milivolt electronics world news MTV'nin_ile_belediyelere_denmesi_iin_imza_kampanyas_balatld-didimhaber.net
22-10-2014

MTV'nin ile belediyelere denmesi iin imza kampanyas balatld

MTV'nin_ile_belediyelere_denmesi_iin_imza_kampanyas_balatld

Motorlu Tatlar Vergisi (MTV)’nin ilçe belediyelerine braklmas için imza kampanyas balatan Aydn'n Efeler Belediye Bakan Mesut Özakcan, 120 belediyeden destek ald. Büyükehir Kanunu ile birlikte Türkiye genelindeki 30 büyükehire bal 519 ilçe belediyesinden kampanyaya destek isteyen Özakcan’a, 130 belediye de sözlü desteini açklad. Kampanya hedefine ularsa ilçe belediyeleri, kii bana 100 TL gelir elde edecek.

Belediyelerin halka iyi hizmet verebilmesi için yeterince kaynaklar olmadn söyleyen Bakan Özakcan, kampanyalarnda Aydn’da biri hariç bütün ilçe belediyelerinden imzal destek aldklarn ifade etti. Özakcan, “mza kampanyas için hazrlanan dilekçemizi, 30 büyükehirin 519 ilçe belediyesine faksladk. Türkiye geleninde 120 belediye bakan imzal, 130 belediye bakan da sözlü desteklerini açkladlar. MTV geliri belediyelere brakld takdirde ilçe belediyelerinin temel vergi kayna olan Emlak ve Çevre Temizlik vergileri gelirlerinden daha fazla oranda gelir kayna elde edebileceklerdir. Bu verginin, yerel özellikte bir vergi olduu açktr. Bir araç satlrken merkez idare tarafndan zaten yüksek oranda KDV ve ÖTV tahsil edilmektedir. Araç sat akabinde ise aracn tüm yükü belediyelere kalmaktadr. Belediyeler, sorumluluk alanlarndaki yollarn yapm, bakm ve onarmn yapmaktadr, yol üzerindeki tüm kavak, alt geçit, üst geçit, tünel ve benzeri yaplar ina etmektedir, trafik düzeni ve sinyalizasyon ilerini yapmaktadr. Ayrca araçlar, bulunduu ehrin havasn egsoz gazlar ile kirletmektedir. Araçlarn gürültüsünü de hemehrilerimiz çekmektedir. Yaplan bu hizmetlere karn belediyeler, motorlu tatlardan herhangi bir vergi almamaktadrlar. Bu nedenle sat sonras tüm yükü ve sosyal maliyeti belediyelere olduu halde MTV'nin merkeze gitmesinin hakkaniyet ilkesine aykr olduu ortadadr.” dedi.

MTV'nin dünya ölçeinde de genellikle belediyeler tarafndan tahsil edildiini aktaran Özakcan, "Modernleme ve ehirleme sonucunda belediyelerin en önemli giderlerinden biri, ulamla ilgili yatrmlardr. Yaptmz aratrma ve hesaplamalarda, MTV'nin belediyelere verilmesiyle kii bana yaklak 100 TL ek gelir elde edilebilecei görülmektedir. Bunun da belediyelerin yllk gelirinde yüzde 25'e yakn art salayaca tespit edilmitir. Özellikle 6360 sayl kanunla kurulan yeni ilçe belediyelerinin ve mevcut ilçe belediyelerinin mali tablolar ortadayken halkmza etkin ve kaliteli hizmeti verebilmek için MTV'nin çözüm olabilecei ortadadr. Bu denli yerel özellii olan bu verginin belediyelere braklmas veya bir pay ayrlmas için gerekli çalma ve yasal düzenlemelerin yaplmasn talep etmekteyim." dedi.

 

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..