphesini akla getiriyor. Dier 50 puanlk bölüm ise aka gibi. Genel kültür bal altnda, okul yönetmekle nasl ilgi kurulduu belli olmayan sorular sorulmakta. Hangi ilde demiryolu yoktur, ilk yüz naklini yapan doktor veya hastann isminden paraütle uzaydan dünyaya atlayan kiiye kadar. Üstelik bu sorularn ve verilen cevaplarn hiçbir kayd ve yazl belgesi yok. Nasl deerlendirildii belirsiz? Böyle yaplan bu mülakatn neticesi, eitim çalanlarn ve adaylar ciddi ekilde endielendirmekte, böylesine yanllar manzumesinden doru bir sonucun çkmayaca gerçeini ortaya koymaktadr.”

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..